Українська гра Last Pirates: Die Together отримала 100 тисяч вішлістів. Розробники оголосили дату виходу
Last Pirates: Die Together — кооперативний проєкт у жанрі френдслопу від української студії RetroStyle Games. Нещодавно розробники розповіли про успіхи проєкту в Steam. Гру вже додали у список бажаного понад сто тисяч користувачів.
Крім цього у RetroStyle розповіли, коли Last Pirates: Die Together зʼявиться у дочасному доступі.

Представники компанії опублікували допис на офіційній сторінці в LinkedIn. Розробники розповіли, що 6,5 місяця тому гри ще навіть не існувало. А зараз вони вражені цифрою у сто тисяч додавань в бажане.
«Ми знали, що ця ідея приживеться. Просто не очікували, що це буде настільки потужно. Боже мій. Немає нічого кращого, ніж бачити фан-арт своєї гри або отримувати від друзів відео з нею. Це неймовірне, чудове відчуття, і ми щиро бажаємо його кожному», — захоплено написали розробники.
Щоб відсвяткувати важливий рубіж вішлістів, RetroStyle оголосила дату виходу Last Pirates: Die Together у ранньому доступі. Відправитися у піратські пригоди разом з друзями можна буде вже 18 серпня.
«Це не оновлення з дрібними предметами. Це навіть не кракен. Це щось більше. Щось справді грандіозне. Ви все це скоро побачите», — заінтригували творці.
Нагадаємо, демоверсія Last Pirates: Die Together увійшла до списку 50 найпопулярніших на минулому Steam Next Fest. Ми також публікували перший погляд гри, в якому поділилися власними враженнями.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівНащо ви на цікаві проекти продовжуєте вішати ярлик «френдслоп»? Цей тег буквально неприємний і зі старту знецінює гру. Краще б тег «ШІ-слоп» додавали де це доречно (останнім часом багато де).
Бо це натуральний френдслоп від студії, що відчайдушно намагається застрибнути в останній вагон вже протухлого тренду, щоб рубанути нарешті на чомусь бабла))
Ніфіга собі «потухлий тренд», коли кооп-ігри одна за одною залітають у топи Steam. Я вже мовчу про те, що весь цей «френд-слоп» це, по суті, прості кооп-ігри, від яких великі контори масово відмовилися ще десь у 2014 році.
Зараз кооп-жанр фактично порожній, а після успіху таких ігор, як It Takes Two, попит на нього лише виріс. За затребуваністю серед гравців кооп зараз топ1-2 по жанру. Особливо за добротними кооп іграми. На мою скромну думку цей тренд буде залишатися з нами ще до 2х. а може 3х років, бо конкуренції абсолютно немає. особливо для ігор рангом вище індюшатини. +Особливо стріляти будуть ігри на 2-4х осіб, бо саме таких ігор дуже не вистачає гравцям.
Щось у вас каша в голові.
1. It takes two ніякого віношення не має до цього тренду. Бо це а) інший підтип коопу, б) дуже дорогий продакшн.
2. «Добротні ігри» і френдслоп — це два поняття, які дуже мало корелюють між собою. Бо френдслоп, бай дефінішен, це буквально ігри зроблени максимально дешево, на колінці, за декілька місяців. У когось достатньо таланту та навичок, щоб навіть в такому форматі зробити цікаво (RV, Peak), хтось ловить хайп (Lethal Company), а хтось, як оцей проект, тужиться вже другий рік, спалюючи купу бюджету і кічиться вішлістами для п’ятибаксової (в кращому разі) гри, що не покривають розходи на розробку навіть.
3. Ринок френдслопу вже перенасичений, тому і протухлий тренд. Таких проектів просто море і публіці воно починає приїдатися. Тільки одних місцевих українських студій, де топи вирішили, що можна швиденько влізти в «тємку», я знаю штук 6. Звичайно, якийсь час такі ігри ще продаватимуться, але не на рівні успіху першопроходців, бо одне й те саме можна згодумати аудиторії лише N разів.
Ну як видно, не настільки перенасичений. От ще одна українська гра, яка зібрала 650К вішлістів за ніч. І це теж френдслоп gamedev.dou.ua/forums/topic/60772
Молодці, комбінація хорошої роботи та дрібки удачі.
Але ж мова тут про цей проект, про який на доу, до речі, вже під десяток публікацій було. Вони вам шекелі заносять чи як це працює?:D
Ми ж спільнота геймдев-спецівлістів (це я про GameDev DOU), логічно, що ми стежимо за українськими іграми і висвітлюємо діяльність українських розробників. До речі, і про розробників цієї гри, що зібрала 650К вішлістів, ми теж раніше писали: gamedev.dou.ua/...s/flexus-games-interview
150к це уже багато вішлістів, друже це дуже хороший результат для гри.
Тут не в мене каша в голові, а ти просто підмінив мою тезу і сперечаєшся з тим чого я не говорив.
1. It Takes Two має пряме відношення до росту інтересу до коопу, навіть якщо це інший підтип і дорожчий продакшн. Гравцеві абсолютно п*хуй, скільки мільйонів коштувала розробка, коли ми говоримо про формування попиту на спільний досвід.
2. Твердження, що френдслоп це ні в якому разі не добротні ігри — це просто довільна дефініція, яку ти сам придумав для зручності аргументу. PEAK, R.E.P.O., Lethal Company та десятки подібних проєктів об’єднує передусім соціальний кооп і віральний геймплей, а не якийсь обов’язковий бюджет чи термін розробки. Від того скільки гра коштує більш добротною чи менш добротною вона не стає.
3. Ти називаєш тренд «протухлим», при цьому одночасно визнаєш, що купа студій прямо зараз намагається в нього зайти й такі ігри продовжують продаватися і попадати в вішлісти. Буквально сьогодні через 30 хвилин після мого коменту на ДОУ виходить стаття про такий же проект який набрав за ніч 650 тисяч вішлістів. + Перенасичення кількістю проєктів саме по собі не означає падіння попиту на жанр, ці ігри не потребують 150 годин на проходження, в купі з низькою ціною це дає гравцям можливість плавання між проектами. Як приклад Steam завалений тисячами хорорів, виживачів і рогаликів, але це не означає, що ці жанри померли чи не мають попиту, хоч і потребують значно більше часу від гравця ніж прості кооп ігри. Хоррори досі тримають високу планку по продажах на ринку.
А моя теза взагалі була проста: гравці хочуть кооп, фанові кооп-ігри регулярно залітають у топи, а великих якісних кооп-релізів усе ще непропорційно мало порівняно з попитом. Френдслоп це така ж сам кооп гра в очах гравця, як і будь яка інша. Тому теза залишається незмінною. Прості і комплексні кооп ігри будуть домінувати в Steam надалі.