Дослухалися до критики. Головній героїні Fable змінили обличчя, щоб зробити її більш привабливою
Перші трейлери четвертої частини Fable викликали невдоволення у частини користувачів. Причиною стала зовнішність головної героїні, яку називали надто грубою та непривабливою. Схоже, що Xbox та Playground Games вирішили дослухатися до критики. У новому тизері на секунду демонструється головна героїня, яка тепер виглядає зовсім інакше.
На це звернув увагу користувач соцмережі Х під псевдонімом Pirat_Nation. Він опублікував скриншот із порівнянням зовнішності протагоністки. Очевидно, що розробники спробували зробити героїню привабливішою для масової аудиторії.

«Вони змінили обличчя жіночого персонажа з перших трейлерів, зробивши її більш привабливою. Схоже, Аша прислухалася до скарг фанатів», — йдеться в повідомленні Pirat_Nation.
У коментарях думки з приводу зміни зовнішності сильно розділилися. Одні фанати кажуть, що це вплив Аші Шарми — нової директорки Xbox. Таким чином Fable нібито намагаються просувати серед ширшої чоловічої аудиторії.
Інші користувачі дякують за зміни. Треті — критикують Xbox та Playground, що вони сексуалізували протагоністку. А дехто намагається пояснити, що у всій цій суперечці ніколи не було сенсу, адже у майбутній RPG реалізовано редактор персонажа. Кожен зможе створити собі героя або героїню до смаку.
Тим часом новий трейлер Fable покажуть на Opening Night Live 2026 — церемонії відкриття gamescom.
11 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівхто захоче грати одороблом справа?
Я не розумію мотивацію творців гри навмисно робити НЕ привабливих персонажів. Гра не має власної свідомості чи душі, гра — це просто товар. І як будь-який інший товар, гарний товар приваблює людей більше, ніж негарний.
Не знаю як ви, а коли я йду в магазин і обираю банани, то беру гарні, а негарні не беру. Коли я обираю авто — то купую те, яке мені подобається, а не якесь страшне. І так само, коли я обираю гру, я хочу грати за гарних персонажів, а не за персонажів зі звичайною середньою чи непривабливою зовнішністю, тому що (хвилинка самокритики) я в реальному світі все життя «граю» за хлопця/чоловіка цілком посердньої зовнішності (чи навіть нижче середнього).
Оце все «давайте робити непривабливих персонажів» останніх років нагадує мені події Середньовіччя та полювання на відьом, коли вродливих жінок спалювали просто за їхню зовнішність, бо «ну не може ж бути звичайна людина такою гарною без допомоги Диявола!» А от і ні, може. Гарні люди існують, це факт. І від закривання очей на цей факт вони нікуди не зникнуть, як і нікуди не зникне бажання більшості людей дивитися на гарне: на людей, авто та банани. Як в реальному житті, так і у іграх, кіно і т.д.
если кратко, то у тебя отсутствует навык децентрации. напрочь
есть много компаний, которые ориентированы и на такие потребности. в любой нише есть кто-то, кто лучше всех продает красивое, пренебрегая всеми остальными показателями. это обычно монополист или около того в своей нише. например эпл, вероятно, что мотлох, который они продают тебе нравится
Що поганого в сексі і сексуалізації якщо це не пов’язано з насиллям?
можно только Capcom )
Так це ж одне й те саме обличчя, просто трохи змінили зачіску, поставили інше освітлення, і додали трохи мейк-апу...
Єє, от тепер заживем
Завжди волав з таких срачів. Перемоги обом (всім?) сторнам учасників.
тільки мені здається, що гравців байтять просто? в темах що викликають суперечки — йдуть по шляху повісточки, а гравці обурюються — це дає аудиторію, рекламу...
100% може не у всіх випадках, але точно є студії рекламні кампанії яких катаються на цих темах, типу стелар блейда
Святий Ктулху, лише не він. Навіщо нести сюди це токсичне бидло...