Година розмов — нуль рішень? | 5 простих інструментів для складних мітингів

Привіт, я Лера, Culture & CSR Manager у Plarium. Як проєктний менеджер та модератор за свою кар’єру я провела, здається, вже незліченну кількість мітингів. І, звісно, далеко не всі вони йшли за планом :)

З часом у мене назбиралося чимало питань про те, як зробити зустрічі справді ефективними. Як не втратити фокус? Що робити, якщо обговорення ходить по колу? Як структурувати всі ідеї і зрештою перейти від розмов до конкретних рішень?

Думаю, ці питання знайомі кожному, кому хоча б час від часу доводиться збирати колег для спільного обговорення. Власне, пошук відповідей і привів мене до фасилітації. Я почала більше заглиблюватися в тему, вивчати різні підходи, тестувати інструменти, а згодом отримала сертифікацію ICAgile.

Тож у відео розповідаю про те, що наразі працює для мене. На прикладі мемів розбираю п’ять типових складнощів на мітингах і ділюся п’ятьма інструментами фасилітації, які допомагають із ними впоратися.

Сподіваюся, серед них ви знайдете щось корисне і для своїх мітингів! Буду рада почути фідбек у коментарях.

Таймкоди для зручності:

00:37 Як підготуватися до мітингу: модель 5P

02:26 Як побудувати структуру мітингу: ромб ухвалення рішень Сема Кайнера

04:20 Як тримати фокус учасників на агенді: паркування, самарайзинг, RPB

05:58 Як приборкати хаотичне обговорення: стек і паралельна візуалізація

07:00 Як ухвалити рішення: жонглювання форматами пріоритезації та голосування

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Прийшов почитати , а тут відос. (

Підписатись на коментарі