Розголос спрацював. Sony відновила акаунт розробника української гри STONKS-9800 після публічного скандалу
Компанія Sony офіційно повернула доступ до акаунта розробника PlayStation українському паблішеру та автору гри STONKS-9800 Руслану Салікову (Ternox). Усі його проєкти залишаються у крамниці.
До цього девелопер протягом трьох тижнів намагався достукатися до служби підтримки PlayStation. Проте у відповідь на свої аргументи отримував лише шаблонні листи про те, що «рішення є остаточним і не обговорюється».
Справа зрушила з місця тільки після розголосу. Новину про бан від PlayStation підхопили провідні західні ігрові ЗМІ, серед яких VGC, GameSpot, Kotaku, GamesRadar та інші. А користувачі обговорювали тему на Reddit та ResetEra.

Про успішне розв’язання проблеми Ternox повідомив на своїй сторінці в X.
«PlayStation відновила мій доступ до облікового запису розробника та дозволила продовжити роботу! Мої ігри залишаться доступними для покупки, і я продовжуватиму випускати проєкти для PlayStation. Дякую всім за підтримку!», — написав девелопер.
Нагадаємо, раніше Ternox припускав, що потрапив під бани видавців з великою кількістю ігор, які мають легку платину. Втім відмічав, що таке є лише у декількох проєктів, які він паблішив. Проблема таких ігор полягає в тому, що у них для кожного регіону в PS Store окрема платина. І це спонукає трофіхантерів фактично купляти одну й ту ж гру кілька раз, щоб отримати більше трофеїв.
Звісно, ніхто не змушує користувачів купляти версії ігор для всіх регіонів, однак Sony негативно ставиться до такої практики. Оскільки велика кількість примітивних ігор з трофеями, які можна швидко отримати, засмічує PS Store.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівА не лячно повторення історії? Чи будуть якісь зміни у новим проектах щоб себе убезпечити? цікаво