«Не впевнений, чи працював з людиною, яка була б настільки корисною». Творець Kingdom Come: Deliverance назвав використання ШІ для арту прекрасним
Співзасновник та колишній креативний директор Warhorse Studios Даніель Вавра продовжує захищати використання штучного інтелекту для творчості. Нещодавно він використав ШІ для роботи зі сценарієм і зазначив, що «не впевнений, чи працював коли-небудь із людиною, яка була б настільки корисною».
Вавра зазначив, що використав інструмент, щоб дослідити історичне підґрунтя для ідеї сценарію. За його словами, ця ідея роками крутилася в його голові.
«З моїх запитань машина зрозуміла, що я вигадую сценарій, і почала сама пропонувати сюжетні ідеї на основі подій та персонажів, про яких я запитував. Вона намагалася допомогти мені, хоча я навіть про це не просив. І за деякий час вона дійшла до точно такої ж історії, яку я розробляв роками — саме тієї причини, чому я взагалі проводив це дослідження.
Мушу зізнатися, це була абсолютно дивовижна і СТРАШНА співпраця. Уперше в житті я відчуваю, що вона нарівні зі мною, коли справа стосується нових ідей. Я не впевнений, чи працював коли-небудь із людиною, яка була б настільки корисною. Тому я попросив її створити для мене символістську картину XIX століття: художник, який слухає музу чи, можливо, демона, що шепоче ідеї йому на вухо. Точнісінько як вона. Я не вважаю це ШІ-шлаком. Це прекрасно», — зазначив він.

У відповідь йому зауважили, що фактично ШІ спародіював роботу швейцарського художника Арнольда Бекліна «Автопортрет зі Смертю, яка грає на скрипці» XIX століття.

«Якщо ви вважаєте це пародією, ви ідіот. І просто для вашого відома: намагатися вчити мене мистецтву — смішно. Я вивчав історію мистецтв. Я художник. І в мене вдома є схожа оригінальна символістська картина XIX століття — велике полотно 3×2 метри. Еміль Голарек — «Мрія художника». Бо я колекціоную живопис символістів. І та картина, яка в мене є і за яку я заплатив десятки тисяч доларів, виглядає гірше, ніж цей ШІ-слоп,— додав Вавра.
Інші користувачі висловили пересторогу щодо майбутнього Kingdom Come: Deliverance та рольової гри за «Володарем перснів», якими зараз займаються у Warhorse Studios. Втім, Даніель зауважив, що не працює над цими проєктами.
Нагадаємо, що раніше голова студії Мартін Фривальдський зазначив, що Вавра тепер обіймає посаду Transmedia Director, і його головним завданням на найближчі роки стане створення повнометражного фільму або серіалу у всесвіті Kingdom Come: Deliverance.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівПерша частина це був пересказ конана, з діалогами типу «свята римська імперія напустила половців через кордон, треба голосувати за вихід», з випускницею історії меблів у якості єдиного історчного консультанта, і всі сцялись яка це суперхардкор історична гра, навідміну від... ну не знаю... купи фентезі екшн рпг націлених на потеройобів. Друга частина мала фанбазу виключно з ниючих скуфів. Тобто, він розуміє аудиторію.
Ну якщо діду подобається бавитися з цяцькою то заради бога, чим би дитя не тішилося як то кажуть. Може собі далі генерувати картинки і геніальні історії і сам їх дивитися і читати.
Але переважну більшість людей воротить від нейрослоп арту, тому в серйозних комерційних продуктах його не пхають.
Але дід впливає на продукти однієї з найвпізнаваніших європейських ігрових франшиз. Ось що бентежить :(
Ви помиляєтесь, я досліджував тему і в в українськом комюніті 40% тих хто категорично відкидає ШІ арт як юзери (*в геймдеві), в англомовному менше 20%. А чи не створити допис з результатами і пруфами? А створю!
Оце я розумію підхід!
Створіть, бажано на Реддіті :)
Тут буде, а вибірка якраз базується на тредах з реддіт, так я щойно звідтам ;)
❤️
Я працюю в західній геймдев компанії і у нас тут теж є маркет ресьорчери і їх вердикт однозначний — ніякого ШІ арту в наших іграх бо люди це хейтять.