Розробник продавав гру за $200 і заробив майже $1,4 мільйона. Але потім почалися рефанди і прибуток зник

У січні 18-річний Майкл Мейджор випустив у Steam гру This Game Costs 200 Dollars. Назва відображає вартість — проєкт дійсно коштує $200. Завдяки йому автор майже став мільйонером. Спочатку хлопцеві вдалося отримати $1,4 мільйона доходу, однак потім почалися рефанди.

«Ця гра — це обман, який перевершує всі інші обмани. Ця гра коштує 200 доларів США, або скільки б це не становило у вашій валюті. Це чимало для відеоігри. І все ж я знаю, що деякі люди куплять цю гру з чистої цікавості, і я наполегливо рекомендую вам зробити те саме», — сказано в описі гри.

Мейджор називає гру психологічним експериментом, який має переконати людей витратити $200. This Game Costs 200 Dollars стала продовженням This Game Costs 10 Dollars і початково задумувалася як жарт. Розробник загалом не очікував, що хтось її придбає.

Однак за кілька місяців він побачив, що дохід від проєкту склав $1,4 мільйона. Про це Мейджор розповів в інтервʼю телеканалу WMUR-TV. Радість розробника тривала недовго, бо майже всі покупці були з Китаю. Через деякий час переважна більшість з них використали опцію повернення коштів.

Мейджор не знає, з чим це повʼязано. На його думку, This Game Costs 200 Dollars могли використати у якійсь афері, тому що більшість покупців навіть не запускали гру. Однак автор особливо не переймається через цю історію.

За словами Мейджора, він встановив вартість $200, бо Steam не дозволяв вказати більше. Хоча в магазині є товари, які мають більшу ціну, наприклад, Congratulations On Your Purchase за $1000.

Раніше ми писали, як інді-розробник поскаржився на політику рефандів у Steam. Він вважає, що повернення коштів у нинішньому форматі шкодить розвитку коротких ігор.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Навіть без Китаю — він заробив мінімум 1к$ — що вже доволі непогано)

Підписатись на коментарі