Зробив покрокову космічну рольову гру Cosmic Sentinels

Вітаю панство, мене звати Сергій, або ж Браге. Я — розробник (здебільшого веб) з досвідом, але неважливо. Заздалегідь вибачаюсь за косномовність, але, моя позиція по життю — краще писати чесно і коротко без пафосу.

«Говори, что думаешь и думай, что говоришь. Следуй все этому правилу, проблем было бы меньше» © Interstate 60

Лонг сторі шорт, усі знають ситуацію на риночку, особливо для тих, хто був веб-макакою, або не має достатньо досвіду, щоб з ноги влетіти в ембед.

Як розробник, мені не дуже подобаються тренди на вайб-кодінг, та оце ось все. Але від цього вже нікуди ми не подінемось, тож, щоб мізки не застигли, почав потрохи розбиратись в цьому.

Тож, я не хотів робити якийсь наступний калькулятор бюджету, калорій, тещи тощо. Але є одна гра, яка до сих пір не має аналогів, і це вже мабуть третя спроба (і поки що найвдаліша) реалізувати ідею. Поки що це стаб-версія, спроби реалізувати хоча б ключові механіки (і поки що руцями не відрефачена).

Отже, дозвольте представити (посилання на ітч буде в кінці)

Space Rangers Cosmic Sentinels

Це покрокова космічна RPG у процедурно згенерованій галактиці. Один хід — це один день. Ви починаєте з маленьким кораблем, скромним капіталом і галактикою, якій на вас байдуже. Потрібно торгувати між світами, які дійсно мають різні потреби, виконувати урядові контракти, полювати на піратів, возити контрабанду вхідним митним патрулям або досліджувати те, що ще нікому не траплялося на очі.

На чому раниться?

• Pixi.js
  • Vite

Що маємо наразі?

• Генерація (поки що ± статична) галактик;
  • Локалізація (ру-ен, поки що ру як референс);
  • Адмінпанель (локалізація, балансування, та інше);
  • Квести від уряду, там же придбання мап нових зоряних систем;
  • Наукові станції, рейнджерів та мілітарні;
  • Оновлення та придбання корабля та обвісу;
  • Механіки бою (поки що тільки грабувати можна, правда);
  • Форсаж, перехід між системами;
  • Сейви та можливість поділитися ними;
  • Коллізії з болідами;
  • Новини в центрі рейнджерів.

В цілому, ще багато всяких іншого

Але, є нюанс — той, хто грав у КР1 (базуюсь на ній), той знає, що всього не перерахувати... Тож, далі додам декілька скріншотів.

Але головне питання та прохання — той, хто грав у це диво геймдеву, подивіться, дайте свої зауваження. Бо ніяка памʼять, диски (так, в мене є оригінальний і працює), а також вікі та форуми не дадуть повного обсягу інформації.

Подякував!

Спробувати гру на itch.io можна за цим посиланням.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Поки що дуже багато незрозумілого... через інтерфейс такий не зрозуміло що можна робити, а що ні. На незаселеній планеті немає кнопки «покинути планету» яка була в ангарі. Продукти які виробляються на планетах не зрозуміло чи дешевше чи ні, тобто в чому сенс напису Produced. Spline не відповідає дійсності, коли корабель починає рухатися, сплайн динамічно гнеться і змінюється, а не показує справжній шлях корабля.
На мою думку краще доробити декілька механік до більш-менш закінченого вигляду, або поставити заглушки, на тих що ще не працюють, бо інколи не зрозуміло це баг чи задум.

Можу похвалити вайб, ось музика, рух крізь простір, живий космос, переліт між системами — прям нагадало КР і віддає приємним згадуванням. Можливо після оновлення візуалу та UI, досвід буде приємнішим :)

Можно глянуть в сторону:
— Star Control 2
— Approaching Infinity
— Elite
— Master of Orion 2

сорян, но по скринам пока что выглядит довольно таки всрато

але, моя позиція по життю — краще писати чесно і коротко без пафосу.

Це ****ць

так захотів санкціонованих космічних рейнджерів, але побачив

На чому раниться?
Pixi.js
Vite

і розхотів. заплакав

бо веб і 3д на сьогодні це погана комбінація. по перше різноманітність браузерів там дають просратися (тобто це не готовий ігровий рушій який вже в більшості різного лайна похавав за роки свого існування), також воно технічно має купу проблем з паралелізацією. якщо хочеться покращеної графічної і технічної версії того чим були КР (а воно хочеться) то треба возитися з ігровими рушіями.
так, це проблемніше за роботу в браузері де ШІ швиденько наригає всілякого функціоналу, не треба возитися з UI як це треба робити в ігрових рушіях.

але результат принаймні того вартий.
мабуть.
ну, принаймні так мені здається.

тут 2д попервой. для 3д пока даже не смотрел, но если прямо в 3д захочется, то надо будет wasm+webgl/webgl2 имплементировать. ну и смотреть, какой ЯП продуктивнее будет для этого

собственно для чего пост и был создан, грубо говоря, для того чтоб могли пощупать другие, сказать, где что-то работает не так по механикам, где что-то в беклог добавить.

я трохи описав проблеми з 3д, якщо на 3д ви все ж захочете звернути увагу, то обов’язково зарісерчіть браузерні 3д проблеми. воно просто того не варте, це буде згаяний час.

в мене останній проект був пов’язаний з 2д в вебі, там болячок купа. навіть патчили якісь пакети самі.
я правда займався бекенд частиною, тож чітких деталей не скажу. знаю що системи складніші за «декілька анімованих спрайтів» це серйозна проблема.

а 2д, як я вже й казав:

якщо хочеться покращеної графічної і технічної версії того чим були КР (а воно хочеться) то треба возитися з ігровими рушіями.

Я с юнити работал, понимаю о чем речь. И азероткор фиксил, я не обычная веб-макака..

Зрозумів. Дякую!

То зробив і зробив — головне ж що б грати було цікаво, а те що це клон — ну так чи багато хто бачив за останні роки прям от дуже нового? Якщо гра цікава, грати — приємно — то чому б і не пограти? Яка там різниці — ШІ чи не ШІ?

Тут веб-розробник розповідає як створив клон гри з використанням AI. Чи цікаво це? Як перші кроки студентів до розробки ігор — так, цікаво. Як повноцінна гра для майбутнього релізу — ні, всі такі проєкти йдуть на смітник.

до «создал» ещё как до Киева рачки, это PoC больше на текущем этапе, чтоб перетащить ключевые механики. что-то, может поправить в них, что-то изменить/добавить.

Це ж просто копія Космічних Рейнджерів. В чому прикол? Навіть юайка така сама

ну, копия. для начала хотя бы механики имплементировать.

захотелось именно КР, потому что хочется иметь возможность без мороки с планшета/браузера/любой оси поиграть, плюс иметь возможность кастомизации баланса, сюжета

Підписатись на коментарі