Чи справді Ubisoft забере доступ до ігор, якщо довго не заходити в акаунт? Ми отримали коментар компанії
Днями у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Ubisoft може забирати доступ до ігор й деактивувати облікові записи, якщо довго не заходити в сервіс Ubisoft Connect. Ми запитали в компанії, чи це дійсно так і що потрібно робити українським користувачам, аби не втратити доступ до ігор.
Трохи контексту
Все почалося декілька днів тому, коли користувач у твіттері отримав листа від Ubisoft Connect. У ньому йшлося про те, що треба залогінитись в сервісі протягом 30 днів. Якщо він цього не зробить, то втратить доступ до своїх ігор. Це здивувало спільноту, адже інші магазини (на кшталт Steam чи GOG) не вимагають регулярно заходити в акаунт.
UBISOFT closes your account if you haven’t logged in for some time.
— AntiDRM🔴 (@PC_enjoyer) July 19, 2023
You will lose all your games purchased forever. pic.twitter.com/exC78bUt93
В умовах Ubisoft є пункт про те, що облікові записи можуть деактивувати через вимоги місцевого законодавства — наприклад, через європейські правила GDPR. Утім, як зауважили у виданні PlayUA, інші магазини ігор теж оперують в Європі і таких правил не висувають: тож гравці можуть роками не заходити в свої облікові записи й не втрачати доступу до ігор.
Ми запитали в Ubisoft про те, як часто українським користувачам потрібно входити у свій обліковий запис, щоб не отримати позначку «неактивний» і не втратити доступу до ігор. Ось що відповіла компанія.
Коментар Ubisoft
"Протягом багатьох років ми впроваджуємо процес видалення облікових записів відповідно до вимог Загального регламенту про захист даних (GDPR) (Стаття 5.1.e про обов’язок обмеження терміну зберігання даних). Наші політики відповідають вимогам законодавства та стандартам галузі. Ця міра також служить захистом для наших гравців від шахрайства.
Процес видалення облікового запису дотримується дуже строгих правил. Перед видаленням облікового запису ми розглядаємо чотири критерії:
— Активність гравця в обліковому записі з моменту його створення.
— Наявність закуплених ігор на обліковому записі (облікові записи з придбаними іграми для ПК не підлягають видаленню).
— Тривалість бездіяльності облікового запису, тобто останній вхід в нашу екосистему (включаючи вход у ігри Ubisoft на Steam та інших платформах). На практиці на сьогоднішній день ми ніколи не видаляли облікові записи, які були бездіяльними менше ніж 4 роки.
— Наявність активної підписки, пов’язаної з обліковим записом.
У будь-якому випадку перед остаточним видаленням облікового запису гравцю надсилається три електронні листи протягом
30-денного періоду, в яких запропоновано відновити його обліковий запис. Крім того, якщо користувач намагається увійти протягом цього30-денного періоду, він автоматично отримує попередження та посилання для відновлення свого облікового запису.
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментаріводним словом — Ubisoft
Що не відповідає на питання чому інші цього не роблять