Український кооперативний горор про втечу з моторошного лісу вийшов у дочасний доступ. Чому варто його спробувати
Всім привіт! Мене звати Дар’я, я проєктний менеджер українського інді-паблішера Two Cakes Studio. Ми вже деякий час працюємо з командою Frag Lab над Forest Escape: Last Train, і сьогодні, 10 липня, гра нарешті вийшла в дочасний доступ на Steam. Хочу поділитись своїми враженнями і розповісти що там є і чому варто спробувати.
Що це за гра
Forest Escape: Last Train — це кооперативний сюрреалістичний горрор для
Ви прокидаєтесь на закинутій залізничній станції в туманному лісі. Вам потрібно полагодити потяг і вибратись. Але виявляється, що ліс — це не просто ліс, а зламаний розум схибленого Наглядача, який перетворив реальність на щось між кошмаром і абсурдним цирком.
На одній локації ви втікаєте від безсмертних клоунів у лабіринті. Десь посеред лісу стоїть магазин. В озері плаває велетенське око. До вас прибіжить попа на ніжках, на вас нападе величезний потворний ніс, а десь над головою літатимуть вуха. Як на це реагувати — сміятись чи лякатись — вирішувати вам. І все це частина одного взаємопов’язаного світу, де логіка є, але вона химерна і своя.

Але найголовніше, що гра весела! Особливо коли граєш з друзями. Можна подуркувати, погнати біса, покричати один на одного через клоунів і просто добре провести час. Це той рідкісний випадок, коли «горрор» і «веселощі з друзями» — це про одне й те саме.

Чому дочасний доступ
До виходу вже пройшло два публічних плейтести і демо на Steam Next Fest — і кожен раз відгуки гравців реально змінювали гру на краще. Дочасний доступ для нас — це спосіб продовжити цей діалог з аудиторією. Не випустити недороблений продукт, а будувати кращу версію гри разом з тими, хто в неї грає.
Повний реліз плануємо в першій половині 2027 року.

Що вже є в грі
На старті дочасного доступу:
- 13 локацій та міні-ігор в одному взаємопов’язаному світі
- 3 різні стартові точки — кожен забіг починається по-різному
- 3 рівні складності — Easy, Normal, Hard
- Внутрішньоігрове радіо на борту локомотива з оригінальним саундтреком
- Унікальні скіни, розкидані по локаціях
- 13 мов інтерфейсу та субтитрів
Для тих, хто хоче підтримати розробку, є два опціональних DLC: Original Soundtrack Pack за $2.99 з музикою з внутрішньо ігрового радіо (на потязі є радіо) та Supporter Pack за $3.99.

Спробуйте
Якщо шукаєте щось на вечір з друзями — це воно. На старті дочасного доступу гра коштує лише 184 грн з урахуванням знижки в 20%. І якщо пограєте — залиште відгук на Steam. Для інді-ігор це справді має значення, і ми читаємо кожен.
Steam: store.steampowered.com/...Forest_Escape_Last_Train
Доєднуйтесь до спільноти в Discord: discord.gg/BhMVxEZwq
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівчи буде підтримка стімдек?
Буде)