8 років у геймдеві та власна гра. Навіщо я створюю Our Freedom і чому вирішив піти на Kickstarter
Привіт, GamedevDOU! Сьогодні стартує збір на Kickstarter для проєкту Our Freedom — це середньовічний симулятор колонії з елементами Action RPG.
Мене звати Владислав Литвинов, у геймдеві я понад 8 років (можливо, хтось знає мене за менторством у Headlight School, агенцією Devoroom чи телеграм-каналом Pixel Perfect). Я соло-розробник і веду розробку гри самотужки, а також маю видавця — команду Two Cakes Studio, які допомагають із портуванням гри на консолі та запуском Kickstarter кампанії.
У цій статті хочу розповісти про сам проєкт, а також поділитися, навіщо ми пішли на Kickstarter.

Як народилася ідея та що мене надихало
Ідея з’явилася з простого бажання зіграти в таку гру самому. Я буквально на перших етапах вирішив зробити мікс Stardew Valley та Mount & Blade, але хід розробки повів мене в зовсім іншому напрямку і з часом гра як геймплейно, так і ідейно стала міксом всього, що я люблю в іграх сам. Ви можете як затишно розбудовувати поселення, так і створити своїми руками зброю та обладунки, натренувати своїх воїнів та повести їх в бій.
В Our Freedom гравець, пройшовши пролог, починає з нуля посеред лісу: будує будиночки, організовує виробництво, а паралельно — збирає військо та захищає свій дім.
Що вже є в грі та як це працює
Як соло-розробник, я роблю ставку на глибину механік:
- Економіка та ланцюжки крафту: Фермерство, бджільництво, ковальне діло, збір ресурсів та полювання. Жителі селища мають власні потреби — їм потрібне житло, їжа, одяг та захист від набігів.
- ARPG бойовка: Можна брати участь у турнірах, захищати селище від нападів або збирати бійців і штурмувати ворожі фортеці.
- Кастомізація: Налаштування зовнішності, крафт обладунків, зброї та прокачка навичок під свій стиль.
Що планується додати в гру
Зараз у грі вже готові базові системи, але завдяки Kickstarter я планую суттєво розширити контент:
-
- Нові біоми та регіони: розширення відкритого світу з кліматичними зонами, новими ресурсами та супротивниками.
- Більше різновидів крафту та зброї: додаткові ремісничі ланцюжки, нові види обладунків, зброї та варіанти будівництва поселення.
- Сюжетні квести та NPC: розгалужені лінії завдань, нові персонажі зі своїми історіями та випадкові події у світі.

Навіщо соло-розробнику Kickstarter?
Робити проєкт такого обсягу самотужки — це великий шматок роботи. Базові механіки вже працюють, але щоб додати більше біомів, розширити крафт, урізноманітнити квести та зробити якісне полірування перед релізом, потрібні ресурси.
Приємним сюрпризом для нас стало те, що куратори Kickstarter відзначили нашу кампанію позначкою Project We Love. Для інді-проєкту це дуже приємний знак підтримки й підтвердження, що ідея гри резонує не лише зі мною, а й із командою платформи.
Оскільки підтримка у перші 24 години критично важлива для алгоритмів майданчика (це допомагає потрапити в рекомендації та на головну сторінку), ми виходимо до спільноти саме в день запуску.
Переглянути та підтримати кампанію можна за посиланням: Our Freedom на Kickstarter.

Нагороди для бекерів
Для тих, хто підтримає на старті, є Early Bird бонуси та кілька цікавих опцій:
- Alpha та Beta доступ: можливість грати раніше за інших і тестувати свіжі збірки.
- Створити власного NPC чи квест: розробити персонажа або завдання разом зі мною.
- Персональна статуя чи пам’ятний камінь: закарбувати своє ім’я або текстове послання у світі гри.
- Ексклюзивний пети та Easter Eggs: унікальний супутник або власна великодка на карті.
Демо-версія вже в Steam
Гра вже має робочу безкоштовну демо-версію в Steam, тож можна завантажити її й спробувати будівництво та бойовку власноруч. Якщо проєкт сподобається — буду вдячний за додавання до Wishlist, це дуже допомагає алгоритмам Steam.
Як ви знаєте, завдяки співпраці з видавництвом Two Cakes Studio гра згодом вийде й на консолях (Xbox, PlayStation, Nintendo Switch), але зараз наша головна мета — зробити максимально насичену та якісну ПК-версію.
Як підтримати проєкт
- Підтримати на Kickstarter (підтримка в перший день надає найбільший імпульс).
- Додати в Steam Wishlist.
- Поділитися посиланням із друзями чи в соцмережах.
Буду радий відповісти на запитання в коментарях. Дякую всім за підтримку!
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЧудовий проєкт. Чекаю на гру.
Видавники не допомогли фінансами? В Steam вказано цілих два, останній раз як дивився, то лише один був.
Чи вони і допомогли організувати збір? А то здається на Kickstarter українцям без посередників ніяк.
нажаль чудес не буває, і ваші сумніви в мене також є.
Дуже дякую! Кікстартер це один зі способів фінансування розробки, окрім прямого фінансування. Видавники якраз і допомогли організувати збір, інакше його б не можливо було зробити :)
Дякую за відповідь.
Хай щастить, сподіваюся швидко зберете кошти 🙏
Дякую!