[Не]Серйозна розробка гри з Claude Code. Як я за девʼять днів створив гру за допомогою ШІ
Всіх вітаю,
Вам колись рекрутери скидували чіт коди від ігор куди вони кличуть вас на роботу? А мені скинули =D

Мені дуже сподобалась ідея гри але як завжди чогось не вистачало а щось було навпаки — зайве. Кортіло переробити. От я і переробив. Та ще й настільки що тепер між іграми практично не залишилось спільного.
Це не про довгобудову всього мого життя. Як і не про мрію. Я просто взяв клода і методично попросив його зробити такий геймплей якого мені не вистачало в грі яка мене надихнула.
І він зробив. В сумі за 9 днів у вільний від роботи час.
Гра вийшла з:
- з кастомною аналітикою;
- з плейсментами під покупки;
- з плейсментами під рекламу;
- з політикою конфіденційності і згодою юзера;
- з UI і анімаціями;
- з кастомним CI/CD на базі телеграма =D;
- з https;
- з локальними пуш нотифікаціями;
- з автооновленням гри через гугл плей;
- з туторіалом;
- з автогенерацією рівнів;
- з балансом і прогресією;
- з баг трекером;
- з вібраціями на девайсах, які її підтримують;
- 15 мов (хз що по якості, але я очікую що точно краще ніж Google Translate);
- під всі платформи де тягне браузер (Android, iOS, Mac, PC, Linux), не маю сумнівів, що навіть на тєліку піде, просто грати мабуть буде не комфортно.

Як виглядає мій CI/CD

Кілька скрінів кастомної аналітики (на цифри можна не дивитись, гри ще немає в жодному сторі. Грають восновному мої знайомі)

Ну, а назвав я гру Colorfit Puzzle

Кого зацікавило — спробувати можна тут: colorfit.rtretiak.com
Хто хотів би не просто пограти а допомогти — пишіть ваш емейл мені в телеграм @lemanrass25 або просто тут в коментарях — я додам ваc у групу тестерів допоможете грі пройти перевірку гугл плей маркетом щоб гра могла вийти у вільний доступ.
Хто не знає про перевірку то гугл хоче щоб в кожну нову гру зареєструвалось щонайменше 12 тестувальників які будуть активно тестувати гру напротязі 14 днів. Якщо гугл підтвердить що все так і було — дасть можливість зарелізитись у вільний доступ.
Буду дуже вдячний якщо допоможете з тим щоб пройти цей квест з гуглом.
Пруф:

16 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЯ десь за3-4 дні зробив перший повноцінний mvp своєї гри. Також з клодом. Наслухався повну панамку критики про те, що це АІслоп і тд, пробував реліз на crazy games, оскільки це браузера гра. Але не зайшла, через специфіку сумо і маленький попит на карткові ігри.
Але, якщо цікаво, можете глянути — dohyo-legends.com
Зараз роблю сайт гру на базі цієї з меморі механікою
это псевдо-игра, такое могли принять в 90х, сейчас такое не прокатит, игра вокруг мемори механики так же обречена
в чому вона псевдо?
во всем, знаешь есть такие штуки как «продукт сыросодержащий», вот это оно
Я думаю це більше не про сир в ігрі а про відсутність соку (соковитості)
Відполішити арт, додати анімацій, ефектів нормальної якості та й буде норм мені здається
нет, это ни на что не повлияет
Я спробував, але тутор мені нічого не пояснив. Я бачив що мені треба клікати на карточку (чомусь лише одну, я чомусь розраховував в карткових іграх на якийсь вибір з карт на руках, не знаю чому). Вийшло що я випадково проклікав туторіал нічого не зрозумівши і тому мабуть і не зайшла гра
Там туторіал заради туторіалу, бо мало хто розуміє взагалі, як відбувається драфт карт для формування руки перед матчем, тому я одразу кидаю у заскриптований бій
Я думаю тут проблема в сеттингу, в світі крім японії мало хто цікавиться Сумо. Це як створити гру стратегію ртс де юніти в стилі Вінкс, якусь аудиторію знайде але коли і наскільки ця аудиторія велика ніхто не знає.
Насправді проблеми нема. Це дійсно нішева тематика і аудиторія. Я просто почав дивитися сумо і, коли, пауза між турнірами, хотів просто заповнити її чимось для себе. Почав з сайту хі статистикою, якої мені особисто бракувало на офіційних джерелах. Додав для фану пару міні-ігор і одна з них переросла в окремий великий проект. Зараз це вже ціла екосистема з повноцінним сайтом про сумо, 2 іграми та 2 міні-іграми. Варто зауважити, що я взагалі не розробник і маю лише деякі знання в продукті, маркетингу та мінімально в розробці. Просто було цікаво, наскільки далеко це може зайти за допомогою лише ентузіазму та ШІ
Пройшов доки не закінчилась енергія,18-19 рівнів, пару разів ловив цікавинку, але через те що рівні і геймплей доволі однотипні, а складність йде не вгору, а хаотично абсолютно, якось не торкнуло. Цікавий задум, але рівні краще самому все ж налаштувати за складністью, та додати б візуальне оформлення, як в Puzzle Quest, щоб було цікавіше, було б добре. Удачі!
Складність в грі росте до 248го рівня. Далі складність стала. Але так, на відрізках справді складні рівні йдуть хвилями. Прості рівні щоб відпочити від складних. Дякую за спробу і за побажання 🤝
а хтось взагалі доходив до 248 рівня? який середній рівень на якому закривають гру?
Але кілька днів тому був вайп, нажаль
Ну, так наче очевидно виглядає що крива складності йде неправильно, і якщо за задумом біля 200+ рівнів починається «фан», то ніхто цього не побачить, треба змінити кулькість і дати складніші рівні значно раніше та перевірити час на рівні. Якщо люди проходять занадто швидко — занадто легко, якщо занадто довго чи закривають не пройшовши — занадто складно. У будь якому разі судячи за графіком, геймплей має вже повністью розкритися на 50му рівні.
Зміну внесено, можна перевіряти 🤫😉
Справді, не сарказм.
Від нещодавна гра спостерігає за тим з якою швидкістю гравець проходить рівні і намагається вирівнювати тривалість одного рівня до відмітки 20 секунд маніпулюючи складністю.