«Розробка була недбалою». Інді-хіт Stardew Valley міг ніколи не зʼявитися на світ через помилку творця
Stardew Valley — один з найвідоміших інді-хітів за останнє десятиліття. Гра вийшла у 2016 році у жанрі cozy-симулятора ферми, отримала мільйонні продажі і надихнула багатьох розробників. Однак проєкт міг ніколи не дійти до релізу. Творець Stardew Valley не мав резервної копії даних, і йому дуже пощастило відновити всі напрацювання після збою ПК.
Ерік Бароне, відомий також під псевдонімом ConcernedApe, — саме він випустив популярний cozy-симулятор. Нещодавно видання PC Gamer оновило інтервʼю з розробником, яке журналісти взяли у 2016 році. Це було за кілька місяців після релізу Stardew Valley.

Тоді Бароне ще не знав, який успіх на нього чекає. Однак творець гри вже тоді зізнався, що йому дуже пощастило довести проєкт до релізу. Через рік після старту розробки компʼютер автора несподівано вийшов з ладу.
Бароне не мав резервних копій, тому збирався скасувати Stardew Valley. Однак зрештою йому вдалося відновити всі напрацювання зі старого жорсткого диска і зібрати новий ПК.
«З погляду ретроспективи здається божевільним, що все так склалося. Весь процес розробки був таким недбалим. Це була найбільш інді-розробка, яку тільки можна уявити: жодного професійного підходу, я все вигадував на ходу, а код був найхаотичнішим, який тільки можна собі уявити. Мені майже соромно, коли інші люди дивляться на мій код!», — зізнався Бароне.
Раніше ми також розповідали, як інді-розробник Матео Ковіч розкритикував рефанди в Steam. Він вважає, що зараз політика повернення коштів у магазині шкодить коротким іграм.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів