Sony без пояснень забанила розробника українського симулятора фондової біржі. Його ігри видалять з PS Store
Український інді-розробник та паблішер Руслан Ternox Саліков, автор симулятора торгів на японській біржі STONKS-9800, повідомив про блокування свого акаунта розробника PlayStation. Компанія Sony в односторонньому порядку розірвала угоду без пояснення причин.
За словами розробника, служба підтримки PlayStation ігнорує його листи та відмовляється вислухати аргументи.
«Sony PlayStation в односторонньому порядку розірвала мою угоду розробника та видавця, не назвавши жодної причини. Це означає, що я більше не зможу самостійно видавати свої ігри на PlayStation», — зазначив Ternox.
Ternox вважає, що ймовірно попав під бани видавців з великою кількістю ігор, які мають легку платину. Але зазначає, що таке є лише у декількох проєктів, які він паблішив.
«Це 100% я попав під бани видавців з купою ігр з простими платинами. Але у мене 10 релізів за 5 років. З них лише у декількох прості трофеї. Щось прям не знаю, як попав до компанії чуваків, у яких по декілька ігор на тиждень виходило», — зазначив розробник.
Через блокування акаунта після 23 серпня з PlayStation Store будуть повністю видалені всі проєкти, які Ternox розробляв або паблішив протягом останніх п’яти років. Загалом ідеться про 13 тайтлів.
- Nexoria: Dungeon Rogue Heroes;
- Finger Fitness;
- Retro Highway;
- Unichrome: A
1-Bit Unicorn Adventure; - O-VOID: Console Edition;
- Run & Jump Guy;
- Scrap Divers;
- Fox’s Zen House;
- Boned Again: Survivors;
- Dungeonloop;
- IN-VERT;
- Taimumari: Complete Edition;
- Bullet Beat.
Ситуацію ускладнює ще й те, що після бану Sony вимагає повернути девкіти, які Руслан купував за чималу суму.
«Девкіти ще й змушують назад відправляти за свій рахунок, хоча я їх купував за немаленькі гроші», — ділиться розробник.
Ternox вибачився перед інді-розробниками, чиї ігри він допомагав випускати на консолях Sony.
«Мені дуже шкода, що так сталося і що я підвів розробників, чиї ігри видавав. Але зараз, на жаль, я нічого не можу з цим зробити», — написав Руслан.
Крім цього, найвідоміший проєкт розробника — STONKS-9800: Stock Market Simulator, який тільки в Steam розійшовся накладом у 100 тисяч копій — тепер не вийде на PlayStation 5. Ternox планував реліз симулятора фондової біржі на цій платформі у 2027 році разом із випуском фізичного видання на диску, але тепер плани зруйновані.
STONKS-9800: Stock Market Simulator
Проте розробка консольних версій не зупиняється. За словами Руслана, STONKS-9800 вийде на Nintendo Switch та Xbox. Також девелопер обіцяє докласти максимум зусиль, щоб випустити фізичні копії гри для ПК та Switch.
Попри ситуацію, розробник зберігає «крихітну надію», що Sony може переглянути своє рішення завдяки розголосу в спільноті. Втім, Руслан зазначає, що для нього цей бан — радше емоційна втрата, ніж критичний фінансовий удар.
«Зараз більшість моїх продажів припадає на ПК, тож це не така вже й велика проблема. Але як активний користувач PS5, я дуже хотів випускати свої ігри саме на цій консолі», — підсумував Ternox.
17 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівSony все ж відреагували і розблокували акаунт gamedev.dou.ua/forums/topic/61518
полагаю, что там на платформе дев аккаунтов относительно смешное количество. и исходя из этого, можно было бы провести ну хоть какой-то минимум коммуникации. хоть причину указать.
не знаю как на PS, но на Switch недодевов толпы и магазин весь забит shovelware, который просто прет из всех щелей.
стим с этими поделками научился бороться алгоритмами, ему даже не нужно мараться удалением учеток или игр...
а STONKS можно попробовать издать на PS через кого-то.
Думаю, проблема простіше: вони вирішили випустити свій власний клон STONKS і прибрали прямого конкурента. «А що ви нам зробите?» :)
А щодо devkit-у, це треба читати умови покупця, якщо там немає пункту про примусове повернення кітів — то соні може трохи, цейво, почмокати :)
Дуже дивне рішення від Sony. Якщо їх не влаштовує якість ігор, то в чому проблема прибрати такі ігри з каталогу до вирішення проблем розробником? Навіщо видаляти аккаунт?..
Але це право тримача платформи: насрати собі в штани, без пояснення причин.
Співчуваю Руслану.
— то він видавав чужі ігри від свого імені на плейстейшн чи що?
Він видавав чужі ігри як видавець
можна тепер як ексклюзив на іксбокс випустити😁
але якщо серйозно, то мої співчуття
Можна було б просто попередити, а не банити.
