«Це бісове диво, що вона вийшла». Як творці God of War, Payday та S.T.A.L.K.E.R. 2 відреагували на реліз The Sinking City 2

Днями українська студія Frogwares випустила The Sinking City 2. Сиквел зробив помітний крок від класичного детективу в бік survival horror, і цей перехід вже встигли оцінити колеги по індустрії.

Закордонні та українські розробники активно діляться враженнями в X — хвалять густу лавкрафтівську атмосферу, порівнюють механіки з Resident Evil та висловлюють повагу команді, яка довела проєкт до релізу в умовах повномасштабної війни.

Ми зібрали найцікавіші реакції відомих розробників на новинку від Frogwares.

«Обожнюю». Девід Яффе — творець оригінальної God of War

Режисер та геймдизайнер оригінальної God of War Девід Яффе, який зазвичай щедро критикує нові ігри серії, неосподівано похвалив реліз української студії. Розробник зізнався, що першу частину пропустив, але сиквел став для нього приємним сюрпризом завдяки вдалій зміні фокусу на екшн та виживання.

«The Sinking City з’явилася нізвідки! Я не грав у першу частину, мабуть, ця більше орієнтована на action/survival horror. Але я пройшов демо і мені сподобалось. Повна версія гри просто неймовірно розважає. Весело, страшно, напружено, чудовий сетинг, гарна акторська гра. Обожнюю!», — зазначив Яффе.

«Гра більш відшліфована за попередницю і явно цілить у сучасний survival horror». Діллон Роджерс — розробник Gloomwood та DUSK

Інді-розробник Діллон Роджерс за студії New Blood Interactive детально розібрав механіки гри. Він відзначив, що проєкт став значно витонченішим і тепер стоїть в одному ряду із сучасними хітами жанру.

«Після кількох годин у Sinking City 2 одразу помітно, що гра більш відшліфована за попередницю і явно цілить у сучасний survival horror — на кшталт RE2R, Alan Wake 2 та Cronos. З цього боку вона чудова. Саме те, що я люблю».

Водночас розробник зазначив, що трохи сумує за глибокими розслідуваннями та системою діалогів з першої частини, хоч і розуміє зміну вектору розробки. Він підкреслив, що сам факт виходу цієї гри — справжній подвиг.

«Як і у випадку зі S.T.A.L.K.E.R. 2, це бісове диво, що гра взагалі вийшла. Створення ігор під час війни та мобілізації — це перешкода, з якою я ніколи не стикався (і сподіваюсь, ніколи не зіткнусь)».

«Згадуватиму, якою складною буває розробка ігор». Девід Голдфарб — працював над The Outsiders, Payday 2, Metal: Hellsinger

Голдфарб не стільки коментував геймплей, скільки відреагував на вступне повідомлення від розробників. У ньому Frogwares ділиться реаліями розробки між січнем 2023 та серпнем 2026 року: 17 домівок розробників було пошкоджено, 14 співробітників — мобілізовано, а розробка йшла на тлі понад 85 тисяч повітряних тривог.

«Я згадуватиму про це наступного разу, коли захочу пожалітися на те, якою складною буває розробка ігор», — лаконічно резюмував він.

«Ідеально». GSC Game World — розробники S.T.A.L.K.E.R. 2

Команда GSC Game World також підтримала колег по українському геймдеву, відзначивши фірмовий стиль новинки:

«Гм, що тут у нас? Затоплене місто, мутанти, ритуали та атмосфера повноцінного лавкрафтівського світу? Ідеально. Вітаємо з релізом, The Sinking City 2!»

Прочитати наш огляд гри і дізнатись, чому ми вважаємо The Sinking City 2 найкращим українським АА-тайтлом, можна за цим посиланням.

А ви вже почали грати? Як вам сиквел? Розповідайте в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі