«Щиро усміхався, коли команди радісно кричали: Забілдилось!». Журі про враження щодо геймджему від KSE та Plarium
Привіт, спільното! Київська школа економіки та компанія Plarium

Валерія Мамай CSR & Culture Manager у Plarium
«У Plarium ми з 2017 року проводимо внутрішні геймджеми, і ця подія стала нашою улюбленою традицією. Розвиток українського геймдеву є важливою частиною нашої корпоративної соціальної відповідальності, тому ми радо відгукнулися на ініціативу факультету компʼютерних наук Київської школи економіки. Такі проєкти відкривають нові можливості для молоді та дають буст індустрії в майбутньому».

Владислав Гирик Game Design Team Lead у Plarium та член журі GameJam
«Game Jam — моя улюблена подія в Plarium. Побувавши в гостях у KSE, я точно можу сказати: це почуття поширюється взагалі на всі джеми. Я щиро усміхався, коли команди радісно кричали: „Забілдилось!“. Я був у захваті, коли всі проєкти не просто забілдилися, а й успішно запустилися. Хвилювався, коли команди долали труднощі й знаходили сили та компроміси, щоб фінішувати. А презентації слухав так, ніби це була церемонія The Game Awards.
Якщо в майбутньому хтось із цих талановитих студентів вирішить піти в ігрову індустрію, цей досвід стане для них шаленим бустером».

Олександр Самко Unity Developer у Plarium та ментор команд
«Я був ментором із технічної реалізації та спостерігав, як студентські команди з нуля створюють унікальні ігри. Рівень організації, креативність проєктів та пристрасть учасників щиро вразили. Команда Game Divers заслужено виборола перше місце, поєднавши у грі „67“ динамічний геймплей із простими математичними формулами. Також хочу відзначити команду з проєктом про рожеве слоненя: хоч вони й не встигли завершити гру, проте продемонстрували цікаві механіки, сміливу презентацію та справжній характер розробників.
Для мене як для Unity-розробника було важливо долучитися до хакатону, щоб підтримати молоді таланти практичним досвідом, допомогти їм уникнути типових технічних помилок на старті та зробити свій внесок у розвиток української геймдев-спільноти».

Тетяна Камʼянська UI Designer у Plarium та менторка команд
«Як менторка з UI на цьому геймджемі, я щиро вражена роботами студентів! Кожна команда дуже індивідуально підійшла до теми й класно відобразила її як в інтерфейсі, так і в механіках гри. Це неймовірний прогрес за такий короткий час! Окремо мене вразила спокійна та підтримувальна атмосфера».

