«Час наступному поколінню заявити про себе». Творець Dead Space йде на пенсію після 35 років в ігровій індустрії

Привіт, спільното! Творець Dead Space Глен Скофілд оголосив про завершення кар’єри. Він створював ігри протягом 35 років. У своєму відеозверненні розробник подякував компанії EA за можливість створити Dead Space та Activision за досвід роботи над трьома Call of Duty.

«Після 35 років створення ігор та керування командами настав для мене час офіційно піти на пенсію. Це була надзвичайна кар’єра. Дякую моїм шанувальникам. Багато хто підтримував мене, поки я створював ігри самотужки та разом зі своїми командами для вас. Ви говорили, коли я робив це гарно, і говорили, коли не дуже. Але ви зробили мене кращим.

Останні пару десятиліть були одними з найкращих часів у сфері відеоігор. За цей час вийшли одні з найкращих ігор, створені найбільшими талантами світу, з якими мені пощастило працювати. Дякую вам усім. Думаю, я мав змогу з перших рядів спостерігати за одним із найвеличніших творчих вибухів в історії», — зазначив Скофілд.

Останньою грою Скофілда стала The Callisto Protocol, яка вийшла у 2022 році. Після цього він шукав фінансування для нового горорного проєкту, але так і не вирішив цю проблему. В мережі зазначають, що Скофілда важко не асоціювати з епохою розквіту масштабних блокбастерів, яка розпочалася із сьомим поколінням консолей.

Зазначимо, що розробник також дав інтерв’ю виданню GamesBeat про свій вихід на пенсію. Він зізнався, що під час роботи над The Callisto Protocol піймав себе на думці: «Я не впевнений, що зможу й надалі займатися цим щодня».

«Я привів себе у форму, скинув вагу. Моєю метою було підготуватися фізично до створення наступної гри. Але кілька місяців тому мені зробили операцію на спині. Я зрозумів, що з віком мені, мабуть, бракуватиме витривалості. Справа навіть не у цьому. Просто я думаю, що мій час... Я чудово провів час. У мене була фантастична кар’єра. Але зараз в індустрії відчувається переломний момент. Час для наступного покоління заявити про себе і створювати власні речі. Я бачу, що багато моїх колег теж ідуть на пенсію», — розповів він.

Завжди трошки сумно, коли такі творці йдуть з індустрії. Але, можливо, він правий — настав час для нового покоління ігрових розробників. Що думаєте про цю тезу Скофілда? І загалом про його спадщину в іграх? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Скофілд дуже крутий! Серія Dead Space недооцінена і абсолютно геніальна в деталях, особливо перші дві частини — це добре помітно якщо пограти в ремейк першої частини, який при цьому провалився в продажах (ну принаймні так ЕА вважає — мабуть вони хотіли комерційних результатів як у RE). Ну і можна зараз як завгодно відноситись до СoD і Актівіжін, але перші 3 частини Modern Warfare — це вже класика. Третя частина з епічною розв’язкою і фіналочкою для макарова для багатьох гравців назавжди врізалися в пам’ять, як приклад топової гри-блокбастера. Ну з калісто протокол очевидно шось пішло не по плану, але це вже була інша команда, да і сам Скофілд судячи з його слів був вже «не той». Щодо нового покоління — я думаю, що він тут не зовсім правий, бо воно і так вже впевнено крокує по індустрії — нехай ще і не в повну силу.

В 90х розробники здебільшого робили ігри в які їм самим було б цікаво грати. Можливо вигорів просто, не приносить більше такого задоволення і змінились цінності. З його досвідом і віком доцільніше вже читати якісь лекції, їздити по всяким конференціям, короче як «легенда» яку знають і поважають і як може привертати різних молодих людей до подій.
І не варто забувати, що над створенням ігор працюють і продовжують працювати десятки і сотні людей, хоч він і дійсно зробив шалену роботу.

З його досвідом і віком доцільніше вже читати якісь лекції, їздити по всяким конференціям, короче як «легенда» яку знають і поважають і як може привертати різних молодих людей до подій.

Думаю, відпочине трошки, відновиться, і як раз цим займеться. Загалом, у нього на рахунку одну культова гра. Це вже дуже багато.

Підписатись на коментарі