Розробники Dispatch додали в гру українську локалізацію. Але є нюанс

Американська компанія AdHoc Studio додала офіційну українську локалізацію до Dispatch. Разом із українською мовою в пригодницькій грі з’явилися латиноамериканська іспанська, турецька, тайська та польська.

Над перекладом працювала компанія Allcorrect. За інформацією в Каталозі української локалізації ігор, в титрах указано двох осіб — Юлію Таценко та Інну Дяченко. Згідно з інформацією на LinkedIn, пані Таценко закінчила Луганський національний університет імені Тараса Шевченка. Своєю чергою Інна Дяченко навчалася в ростовському державному економічному університеті і наразі мешкає в Іспанії.

Dispatch стала успішною для AdHoc Studio. За перші десять днів було продано мільйон копій гри. Як зазначили розробники, план продажів на три роки вони закрили за три місяці. У Steam максимальна кількість одночасних гравців склала понад 220 тисяч.

Окрім того, гра перемогла на The Steam Awards 2025 в категорії «Outstanding Story-Rich Game». Також вона стала лауреатом NAVGTR Awards, 22-ї British Academy Games Awards та потрапила до номінантів нагород Nebula та Hugo.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

очень хорошая игра. даже без мовы.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ще й зкалькували з москальської. Ригає усе. Плюс в тому, що в ЛБК можна завантажити фанатську локу, яка заміняє офіційну українську тим самим покращити статистику Стіму)

Ще й зкалькували з москальської.

Дуже все погано? Напевно, це просто був переклад не en-uk, а ru-uk

Я не бачив, проте судячи з усього просто переклали з ру на укр. Тому я одразу встановив людський українізатор від ЛБ))

тобто ти сам не бачив, але вже склав категоричну опінію :) цікаві ми люди.

там проблема не з калькою, а з контекстовими помилками, бо переклад не тестували в грі. загалом — типова українська локалізація.

Перепрошую, але якийсь «пустий» допис. Я очікував побачити хоча б скріншоти офіційного перекладу та порівняння з фанатским, який давно є в мережі.

очікував побачити хоча б скріншоти офіційного перекладу та порівняння з фанатским, який давно є в мережі.

Це трошки дивно очікувати такого від новини про появу офіційної локалізації

Це новина вчорашнього дня. Я думав, ви як професійне видання, підете далі звичайних Телеграм-дописів і напишите детальніше.

Буду знати ваш рівень. Дякую.

Підписатись на коментарі