Дивне рішення від SONY, співчуваю Руслану
А у чому проблема з легкими платінами? Прикол якийсь чи шо
бо є прям відбиті видавці котрі випускають купу ігр і під різні регіони, а трофі хантери їх скуповують щоб отримати умовно 4 платини за пів години, в масштабі це спотворює пс стор тому соні з таким бореться типу. Конкретно героя цієї новини загрібли разом з усіма , хоча він теж не білий і пушисти www.truetrophies.com/publisher/TERNOX/games , але це не масово прям і по лозіці він не мав би бути забанений, максимум якийсь варн йому треба було дати щоб попередити що не треба такую тенденцію тримати та й все
Яким чином те що гравці на особистих аккаунтах вибили платіни спотворює магазин ігор? Наскільки я пам’ятаю у магазині не показується ніяка статистика інших гравців по платинам і не можна сортувати ігри по платинам.
справа не в гравцях то їхні особисті проблеми з головою нащо їм платини в якихось таких іграх, справа саме в іграх,бо деякі знахабнілі розробники випускають відвертий слоп заради цього пачками, і мова не про 10 ігр і не про 100, їх тисячі, це банальний спам непотребом, це наче заходиш в пристойний продуктовий а там всюди прострочені продукти, мяті упаковки, брудні вітрини і т.д і з цього всього тобі треба вибрати щось пристойне і ти такий думаєш фу що за огидний магазин. Може з такою аналогією буде зрозуміліше. Це вже не кажучи що цей слоп ламає алгоритми рекомендацій, пошуку і т.д і т.п
так якщо проблеми в якості ігор, то це взагалі не має відношини до платіни, ні?) І мабуть проблема не так в іграх, як в очікування від магизину Соні "
в пристойний продуктовий
" ))
Зараз же ж кожен магазин переповнений простенькими іграми — Стім, Епік, Нінтендо, Соні. Тому вони просто повторюють те що відбувається в інших магазинах. Тому це й виглядає так дивно: одні й ті самі ігри на різних платформах, але саме соні вирішили банити вибірково, і не за причини поганої якості ігор (тоді вони мали її першочергово не пропускати у магазин), а заднім числом з посиланням на платіни, які на справді не мають відношення до проблеми, як ми зараз обговорюємо. Шось та й таке))
Мабуть якщо заходити в магазин, продуктовий чи ігровий, відразу із списком продуктів потрібних для себе, то досвід стає легкіший і приємніший, мене теж напрягає що у ПС Стор немає нормальних фільтрів і вони показують великі ігри разом із слопом, але якщо я знаю що я хочу, тоді я навіть не звертаю на це уваги)
в сенсі немає відношення?) Я хз що чи кого ти намагаєшся задефати тут але бачу що вперто не хочеш розуміти масштаб проблеми та її суть. Якості в цих іграх немає взагалі, ці ігри створюються виключно для того щоб там здобувалась платина, це не про «простенькі ігри» це ігри де затискаєш банально кнопку і отримуєш платину. А такої масовості це набуває виключно тому що соні комьюніті найбілш схиблене на трофі хантерстві. Я бачу що тобі не важлива суть проблеми а просто хочеться задефати когось та образити соні, так що йди з миром) На останок декілька простих тез в дорогу для роздуму, ти приводиш у приклад стім і епік котрі немають такої системи рівнів за трофеї, в стімі фармлять максимум картки для бейджів а їх має далеко не кожна навіть більш меьнш пристойна гра , епік це не гравець ринку сорі існує лише через фортнайт та роздачі ігр, нінтендо чого згадав взагалі не зрозуміло бо в них немає взагалі ачівок як системи, це їх фішка. Соні чітко описала правила щодо такого а коли і як їй і кого банити це вже її право заднім числом переднім, правила є, релізи tenroxa під них підпадають (Spam ,Duplication) більш детально вивчай сам якщо цікаво. Більшість користувачів консолі заходять в стор не за конкретною ААА грою раз на пів року і по «списку» не скупляються, люди шукають просто ігри не читаючи ігрожурів не дивлячись рейтинги та все інше.
нащо мені дефати чи ображати компанії? який дивний висновок. Спочатку ти писав що хтось скуповує ігри щоб отримати платіни, а я кажу, так і шо? Далі ти вже говориш про неякісні ігри, але я не розумію яке це має відносини до здобуття платини. Очевидно, що не подобаються просто слабенькі ігри, окей, наче тут зрозумів.
Але чому просто не обирати ті ігри які подобаються? Нащо заходити у будь який магазин — Сони, Стім чи продуктовий і просто дивитися на все що там є, а потім холіварити що так багато не цікаво? Люди створюють продукти, у когось краще виходить, у когось гірше, у когось просто не виходить — забороняти за таке викладати ігри ніхто не буде і це бред, як тоді люди повинні тренуватися випускати перші проекти і ділитися їми зі світом? Тим більше якщо компанія все менше робить своїх ігор, то звичайно там буде все більше різних ігор різної якості.
Якщо гра погана, її мали не пустити до магазину, якщо її пустили то дивно її забороняти заднім числом.
Якщо не подобаються інді слабкі ігри, можливо є сенс обирати продукти до заходу у магазин, щоб відразу шукати потрібну.
Я не розумію цього холівара і накидування на мене висновків які виникли з повітря.
Удачі, можливо коли створите свою першу гру, побачите іншу сторону медалі.
Броньований якийсь походу, щасти)
0хв як соні не були гaмнюкaмu