🕹️ Велике дякую за «Кіберпростір»: роздаю останні 50 коробок за донат на ЗСУ 💛💙

Актуальний статус:
🎲 Роздано: 24 / 50 коробок
💛 Зібрано: 6 500 грн на фонд «Повернись живим»
🫶 Багато хто донатив більше 200 грн — щире дякую кожному!

Привіт, друзі! 👋

Десь півтора року тому, 6 січня 2025-го, я написав сюди свою першу статтю про авторську настільну гру «Кіберпростір». Тоді це була просто ідея і купка роздрукованих карток на столі. Сьогодні я пишу, мабуть, найважливіший і найтепліший пост у цій серії — фінальний. І хочу зробити в ньому дві речі: подякувати кожному, хто був поруч на цьому шляху, і запустити останню акцію.

Кіберпростір

Компоненти гри

Трохи спогадів: який це був шлях 🧠

Коли я починав, я навіть не уявляв, скільки всього доведеться пройти. Якщо коротко згадати ключові моменти з попередніх статей:

— Січень 2025 — старт. Анонс гри: три фракції — розробники 💻, тестувальники 🛡️ і хакери 🕶️ — борються за контроль над цифровим світом. Механіки з рідними кожному айтівцю словами: сторіпоінти, хантинг, рекрутинг, атаки, захист, підсилення та ультимативні карти.

— До речі, під тією першою статтею QA-інженер Руслан влучно пожартував, що грає кожні два тижні, а головний бос, якого команда ніяк не може пройти, — це сторіпоінти 😅 Хто в IT, той зрозуміє.

— Березень 2025 — карти готові. Залишалось домалювати лише 5 фінальних ілюстрацій: сорочки трьох фракцій, інструкцію та коробку. Дизайн — у фірмовому стилі силуетингу.

— Квітень 2025 — виробництво. Гра пішла «в друк»: карти, інструкції, коробки. Я ділився першими відео прямо з виробництва — це окремий вид щастя, коли бачиш, як файли перетворюються на фізичний продукт.

— Травень 2025 — реліз 🎉. Перша партія — 150 примірників. Окрема дяка тим, хто зробив передзамовлення ще на етапі розробки — наосліп, просто повіривши в ідею. Інструкцію я зробив цифровою та «живою»: вона оновлюється на основі ваших відгуків.

— Вересень 2025 — спроба цифрового життя. Почав портувати «Кіберпростір» на iPhone та iPad — бо я ж iOS-інженер. Цей напрям наразі поставив на паузу й відклав на невизначений термін, але ідея жива: можливо, ще повернусь до неї 😉

Процес тестування

Дякую 💛

Це справді був один із найцікавіших досвідів у моєму житті. Настолка навчила мене речей, яких не дає жоден пет-проєкт у коді: переговори з типографіями, баланс механік, пакування, логістика, живе спілкування з першими гравцями.

Окреме й величезне дякую:

— кожному, хто просто читав ці статті й тримав кулачки; — тим, хто писав коментарі, давав фідбек і знаходив баги в правилах; — тим, хто зробив передзамовлення та підтримав фінансово, коли гра ще була купкою прототипів; — усім, хто зіграв хоча б одну партію та поділився враженнями.

Без вас це була б просто папка з PDF. З вами — це справжня гра, у яку грають живі люди. 🙏

Коробка з грою

А тепер — фінальна акція: «Настільна гра за донат» 🎲❤️

У мене залишилось 50 коробок «Кіберпростіру». І я вирішив, що найкраще, що можна з ними зробити, — це перетворити їх на користь для тих, хто зараз нас захищає.

Умова проста: ти донатиш — ти отримуєш гру.

Усі 50 коробок я роздаю за донат 200 грн у фонд «Повернись живим» на потреби ЗСУ.

Як отримати гру — покроково 👇

1. Задонать 200 грн у фонд «Повернись живим»: savelife.in.ua/donate/#donate-army-card-once
  2. Зроби скріншот свого донату.
  3. Напиши мені в Telegram — @monsieur_alex — повідомлення: «Я за акцією — настільна гра за донат».
  4. У тому ж повідомленні надішли дані для відправки Новою Поштою: — Ім’я та Прізвище — Номер телефону — Місто та відділення Нової Пошти — Скріншот донату (обов’язково 🙂)

📦 Доставку Новою Поштою оплачує отримувач. Сама гра дістається тобі за донат — більше жодних оплат немає.

Картки гри

Кілька чесних нюансів

— Коробок лише 50 — це останні з наявних, тож працює правило «хто перший, той і встиг». — Щойно всі ігри закінчаться, я одразу оновлю цю статтю з позначкою, що акцію завершено. Тож якщо ти читаєш цей пост і такої позначки ще немає — значить, коробки ще є, встигай! 🚀

На цьому моя «настільна» історія робить гарне коло: вона почалась із бажання зробити щось своє, а завершується тим, що це «своє» допомагає спільній справі.

Дякую, що були поруч усі ці місяці. Це було по-справжньому круто. 💙💛

Обирай свою роль — розробник, тестувальник чи хакер — і нехай щастить у твоїй власній партії! 🕹️

📚 Уся хронологія «Кіберпростіру» на DOU

Якщо хочеш простежити весь шлях від ідеї до релізу:

1. Створення гри «Кіберпростір»: занурення у світ IT
  2. Апдейт розробки
  3. Гра виходить на фінальний етап
  4. Апдейт виробництва
  5. Готуємось до виробництва
  6. Реліз за два тижні
  7. Офіційний реліз: перша партія 150 примірників
  8. Від карт до коду: портую гру на iPhone та iPad

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Шанс на файну настілку за донат — то круто!

Дякую велике 🫶

Дуууже круто! Можливо далі діджитал версію можна чекати? :)

Планувалась, але з сучасними реаліями трошки важкувато з часом і мотивацією(

Підписатись на коментарі