Зустрічайте нашу економічну стратегія про вантажні потяги, виробничі ланцюги та боротьбу за корпоративний вплив

Сьогодні, 20 липня, ми офіційно анонсуємо гру, над якою команда Flat Lab працювала останні пів року. Ви можете нас знати за іграми Menace from the Deep, Timeloop: Sink Again Beach або I Want to Believe. О 20:00 за київським часом у Steam розпочнеться Train Fest — фестиваль, що стане першим майданчиком для презентації Cargo Protocol: Cyberpunk Trains.

Cargo Protocol: Cyberpunk Trains — економічна стратегія про вантажні потяги, виробничі ланцюги та боротьбу за корпоративний вплив у кіберпанковому світі.

До цього ми завершили ще дві гри — Nocthra та Kill Factory, однак довго не могли знайти для них відповідний тематичний фестиваль. Їхній офіційний анонс відбудеться 17 серпня в межах Фестивалю українських ігор 2026.

Цей досвід підштовхнув нас інакше підійти до наступного проєкту: заздалегідь визначити контекст, у якому гра буде представлена, і використати його як творче обмеження. У календарі Steam були фестивалі потягів і кіберпанку — так з’явилася ідея поєднати ці дві теми в одній грі. Практичне рішення поступово перетворилося на повноцінну концепцію зі своїм світом, механіками та характером.

Для мене як геймдиректора цей проєкт має особливе значення. У попередніх іграх я здебільшого зосереджувався на режисурі, катсценах і сюжеті. Цього разу хотілося створити гру, у якій головну роль відіграє сам геймплей, а кожна сесія складається в унікальний досвід.

Я давно хотів попрацювати з потягами, логістикою та форматом стратегії-пісочниці, де гравець сам формує власну історію. Гра не веде його за готовим сценарієм, а пропонує систему правил, умов і взаємопов’язаних механік, з яких природно виникають різні ситуації.

Найбільшим джерелом натхнення для мене стала Super Loco World. Перед початком розробки я переграв чимало ігор про потяги в Steam, намагаючись краще зрозуміти цей жанр. Однак багато з них здалися мені перевантаженими дрібними налаштуваннями та механіками, які відволікали від найцікавішого.

Тому за відправну точку ми взяли простоту й зрозумілість Super Loco World, але спрямували власну гру в бік глибшої симуляції, варіативності, процедурної генерації та свободи пісочниці.

Запрошую всіх зацікавлених ознайомитись зі сторінкою гри в Steam та додати до бажаного, якщо гра вас зацікавила: store.steampowered.com/app/4826860

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Корпоративний вплив у світі... перевезення товарів?

Робити гру під фестивалі Стіму, а не шукати фестивалі під гру — це прям цікавий підхід)

Це новий досвід, результами якого я коро поділюсь.

Ого ви швидкі, як стільки ігор встигли наробити? Я про ті 2 що будуть анонсовані (і вже зроблені), чи вони невеликі зовсім?

А, бачу вже є відповідь, але всеодно цікаво, можливо більше деталей дасте. Ці всі ігри паралельно робилися, чи одна за одною?

Чесно, не знаю що тут відповісти. В першу чергу ми обидва втомилися від великих проєктів і втомились працювати в соло. Об’єднали сили. У нас із братом різний скоуп — я професійно програмую, брат професійний 2D/3D artist. Ми директимо ігри по черзі. Розробка велась послідовно, але закінчуючи демо одного проєкту можна вже виносити дизайн наступного. Зараз перед українським фестом полішимо одразу всі 3 гри. Плюс ми зупиняємось в проєкті на етапі працюючої демоверсії. Тобто там роботи до релізу ще достатньо.

Андрій, я твоєю грою дуже сильно надихався. Я її обожнюю. Колись, в безсонну ніч затягнула мене аж до світанку. Я як геймдиректор в Cargo Protocol навіть не закладав пропрацьовуваня власних потягів в таких деталях як Super Loco World. Це недосяжна класика :)

Дякую за відповідь, і за компліменти в сторону моєї гри 🙂️

Як ви встигаєте робити стільки ігор?

Попередні ігри ми робили на фултаймі незалежно один від одного і це було лише 3 релізи в 2022, 2024 та 2025 році. Потяги — це перший анонс з літа 2025. На Ukrainian Games Festival 2026 в серпні буде ще 2 анонси маленьких ігор.

Підписатись на коментарі