Інститут ЕТІ та Global Game Jam запускають експериментальну акселераційну програму «Гра за 180 годин»
Всім привіт! Ви, мабуть, звикли, що від мене тут з’являються оголошення про гейм-джеми — інтенсивні ігробудівні заходи, у яких треба створити нову гру за 48 годин. Такий формат дійсно захоплює, і з 2016 року українські розробники на Global Game Jam створили біля 830 ігор! Це концентрат розумової енергії, креативності та експериментаторства, помножений на вміння працювати в умовах дефіциту часу.
Та сьогодні хочу поговорити саме про ігри, які доводяться до релізу. І тут підходи інакші. Планомірна робота над грою — це не спринт, це марафон. Суджу з власного досвіду. Перший концепт Steampunk Idle Spinner’а я зробив за вихідні, але для того, щоб гра стала призером конкурсів Big Indie Pitch та Indie Blast знадобилося 167 годин роботи над кодом та артом. Можу назвати таке точне число, оскільки влітку 2017 року я знімав весь процес розробки, а потім публікував таймлапси у своєму ютуб каналі.
Якщо подивитися на історії релізу учасників спільнот Ігроварів та GGJUA, побачимо аналогічну картину. Саме планомірна робота над проектом приносить бажаний результат. Це знають і наші партнери, фінські університети, що навчають розробці ігор. У ХАМК (з яким ми у ЕТІ нещодавно підписали меморандум для старту роботи щодо розбудови програми подвійних дипломів) протягом навчання є 5 дисциплін, які назваються «Розробка ігрового проекту» за номерами
В рамках експерименту ми у ЕТІ вирішили провести для своїх студентів роботу у такому форматі під час цьогорічної літньої практики. До того ж, Global Game Jam запропонував дати доступ до своїх менторів, які зможуть консультувати з різних аспектів ігробудування. Та оцінивши час та можливості (експериментувати так експериментувати!) вирішили запросити до цієї акселераційної програми і інших бажаючих розробників — як студентів і школярів, так і інді різного рівня досвіду. Адже якщо працюєш над своєю грою у режимі марафону, сильний заряд мотивації можна отримати, коли бачиш, як інші розробники працюють над своїми.
Отже, запрошуємо на експериментальну програму «Гра за 180 годин»!
Організатори: Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті, Global Game Jam, Ігровари.
Що буде являти собою програма:
- Для реєстрації та визначення потреб у менторах треба заповнити форму до 7 липня включно
- 14 липня ми розпочнемо програму
- З’єднаємо тих учасників, кому це потрібно, з менторами Global Game Jam
- До кінця серпня учасники будуть працювати над іграми та відмічати вкладений час
- Будемо регулярно зустрічатися у дискорді Ігроварів, де будемо ділитися прогресом, обговорювати поточні питання, тестувати ігри
- Проведемо презентації проектів по завершенню
Запуск такої програми — великий експеримент і нам буде цікаво побачити:
- Скільки розробників ігор зацікавить такий формат
- Які ігри будуть представлені
- Які потреби у менторах будуть заявлені
- Наскільки учасники зможуть витримати
180-годинний марафон - Які будуть результати у великій перспективі
Долучайтеся! Все, що ви зробите — ваше! :) Якщо все піде добре, восени ви матимете власну гру, в якої вже будуть гравці! Ось сам рух Global Game Jam почався з експерименту «що як зібрати в одному місці ентузіастів ігробудування та дати їм одну тему та 48 годин на роботу» :)
Чекаємо на ваші заявки!
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівМаю одну маленьку рекомендацію для всіх учасників: після спроби це зробити, вдалої або невдалої, прослухайте аудіокнигу або прочитайте книгу.
Джефф Сазерленд Scrum Навчись робити вдвічі більше за менший час.
Ця книга дуже допомогла мені у свій час.
Для найкращого результату ви спочатку спробуйте зробити гру за 180 годин, не читаючи книгу. А, вже потім, вдасться вам чи ні, прослухайте аудіокнигу або прочитайте цю книгу.
Надіюся, моя порада допоможе учасникам.
Також, я думаю, це зручний момент, щоб повідомити, що я надаю послуги репетитора по розробці ігор на Unreal Engine 5. Кому цікаво — пишіть в особисті, можете знайти мої контакти в інтернеті без проблем. Я можу менторити особисто, але, тільки платно. Якщо шукаєте безплатних знань — ласкаво прошу на мій канал на ютубі — там буде скоро проведено безкоштовний майстер-клас по розробці ігор на Unreal Engine.
---
Шана організаторам за такий експеримент. Це дуже класно, на мою думку, я підтримую це.
На мою думку, не важливо, який ігровий рушій використовуєте, головне — створити гру, яка цікава для гравців.
Всім учасникам щиро бажаю успіхів створити гру за 180 годин!
---
Я, особисто, на жаль, приймати участі не буду. У планах робити свою гру для випуску у Steam, яку вже розпочав створювати. Часу не маю на багато проєктів.
Це дуже слушно! Дякуємо!