Шукаю текстури вишиванок з областей України

Вітаю всіх. У мене є ідея додати до нової гри кастомізацію одягу персонажу — вишиванки. При цьому, зберегти автентичність. Я шукав інформацію і прийшов до висновку, що, історично, на козаках не було видно вишиванок щодня. Козаки носили вишиванки під жупаном. Вишиванки було видно на свята. Але, повсякденний одяг — це жупани, одяг з міцної тканини. Шаровари також не носили щодня, бо, шаровари — це виключно святковий одяг. Але, вишиванки — це особистий одяг. Я прошу допомоги з пошуком інформації.

Майстерність український майстрів і майстринь закладала візерунки на сорочках. Історична вишиванка — це одяг, що не можна було придбати на ринку, а — це подарунок (часто подарунок дітям від батьків, але, були виключення). Практично вишивашка — це проста сорочка і звичайну сорочку можна було придбати на ринку, але, про сорочку з візерунком, вишиванку, ходять легенди — вони не продавалися.

Усі області України об’єднують ці традиції, але, мають відмінності у візерунках, що підкреслює багатогранність.

Що я шукаю

Я шукаю текстури вишиванок, автентичних, з інформацією про походження, селище, місто, область. Чи існує бібліотека по ліцензії CC0 суспільне надбання, де можна знайти текстури автентичних візерунків?

Приклад того, якою може бути цифрова бібліотека текстур: polyhaven.com/textures

Підкажіть, де це шукати? Повторюсь, шукаю не просто текстури вишиванок, а, шукаю текстури вишиванок з інформацією про походження кожної. Я маю намір зібрати колекцію і додати на кожну область України вишиванку, яка буде у грі. У грі це має бути представлено не просто як візуальна кастомізація персонажу. Це згадка про рідний дім.

Залишаю свій телеграм (клік). Можете писати на форумі. Можете писати особисто.

Було б чудово мати веб-сайт з текстурами вишиванок з додатковою інформацією про походження і текстовим описом. Звісно, це потребує багато досліджень, щоб зіставити таку обширну енциклопедію і надати зразки текстур в одному місці.

Я прошу допомоги з цим. Щоб не було якоїсь шароварщини. Я хочу передати автентичність, наскільки це можливо. Знати, яким був повсякденний одяг, яким був святковий одяг і що приховували козаки від очей сторонніх у будні дні.

У блогах є чудова стаття від Plarium, як вони проводили дослідження — Тарас Лютий та Марічка Непереможна: як ми розробили українських персонажів для двох ігор Plarium (2023) — це по темі.

Я також проводжу дослідження, але, я соло інді розрбник, тож не зможу забезпечити такий рівень деталізації, як у Plarium, бо у них працює більше 700 людей.

Враховуючи свої обмежені ресурси, я вирішив сфокусуватися лише на ключових елементах одягу для своєї гри.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

знайшов свою колекцію книжок про вишиванки... робив у 2016 році
закачав на гугл диск... 1,7 гб..
drive.google.com/...​Hc9BFFAi/view?usp=sharing

Наче музей Гончара робили оцифрування своїх колекцій. Можна в них запитати honchar.org.ua/collections/view/odag

Часто для графічного дизайну треба гарної якості текстури вишиванок. Але шось важко знайти. Якщо була б бібліотека було б круто

Вітаю, маю книжку по узорам вишивки по регіонам, можу пофоткати якшо таке цікавить. Напишіть мені в телеграм @vsvwho

колись назбирав колекцію оцифрованих книжок про вишиванки.. треба буде пошукати в себе

Хтось може сказати — чи існує зараз edisk на сайті укрнет 🤔

Підписатись на коментарі