Ми з дружиною зробили власну версію «Балди» та нарешті випустили її в Google Play
Привіт!
Ми з дружиною дуже любимо гру «Балда». Ще зі школи могли годинами грати на папері, а потім перепробували безліч мобільних версій. Але постійно чогось не вистачало: десь не було онлайн-гри, десь був незручний інтерфейс, а деякі проєкти взагалі виглядали так, ніби їх не оновлювали багато років. У якийсь момент вирішили: якщо не можемо знайти ідеальну версію для себе, спробуємо створити її самі.
Так з’явилася Baldera. Робили її удвох у вільний від роботи час. Я займався розробкою, серверною частиною та інфраструктурою, а дружина допомагала з тестуванням, дизайном, ідеями та пошуком того самого балансу між зручністю та атмосферою гри.
У результаті вдалося реалізувати:
- онлайн-матчі з іншими гравцями;
- гру проти бота;
- рейтинги;
- аватари, рамки та смайли;
- підтримку понад 15 мов;
- авторизацію через Google.
Нещодавно гра пройшла закрите тестування та стала доступною в Google Play. Буду щиро вдячний, якщо спробуєте гру та поділитеся враженнями. Особливо цікаво почути думку тих, хто так само любить словесні ігри та пам’ятає стару добру «Балду».
Також буду вдячний за допомогу з перевіркою українського словника. Зараз він містить понад 250 тисяч слів, але якщо помітите відсутнє слово або помилку, у грі є можливість запропонувати його додавання. Хочеться зробити українську локалізацію максимально якісною.

Завантажити гру в Google Play можна за цим посиланням.
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівВітання з релізом!
Дякую!
1. При выборе русского языка интерфейса переключение языка не работает.
2. Нужно, чтобы была возможность посмотреть описание слова, которое выбрал компьютер. Сейчас он выбирает непонятно что, и хотелось бы знать, что это такое.
Дякую!
1. Здатися неможливо, гра просто ігнорує цю функцію.
2. Бот вигадує сумнівні слова.
3. Одна з 15 мов — росіянська.
дякую!
1. Щоб здатися в грі, потрібно підтвердити дію у спливаючому вікні. Це зроблено для того, щоб гравець випадково не натиснув кнопку здачі.
2 . Український словник підбирався на основі відкритих українських словників. Якщо знайдете слово, якого не має бути, або навпаки — якогось слова не вистачає, напишіть, будь ласка, я перевірю та виправлю.
3. Так, але цеж не погано, коли твоя гра збира інфу, якщо ти це зрозумів))))
Будемо чекати на ваші відгуки, дуже цікава ваша думка.