Тестування моєї першої гри на itch та результати

Привіт усім!

По-перше, хочу сказати: дякую всім, хто грав у наш проєкт і залишав свої відгуки.

Зізнаюся, було доволі стрьомно викладати гру у відкритий доступ і готуватися до критики. Але ми перебороли себе та отримали від вас багато конструктивних зауважень і корисних пропозицій.

Пограти можна тут:
nonamegame-studio.itch.io/astoria-faber-exitii

Деякі з ваших пропозицій ми вже встигли впровадити у гру.

Перероблення туторіалу

Найбільше коментарів стосувалося початку гри.

Ми вирішили зробити навчання швидшим і менш нав’язливим. Прибрали частину великих вікон, скоротили тексти та почали показувати підказки саме в той момент, коли відповідна механіка стає актуальною.

Тепер гра рідше забирає керування, а гравець швидше переходить від пояснення до практики.

Зміни в бойовій системі

Ми додали нові звуки ударів, візуальні ефекти, сильніші реакції ворогів і зробили результат дій помітнішим.

Удари стали більш відчутними, і тепер ви краще розумієте, коли справді влучили у ворога.

Інтерфейс і керування

Ще одним важливим напрямом стала навігація в меню, особливо під час гри з контролером.

Ми змінили частину іконок, зробили активні елементи помітнішими та покращили переміщення між розділами меню.

Також переглянули підказки керування, взаємодію з об’єктами та розміри зон, у яких гравець може активувати певну дію.

Зміни торкнулися не лише помилок

Ми додали більше предметів для крафту: нові зілля, дорогоцінне каміння та інші матеріали.

Також переробили дорожні знаки, які допомагають орієнтуватися на місцевості та можуть одноразово відновлювати здоров’я.

А ще в деяких локаціях з’явилися пацюки. Вони не беруть участі в боях, але реагують на наближення гравця, тікають і роблять світ трохи живішим.

Будемо раді, якщо ви ще раз завітаєте до нашої гри та залишите коментарі щодо виправлень.

Можливо, у вас з’являться нові пропозиції або ідеї щодо того, що ще можна додати чи покращити. Ми залюбки дослухаємося до вас, щоб наша гра ставала кращою та набувала нових фарб.

Посилання на гру:
nonamegame-studio.itch.io/astoria-faber-exitii

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

По перше — круто! Молодці що розвиваєте гру! Ворони що розлітаються — супер! Я розтрощив бочку на самому початку — вона розлетілася — і мені аж полегшало) Коментарі:
1. Я почав бити дубіною — ще до того як її підібрав. Потім я її підібрав — і продовжував ще бити нею — але мене не пускало далі. В інвентарі — вона не була вдягнута. Вдягнув — і тільки тоді мене пустило далі. Але дубіна вже була в руках — я бив нею.
2. Коли натискаю «бити» — я хочу бити. У грі чомусь блокує удар часто — не все можна вдарити. Виглядає як баг. Зробіть що б якщо ж кнопка вдарити — то вона працювала постійно. Не факт що середовище має реагувати — але сам удар треба показати гравцю — інакше зарахують як баг.
3. Хочеться більше інтерактивних елементів. Одну бочку розтрощив — добре, але он ящик поруч — вже не можу. Якщо предмет суто геймплейно неможна розбити — нехай просто будуть партікли відповідні і звук інший. Але я б робив що б максимально усе можна трощити.
4. Перший ворог — take.ms/zAAIp — я не бачив що мені тиснути — і виявилось що так простояти — коли тебе бʼє бджола — можно вічно) До речі — кров крута!
5. На моєму МакБук Ейр — не все влазить на екрані на самій сторінці ітча —
take.ms/KLlSX
Щиро бажаю Успіхів!

Привіт! Дякую за коментарі. Відповідатиму на кожен із них по черзі.

1. Ми додали в гру предмети, які можна розбивати, і для тесту розмістили їх на перших локаціях. Зараз ми малюємо анімацію атаки кулаками, тож, коли вона буде готова, замінимо нинішню. Тоді більше не буде ситуації, коли в персонажа немає зброї, але відтворюється анімація атаки зі зброєю.

2. Наразі в грі є зони, у яких не можна атакувати, наприклад великі міста або території біля NPC. Тому можливість атакувати вмикається лише поруч із ворогами. Але я теж думаю, що варто дозволити гравцеві атакувати будь-коли.

3. Теоретично це можна зробити, але, найімовірніше, вже в пізніших оновленнях.

4. Навіть не знаю, що на це відповісти :) Кров — це круто!

5. На жаль, сторінка itch.io не повністю адаптивна, тому ми не можемо врахувати всі розміри та роздільні здатності моніторів.

Дякую! Продовжуємо працювати. Дуже чекаю на ваші відгуки про інших босів. Сподіваюся, у вас буде час і бажання пройти гру до титрів!

Підписатись на коментарі