Більше ніж половина українських художників та аніматорів вважають, що їм недоплачують
Художники та аніматори потрапили в топ категорій спеціалістів, які найбільше незадоволені своєю зарплатою. На першому місці опинилися фахівці з офіс-менеджменту (75% вважають, що їм недоплачують), далі йдуть консультанти (70%), а третіми — художники та аніматори (65%).
У зимовому зарплатному опитуванні, яке проходило в грудні 2025 року, ми запитували айтівців, як вони оцінюють свою зарплату. Загалом 57% айтівців в Україні незадоволені грошовою винагородою за свою роботу і вважають, що їм трохи або суттєво недоплачують.
Частка айтівців, які вважають, що їм недоплачують
Якщо говорити про розробників, то тут незадоволені зарплатою 56,5%. Найчастіше вважають, що їм недоплачують Full-Stack та Frontend-фахівці. Найбільше задоволених зарплатою серед аналітиків, фахівців з AI / ML / DS / Data Engineering, продукт-менеджерів, юристів та DefTech-спеціалістів (інженери БпЛА тощо).
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівартист: зранку не розумію за шо мені платять, а ввечорі дуже щільне відчуття, що недоплачують)
Артистам точно недоплачують. Щодо аніматорів невпевненний, кажу як аніматор. Звісно у всіх різні кейси, але серед колег не чув такого самого як від артистів щодо зп.
Когда я смотрю на говнокод, интерфейс и юзабилити сайтов ведущих отечественных генераторов трафика, я понимаю, что как раз этим говнокодерам переплачивают. Гнать нахрен большую часть надо!
Темна тема топ
Пофікшено, дякую, що звернули увагу)