Шукаю фідбек про гру для фіксу відвалу гравців на перших рівнях

Всім привіт!

Я нещодавно випустив свою мобільну головоломку Meadow Glide (поки тільки на андроїд).

Кілька днів тому запустив рекламну кампанію через Voodoo. Судячи з показників реклами , креативи працюють нормально й користувачі встановлюють гру без проблем.

Проте коли дивлюся на аналітику всередині гри, бачу дуже великий відтік гравців буквально на перших рівнях. На першому рівні в мене відвалюється 40%, а до 5го рівня доходить 25% гравців. Хочу зрозуміти, що саме їх відштовхує.

Буду дуже вдячний, якщо хтось знайде 5-10 хвилин, щоб пройти перші рівні і поділитися чесним фідбеком:

• У який момент захотілося закрити гру?
  • Що здалося нудним, незрозумілим або дратівливим?
  • Чи було відчуття, що гра занадто проста або одноманітна?
  • Що, на вашу думку, варто змінити, щоб захотілося грати далі?

Мені зараз важлива саме чесна критика. Буду вдячний за будь-які зауваження, навіть якщо вони здаються дрібницями — саме вони можуть допомогти зрозуміти причину такого великого відтоку гравців.

Дякую всім, хто відгукнеться!

P.S. Рекламні креативи це буквально запис геймплею, тож не має такого що реклама показує одну механіку в гравець при вході бачить іншу.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Пограв 10 рівнів. Цікавий геймлей, приємна музика, милий фон.
1. Туторіал можна розширити на початку. Додатково наголосити, що треба звертати увагу на чорні стрілочки — тільки в цих зонах елементи можуть переміщатися. Це здається очевидним, але насправді більшість людей доволі неуважна і можуть цього не зрозуміти.
2. Дуже маленькі елементи/блоки (ті, що кольорові), як на мене. Я намагаюсь перемістити рядок по горизонталі, а гра вперто переміщує стовпчик по вертикалі. Можливо, це в мене завеликі пальці для такої гри, але викликає дискомфорт.
3. На екрані не видно скільки в мене монеток. Тобто, відмінити хід коштує 60 монеток, а скільки їх в мене наразі незрозуміло (видно тільки в головному меню).
4. Складність головоломок не дуже складна. Отже можна продавати цю гру як «релаксову» — коли заходиш просто почілити, послухати приємну музику і подивитись на красиві фони. Можна за монетки продавати додаткові фони і музику, це може бути стимулом проходити рівні і затриматися в грі.

Дякую за змістовний відгук. Я врахую зауваження

Єдина претензія це надто чутливе керування, не там натиснув і замість прокрутки воно замінює місцями і в протилежну сторону. А також воно може при прокрутці крутанути два рвзи, себто піднімаєш, а воно піднімається і вертається.

Підписатись на коментарі