Платформа для ігрових модифікацій Nexus Mods викупила SteamDB

Платформа із підтримки модифікацій ігор Nexus Mods купила сервіс аналітики SteamDB. Як зазначив засновник майданчика Павел Дюндік, SteamDB за останні 13 років розрісся, навантаження перетворилося на повноцінну роботу, і розробник банально вигорів.

«Я завжди був фанатом ігор від Valve. Повертаючись зі школи, я годинами працював над кастомними плагінами ігрових режимів для серверів CS 1.6, які ми тоді тримали. Тож створення такого проєкту, як SteamDB, стало природним продовженням цього прагнення...

Те, що починалося як хобі, перетворилося на щось, чого я навіть уявити не міг. Я завжди пишався тим, який корисний сервіс мені вдалося створити й підтримувати для найрізноманітніших гравців, а пізніше — і для розробників та видавців. Разом із користю прийшло й зростання, але воно не дається безкоштовно. Я завжди вважав SteamDB своїм хобі, але кількість годин, присвячених йому, можна порівняти з роботою на повну ставку. Це була чиста пристрасть, і самостійно накинутий обсяг роботи, який постійно зростав, зрештою дався взнаки», — пише Дюндік.

Він додає, що після пандемії почав відчувати вигорання від проєкту, але «продовжував рухатися далі через силу». Водночас стежити за Steam одному стає дедалі важче, а «ментальне навантаження лише зростало». Саме тому Павел не може більше так продовжувати.

«Керувати сервісом рівня SteamDB — непросто. Я б не зміг спокійно жити, якби просто залишив сайт як є й дав йому згаснути, або ж повністю його закрив. У січні я почав шукати гідного партнера, здатного продовжити збудовану мною спадщину. І саме тут з’являється Nexus Mods.

Nexus Mods обслуговує ігрові спільноти вже понад два десятиліття і, як і SteamDB, виріс із фанатського проєкту в сервіс, на який покладаються десятки мільйонів людей. Найважливішим для мене було знайти команду, яка розуміє, що таке відповідальність за продукт, від якого залежить спільнота, і поділяє моє бачення щодо створення корисних інструментів для ґеймерів», — пояснює розробник.

Своєю чергою генеральний директор Nexus Mods і засновник компанії Chosen (яка володіє Nexus Mods) Віктор Фольманн зазначив, що SteamDB — це саме той проєкт, для якого вони хочуть стати домом. Він наголосив, що завдання нового власника — надати сервісу ресурси, команду та довгострокову стабільність, на які він заслуговує.

Нагадаємо, що раніше компанія KitBash офіційно придбала ArtStation та Sketchfab в Epic Games. У самій KitBash цей крок назвали можливістю створити ширшу екосистему для підтримки митців на всіх етапах творчого процесу.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

боюсь, как бы не обвешали весь сайт говнобанерами и не начали брать деньги за то, что всегда было бесплатно

Обіцяють, що такого не буде

Підписатись на коментарі