Шукаю фідбек про гру для фіксу відвалу гравців на перших рівнях
Всім привіт!
Я нещодавно випустив свою мобільну головоломку Meadow Glide (поки тільки на андроїд).
Кілька днів тому запустив рекламну кампанію через Voodoo. Судячи з показників реклами , креативи працюють нормально й користувачі встановлюють гру без проблем.
Проте коли дивлюся на аналітику всередині гри, бачу дуже великий відтік гравців буквально на перших рівнях. На першому рівні в мене відвалюється 40%, а до 5го рівня доходить 25% гравців. Хочу зрозуміти, що саме їх відштовхує.
Буду дуже вдячний, якщо хтось знайде
- У який момент захотілося закрити гру?
- Що здалося нудним, незрозумілим або дратівливим?
- Чи було відчуття, що гра занадто проста або одноманітна?
- Що, на вашу думку, варто змінити, щоб захотілося грати далі?
Мені зараз важлива саме чесна критика. Буду вдячний за будь-які зауваження, навіть якщо вони здаються дрібницями — саме вони можуть допомогти зрозуміти причину такого великого відтоку гравців.
Дякую всім, хто відгукнеться!

P.S. Рекламні креативи це буквально запис геймплею, тож не має такого що реклама показує одну механіку в гравець при вході бачить іншу.
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівПограв 10 рівнів. Цікавий геймлей, приємна музика, милий фон.
1. Туторіал можна розширити на початку. Додатково наголосити, що треба звертати увагу на чорні стрілочки — тільки в цих зонах елементи можуть переміщатися. Це здається очевидним, але насправді більшість людей доволі неуважна і можуть цього не зрозуміти.
2. Дуже маленькі елементи/блоки (ті, що кольорові), як на мене. Я намагаюсь перемістити рядок по горизонталі, а гра вперто переміщує стовпчик по вертикалі. Можливо, це в мене завеликі пальці для такої гри, але викликає дискомфорт.
3. На екрані не видно скільки в мене монеток. Тобто, відмінити хід коштує 60 монеток, а скільки їх в мене наразі незрозуміло (видно тільки в головному меню).
4. Складність головоломок не дуже складна. Отже можна продавати цю гру як «релаксову» — коли заходиш просто почілити, послухати приємну музику і подивитись на красиві фони. Можна за монетки продавати додаткові фони і музику, це може бути стимулом проходити рівні і затриматися в грі.
Дякую за змістовний відгук. Я врахую зауваження
Єдина претензія це надто чутливе керування, не там натиснув і замість прокрутки воно замінює місцями і в протилежну сторону. А також воно може при прокрутці крутанути два рвзи, себто піднімаєш, а воно піднімається і вертається.
Дякую, я врахую