Допоможіть протестувати гру та залиште комментарі для просування

Привіт, спільното!

Ми — невелика українська інді-команда NoNameGame Studio. Нещодавно ми опублікували пролог нашої гри Astoria: Faber Exitii на itch.io та запрошуємо вас долучитися до тестування.

Astoria — це 2D pixel art RPG у похмурому фентезійному світі. У доступному пролозі на вас чекають дослідження локацій, сюжетні завдання, діалоги, різні типи ворогів, бої з босами, блокування, ухилення, парирування та добивання.

Проходження займає приблизно дві години.

Будемо дуже вдячні, якщо ви спробуєте гру та залишите коментар. Особливо нас цікавить:

• чи зрозуміле керування та навчання;
  • які враження залишила бойова система;
  • чи було цікаво досліджувати світ і стежити за сюжетом;
  • де ви помітили баги або незрозумілі моменти;
  • що, на вашу думку, варто покращити насамперед.

Не бійтеся писати про недоліки — чесна критика зараз для нас особливо важлива. Вона допоможе визначити слабкі місця та зробити наступні версії гри кращими.

Зіграти в Astoria: Faber Exitii:
nonamegame-studio.itch.io/astoria-faber-exitii

Після проходження напишіть, будь ласка, свій відгук у коментарях. Навіть кілька речень про ваші враження будуть для нас дуже корисними.

Дякуємо всім, хто долучиться до тестування та підтримає наш проєкт!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ну, хтось вже грав? Треба відгуки брати та сестри. А поки ми переробляємо та поліпшуємо ігровий експірієнс!

Привіт. Дуже непогано, сподобалася стилістика.
Гарна атмосферна середньовічно-героїчна музика.
Прикольно, що багато всяких елементів, на кшталт жабок, мух, різних рослин, цікаво намальовані ключові локації (із тих, що зараз устиг побачити).

Відгуки, здебільшого стосуються текстової частини:):
1. У меню кнопка зміни мови повинна показувати поточну мову, а не ту, на яку перемикаєшся, бо трохи плутає, особливо якщо ви надалі додаватимете нові мови. Ліпше зробити підменю (розкривний список або додаткове спливне вікно зі зміною мови)
2. Тексти діалогів навчання дуже швидко спливають. Або додайте налаштування швидкості, або можливість вимкнення таймера. В українській тексти значно довші, ніж в англійській, тому не завжди встигаєш прочитати те саме повідомлення, що в англійській читається швидко.
3. Тексти відгуків (на кшталт тексту «Та ви знущаєтеся» в бою з босом-Бджілкою) ліпше винести окремо з вікна повідомлень у повідомлення над персонажем. Це допоможе відмежувати другорядний текст від основного.
4. Як уже писали, зараз забагато шрифтів різних за стилістикою. На екрані діалогу це дуже відволікає. Ліпше зробити один-два, але якісні й легкочитні. Один на заголовки чи основні моменти, інший — для всього іншого.
5. Таблиця характеристик дуже дрібна й вибивається зі стилю інших екранів.
6. Кольори не дуже вдало підібрані з огляду на інші елементи інтерфейсу й тло, деякі тексти практично не читаються (характеристики на екрані характеристик, рідкісність спорядження тощо).
6. Дуже треба вичитування й редагування української:) Напишіть мені на [email protected], поспілкуємося більше;)

Дякую за відгук

1. Кнопку зміни мови замінимо в найближчому оновленні.
3. Вікно, у якому з’явився текст «Та ви знущаєтеся», з’являється тільки тоді, коли персонаж щось промовляє вголос. Наприклад, як у «Відьмаку», коли Геральт говорить сам із собою.
4. Шрифти, шрифти... Шукаю варіанти!
6. Чи робити voiceover?

Мне кажется персонажи очень выбиваются из внешнего вида окружения

Так і є. Ми хотіли, щоб гравець чітко розрізняв об’єкти на екрані. Тому було прийнято рішення зробити персонажа та мобів трохи в іншому стилі + дешевше малювати)

А мені навпаки такий стиль зайшов

Пограв. Із плюсів — графіка сподобалась: тіні від хмар класні, аутлайн шейдер коли персонаж за обʼєктами — крутезний. Те що «так собі»: зробіть шрифти — крізь однаковими (я взагалі маю за правило на початку кожного проєкту — створювати один префаб для тексту — і якщо потім міняю шрифт — міняється у всьому проєкті), туторіал бойової системи — не зрозумілий: в якийсь момент я просто не можу атакувати — подумав на початку що це дуже розумна бойова система або баг, не треба обмежувати так сильно рух гравця: я одразу пішов куди бачив і хотів — але гра сказала «ні, треба зброя» — покладіть на більш очевидне місце ту палку щоб ніхто точно не пройшов повз неї. Те що я б додавав: більше партіклів, emissions + bloom (особливо якщо гра — не моб, але навіть там вже давно все добре з цим працює), і фізику: це прям майже безкоштовно — але дивитись як від кожного удару ще будуть бочки всякі у різні боки летіти — то казка. Удачі!

Дякую за ваш коментар! Допрацюємо туторіал. Уже є кілька ідей, як зробити його більш юзерфрієндлі — ви дуже влучно це підмітили.

Скажіть, будь ласка, як далеко вам вдалося пройти? Наскільки вас, так би мовити, «вистачило»?

Вбив ще пару мобів одразу після туторіалу. Власне туторіал — затягнуто, я розумію — не хочеться втрачати гравців через те що вони тупо не зрозуміли механіки — але камон: ходити / бити / блокувати / взаємодіяти — все це можна пояснити за 1 хвилину з одним мобом та предметом. Хотілося вже одразу почати вивчати цей світ (підкреслю — світ саме хочеться вивчати — ви з оточенням добре постарались, воно кльове), але тебе штучно сповільнюють туторіалом.

Ну і буду вдячний за коментарі до моїх ігор — зокрема Match Protocol: System Breach — на Google Play або App Store ;)

Хай! Я пограв в

Match Protocol: System Breach
  1. Мені сподобався стиль, хоч я більше по фентезі (як ви могли здогадатись).
  2. Ідея прикольна. Зробити три в ряд, але з сюжетом, смислом і всілякими бонусами — це потужно. Встановив гру також моїй дружині).
  3. Навіть не можу уявити, скільки було проведено часу, щоб зробити чесний рандом і щоб цей рандом міг запустити chain reaction по всьому полю.
Знайшов тільки один недолік: те, що в мене товсті пальці, і я не завжди чітко попадаю по фішкам, щоб їх пересунути. Але я навіть не знаю, як це можливо виправити...

В цілому, прикольно — я точно повернуся ще до неї і покажу її старшій доньці.

Дякую за підтримку!

Друже, забий болт, це QA котрий всім у вкладці геймдеву таке ліпить, навіть не реагуй)

Та я побачив. Ми просто пообіцяли прислухатися, і я подумав, що можу додати таке нововведення до гри)

Підписатись на коментарі