Випустив у Steam демо своєї першої гри. Це поєднання інкременталу з point-and-click про Харона, що перевозить душі мертвих

Привіт, спільното.

Хочу поділитися своїм невеличким проєктом — Toll: The Ferryman’s Ledger. Це моя перша повноцінна гра в Steam, робив її здебільшого як навчальний проєкт: пройти весь шлях від ідеї до сторінки в Steam, демо, локалізацій, ассетів і так далі. Зараз доступне демо, повний реліз запланований на кінець серпня.

Про що гра

Ви граєте за перевізника — Харона. Одного разу ви самі втопились і уклали угоду зі Смертю: перевозите мертвих через ріки підземного світу, забираєте монети з їхніх очей і колись, назбиравши достатньо, викупите власну переправу.

Механічно це щось середнє між інкременталом і point-and-click з елементами історії. Але на відміну від типових інкременталів, тут є справжній фінал: гра розрахована приблизно на три години і закінчується, є остання переправа й остання репліка. Можна почати заново, але це не обов’язково.

Найбільше в процесі розробки мені подобались саме такі дрібниці, які самому було цікаво вигадувати. У кожної з п’яти рік підземного світу своє правило: десь душі важчі й платять більше, десь забувають, що вони мертві, і тікають прямо з човна, а десь ріка сама горить, і разом з нею потроху горить човен.

Час від часу дух ріки питає щось про минуле життя героя, і від відповіді залежить, скільки заплатять за перевезення. А ще мертві по дорозі щось розповідають, я в якийсь момент захопився і написав більше ста сорока різних реплік, частина з чорним гумором, це вийшла найбільша текстова частина гри.

Принципово не робив рекламу й мікротранзакції, а офлайн-прогрес рахую чесно, без окремої «полегшеної» формули, щоб виглядало вигідніше, ніж є насправді.

Писати репліки для ленджера і продумувати, як духи рік реагують на відповіді гравця — це виявилось найцікавішою частиною розробки. Складнощів теж вистачило, бо це перший раз, коли я повністю пройшов увесь шлях виходу в Steam, тому найбільше часу забрали не механіки, а сторінка магазину, капсули, локалізація на дев’ять мов і подача демо кураторам.

Посилання на сторінку гри в Steam: store.steampowered.com/...​oll_The_Ferrymans_Ledger

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дякую за фідбек, попрацюю над динамікаю і притриманням єдиного стилю

Не зайшла демка. Музика зовсім не підходить , грати якось не цікаво , бо ті душі спавняться кожну секунду . Механіки слід допрацьовувати. І клікати душі + кнопка плити якось досить нудно . Ідея є , бачу що інтелект допомагав робити , але якось воно все розвалюється, а не створює цілісну гру

захочешь критики — пиши )

Якщо безкоштовно, то тільки за)

из того, что вижу по ролику
— это не тизер голливудского фильма, сразу надо показывать геймплей
— я понимаю, что кадры истории статичные, но их перемещать по экрану тоже плохая идея — читаешь титры, а они от тебя убегают
— инкременталки продаются взрывным геймплеем — все должно разлетаться в разные стороны, взрываться, сыпаться и так далее. на экране должен происходить полный хаос. ездящая туда-сюда лодочка игру не продает.
— арты персонажей по стилю плохо вяжутся с общим арт направлением игры

вот только сегодня кто-то из наших релизнул инкременталку и по трейлеру она выглядит как инкременталка здорового человека )
store.steampowered.com/...​ster_Incremental_Odyssey

Авторе, варто перенести демо наверх, прямо в основний блок, як роблять інші розробники, а не збоку. Збоку його помітить у рази меньше людей.

Дякую за пораду, і справді багато людей губило цю кнопку

Завжди цікаво чому схожі ігри не публікують під macOS. Нема знайомого хіпстера що би перезібрати все на маку і опублікувати?

Є складнощі, але macOS також буде до релізу

Дозвольте поцікавитися щодо кількості вішлістів, тому що Gemalytic показує 228.

Просто цікаво, наскільки точний цей сервіс

Підписатись на коментарі