Дарина Олефіренко Game Designer у Plarium та менторка команд
«Організація KSE GameJam була на високому рівні. Цікаво, що і для організаторів, і для студентів це був перший івент у такому форматі, тому спостерігати за розробкою проєктів було вдвічі захопливіше.
Тема „Правила змінюються“ спонукала до експериментів і несподіваних рішень, тому кожна гра вийшла унікальною! Я приємно вражена наполегливістю та винахідливістю учасників, а також їхньою креативністю й захопленням ігровою індустрією. Чекаємо на поповнення в лавах геймдизайнерів!»
Валерія Мамай CSR & Culture Manager у Plarium
Владислав Гирик Game Design Team Lead у Plarium та член журі GameJam
Олександр Самко Unity Developer у Plarium та ментор команд
Тетяна Камʼянська UI Designer у Plarium та менторка команд
Дарина Олефіренко Game Designer у Plarium та менторка команд
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівПривіт. Я інструктор з Unreal Engine. Я навчаю розробці ігор, маю кількох учнів, надаю приватні уроки. До того ж, я хотів би створити курс по розробці ігор на Unreal Engine 5, але, я не отримав грант поточного 2026 року на освіту в Україні від Epic Games. Я вирішив відкласти створення онлайн-курсу на потім і набирати нових учнів на індивідуальні заняття. Цей абзац — це був вступ, щоб засвідчити людям, що, я маю вдосталь досвіду, щоб мати право написати критичний коментар нижче.
Не хочу здатися надто токсичним, але, перечитуючи статтю, у мене складається враження, що тут щось не так. Я перечитав двічі цю статтю, передивився фотографії і у мене складається дуже погане враження, неначе це подія, де всі один одному посміхаються, нахвалюють один одного, але, результати, у дійсності, дуже погані.
Я особисто брав участь у Game Jam вже десятки разів. Я також заохочую своїх учнів приймати участь у таких подіях, як Game Jam. Так, це крутий буст. Але, чи розуміють учасники конкурсу те, що, щоб продовжити навчання у сфері розробки ігор і досягти хоча б якихось результатів, їм потрібно ще дуже багато всього вивчати та працювати над своїм портфоліо.
Я вибачаюся за свою гостру критику. Можливо, я просто надто вимогливий, як викладач. Я пишу це, бо, я хочу бути чесним перед тими дітьми, які були учасниками конкурсу і які завітають сюди, щоб прочитати цей коментар.
Я хочу звернутися до дітей і написати наступні слова:
Ніколи не пишайтеся своїми результатами, завжди прагніть навчитися більшому, на дорозі самовдосконалення немає кінця, бо пишатися власними іграми — це зупинити своє самовдосконалення.
Щоб досягти чогось у житті, вам потрібна наполегливість. Наприклад, якщо ви захочете випустити власну гру у Steam, вивчіть той мінімум, який вам потрібен, щоб створити гру самому. Це чудова відправна точка і чудовий орієнтир. Не чекайте, що хтось підійде до вас і навчить вас усьому. Проявляйте ініціативу. Шукайте і знайдете.
Ви прийняли участь у конкурсі, такому як Game Jam і це чудово, але, цього замало. Скажіть це собі — цього замало і потрібно більше. Потрібно зробити ще. Цей підхід вам допоможе у житті.
І цього тексту нехай вам буде замало. Насправді, ви можете працювати у 10 разів швидше, але, ви ще не знаєте про це. Ви можете зробити більше всього. Будьте чесними перед собою і не обмежуйте себе у розвитку. Навчайтеся і розвивайте таланти. Будьте добрими до себе, але, водночас, вимогливими. Беріть справу у свої руки.
Кінець звернення для дітей.
Я турбуюся за майбутнє. А, своє власне майбутнє можна зламати, якщо мати хибні уявлення про себе і свою користь для суспільства. Спробуйте поспілкуватися з різними людьми про власне майбутнє. Іноді, це може вас шокувати, бо роками вас навчали іншому. Але, краще знати правду, ніж триматися за власні хибні упередження. Будіть свої творчі сили, бо, насправді, ви сильніші та талановитіші, ніж вам здається. Прокидайтеся з думкою, що, сьогодні — найкращий день, щоб потренуватися, щоб попрактикувати, щоб навчитися. Не дозволяйте своєму вогню гаснути.
Сьогодні, неодмінно, найкращий день, щоб вам прочитати цей коментар. Сьогодні, неодмінно, найкращий день, щоб практикувати власне ремесло. Сьогодні найкращий день, щоб поділитися своїм світлом зі світом.
Частіше задавайте собі запитання, чим ви можете бути корисними для суспільства. Ваш час обмежений, але, ваш розум не має меж. І, самовдосконалення не має меж.
Час не зупинити. Але, час можна наповнити. Чим його наповнити, це — вибір кожної людини. Кожного дня ми робимо вибір.
Вибір, який ми робимо сьогодні, впливає на наше майбутнє. Якщо, вам щось не вдалося — просто відпочиньте, наберіться сил і спробуйте ще раз. І так багато разів. У вас все неодмінно вийде.
Збагачуйте світ тим, що маєте. Світ наповнений плодами людської праці. Теперішній і майбутній. Кожен творить власне життя.
Тобто достойних результатів немає? А на Itch.io немає бо навіть і не сподівались і всім було пофіг на результат? Типу, нафіга зберігати та показувати, знаємо що нічого нормального не буде?
Завжди трохи покрикую коли на геймдев подіях розповідають про людей, а не про результат їх роботи.
Та зачекай, все буде :)
Дуже сподіваюсь!
А коли буде?
Планую бложик невеличкий наступного тижня
Привіт, я учасник джему, нажаль ми як учасники не мали доступу до усіх ігор(лише на ноутбуках інших розробників), тому я не володію таблицю з посиланнями на усі ігри. Але деякі команди скинули свої проект у чат, тому залишаю їх тут
alina-anila.itch.io/slay-diver-rise-of-67 — 1 місце
quadralion.itch.io/dungeons-and-rules — 2 місце