Як я організував свій перший фестиваль ігор у Steam
Вітаю, спільното! Я запустив свій перший фестиваль у Steam під назвою Alice in Wonderland Sale. Він присвячений іграм, натхненним Алісою в Дивокраї.
Через специфічну тему вдалося зібрати 50 ігор. Серед них три українського виробництва: Submansion, Kami: Parade of Senses, No Jokes With Mages
Перші дві продаються в спільному бандлі) Третя ще не вийшла, тож ви можете додати її в список бажаного, щоб підтримати розробників.
Виявляється, що не треба бути великою студією чи відомим інді-розробником, щоб провести фестиваль. По факту його може провести будь-який розробник у Steam.

Загалом, нічого складного в цьому немає. Весь процес проведення фестивалю в мене зайняв менше 20 годин. Я створив опитувальник в гугл формах і закинув на сервер Кріса Зуковські. Завдяки цьому отримав 300+ подач, з яких відібрав 50.
Після цього заповнив офіційну форму в Стім на створення і закинув їм список учасників, мій фестиваль затвердили і дали доступ до панелі редагування. Вона дуже схожа на ту, що для заповнення інформації про ігри, тому я зміг оформити сторінку розпродажу за кілька годин.
Єдина складність, яка може виникнути, — створення лого і картинки фестивалю. Мені пощастило, моя художниця погодилася зробити їх. Але якщо ви не вмієте малювати й не маєте знайомих, то, ймовірно, доведеться платити комусь за створення. Хоча я бачив випадки, коли організатори фесту просять когось з учасників зробити обкладинку за якийсь додатковий бонус (більший показ на події), не знаю, наскільки це правильно, але і таке буває.
Не знаю, наскільки вдалим вийде фестиваль, але сам по собі досвід цікавий.
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівТут більше цікаво по результатах, бо навряд тут буде фічеринг, лише перехресний піар від 50 ігор.
Нічого собі... Дуже корисна новина!