Знудитися в черзі в лікарню і написати гру. Історія розробки Octane100
Привіт, мене звати Влад і я дуже довго відкладував те, щоб спробувати себе в написанні цієї статті на DOU.
Якось я чекав свою дівчину в черзі у лікарні. Було нудно, тому я дістав телефон, щоб пограти в якусь гру. Телефон в мене не дуже потужний, тому, як правило, я завантажував невеликі ігри, серед яких були Pixel Dungeon на 10 МБ, Timing Hero на 80 МБ та стара демка моєї гри, яку я робив десь у 9 класі.
Я грав по колу в ці 3 гри і особливо залип в Timing Hero через інкрементальну механіку, покрокові бої та легеньку піксельну графіку в стилі Gameboy. Але в цій грі було щось таке, що мені хотілося покращити — на локаціях, які були промальовані крупним пікселем, я бачив карту, яку можна досліджувати, а серед персонажів я бачив власні прототипи героїв та здібності якими гравець міг би жонглювати.
В мене була одна проста мета — зробити гру, в яку можна грати опинившись в черзі, але щоб там не було реклами та In-App Purchases. Так і з’явилась ідея зробити Octane100.
Думка про невелику «історію в кишені» не давала мені спокою, тому я почав розробку додаючи найсміливіші та найскладніші ідеї, які я тільки міг собі придумати (іноді з цікавості чи вдасться мені взагалі це реалізувати). Одною з головних ідей стали предмети, які б падали з неба та давали різні бонуси. Механіку їх комбінування я взяв за основу частково з The Binding of Isaac, в яку я грав вечорами на геймпаді та частково з Risk Of Rain, в яку ми грали взимку з моїм другом по Hamachi прогулюючи школу (Жека привіт!).
Хоча для звичайного середньостатистичного гравця це просто предмети, я ж в свою чергу зробив через них відсилки на деякі реальні речі з мого життя. Так наприклад:
Nolan, The Cat — це мій кіт
Rucola — це про найсмачнішу піцу з руколою в Кракові, яку ми часто купували з моєю дівчиною (Катя привіт!)
Notepad++ — це редактор коду, в якому я і написав Octane100.

Гра поступово зростала, кількість ворогів в ній почала наближатися до 30, а довжина сесії становила 15 — 40 хвилин. Я б ніколи не подумав, що я колись зможу створити гру, в яку мені самому буде цікаво грати знову і знову.

Трішки назбиравши грошей на Google Play Console я вирішив, що час йти в Google Play. Про рекламу у грі я взагалі не думав, як через технічний аспект, так і через те, що вона б зламала ту концепцію, яку я спочатку заклав в гру. Тому гра зараз і коштує фіксовану суму. Мабуть моя основна помилка в тому, що я зареєстрував сторінку в Steam дуже пізно, хоча з того часу гра (особливо UI) досить суттєво змінилися в кращу сторону.
Зараз в мене приблизно 430 вішлістів, що досить мало для релізу в Steam, але я продовжую публікувати гру в медіа та прислуховуватися до скарг та порад гравців. Одним із таких рухів в сторону просування став марафон публікації трейлеру гри в твітер 160 днів поспіль (я не пропустив жодного дня і продовжую це робити) що сумарно принесло мені 170 нових вішів.

Але мене це не сильно бентежить — для мене важливіше відчуття того, що я в комʼюніті і роблю ігри про, які завжди мріяв. А якщо це відгукнеться ще у когось, то це приємний бонус.
Резюмуючи, хочу сказати, що продовжуйте займатися тим, чим любите займатися, бо ніхто не знає куди цей шлях може вас привести. Мене сьогодні цей шлях привів на GameDev DOU, щоб я розповів про Octane100.
Дякую за ваш час та увагу! Додати гру до вішліста Steam можна за цим посиланням: store.steampowered.com/app/3471070/Octane100
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівВлад дороу))
(це Жека)
привіт))