Засновник GSC не отримав коштів з продажів S.T.A.L.K.E.R. 2. Він збирається судитися з новим власником студії

У листопаді 2023 року новим власником української студії GSC Game World став бізнесмен Максим Кріппа. А нещодавно стало відомо, що з ним збирається судитися засновник команди Сергій Григорович. Причиною став спір щодо виплат з продажів S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Григорович дав інтервʼю блогеру OLDboi, в якому розповів про ситуацію з продажем GSC. Спочатку засновник студії самостійно фінансував S.T.A.L.K.E.R. 2. Коли розробники реалізували прототип, він почав шукати інвестиції і звернувся до Dragon Capital. Компанія провела оцінку і відмовила у фінансуванні.

«Я кажу: ось у нас є проєкт. Вони найняли хлопця з „Танчиків“ (Wargaming, — примітка), щоб протестувати, чи зробимо ми гру. Той дав відповідь, що ми не зможемо зробити S.T.A.L.K.E.R. 2. У нас не вистачить сил і можливостей», — розповів Григорович.

Після цього, за словами засновника, зʼявився Кріппа. Бізнесмен почав викуповувати деякі частки компанії і зрештою став кінцевим бенефіціаром. Однак тепер Григорович збирається судитися з новим власником своєї колишньої студії.

«Треба судитися. Враховуючи, що я підписав NDA, більше не можу розповісти. Зі мною не розрахувалися», — заявив Григорович.

Далі OLDboi послався на одне з недавніх інтервʼю засновника GSC. Той казав, що поки не отримав гроші з продажів S.T.A.L.K.E.R. 2, але це «ось-ось» станеться.

«Це ось-ось ще не настало, тому йдемо в арбітраж», — підсумував Григорович.

Раніше він також розповідав, що у нього «віджали» бренд «Козаки». І через це Григорович також збирався судитися. Однак невідомо, чи повʼязані дві ситуації між собою.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Нагадую що 4 артьома втікли чепез диспут з виплатами за півроку до релізу першого сталкеру, і на релізі журналістам вже показували техдемо метро.

Є шанс, що до таких заяв пана Сергія треба ставитися з обережністю
gamedev.dou.ua/forums/topic/60926

Ось так і буває, коли залучаєш інвестиції. Інвестори хочуть забрати собі все.

Підписатись на коментарі