Соло-розробка демо версії моєї єкшн гри «Заспокойся Марі»

Всім привіт, мене звати Діана, я анріал девелопер.

Напевно, вже більше пів року я працюю над однією з так званих «ігор мрії» під робочою назвою «Заспокойся, Марі». Це вже не перша моя гра, до того були трохи поменьше. Красива стратежка, «ферма» від першої особи, і ще кілька інших. Різні ідеї в мене є майже завжди, і геймдев — це саме те місце, де ти можеш відтворити їх на повну.

Сьогодні хочу розповісти, як народився цей чудовий проєкт.

Про що гра

«Заспокойся, Марі» — це атмосферна пригодницька гра від третьої особи про бойову дівчину Марі, яка за завданням подорожує різноманітними й неймовірно цікавими світами, рятуючи людей, загублених серед власних страхів, травм і спотворених бажань. Центром усього всесвіту гри є САД — метафоричне безпечне місце.

По мірі проходження Марі поступово відкриває правду про САД, його творців та світ навколо і опиняєтся в центрі конфлікту між двома жорстокими ідеологіями. a кожне нове повернення до САДу штовхає її до жорстокого життєвого вибору: зберегти те, що для неї було найдорожчим, або піти до кінця й заплатити за істину всім, що в неї ще залишилося.

Про ідею та сюжет

Сюжет і концепція гри були придумані давно і збиралися по частинах коли було натхнення. Нотатків, референсів вже скопилося на 2 гри точно. Я дуже люблю психологічні манги, такі глибокі сюжети, і, напевно, саме тому мені хотілося зробити гру в дусі деконструкції ескапізму. Гра наповнена несправедливістю, экшеном, меланхолією, і навіть любовью.

Якщо графіка та левел-дизайн у процесі розробки дуже змінювалися, то сюжет і концепти персонажів залишалися майже без змін.

Це та частина, яка особисто мені подобається найбільше. Хоч зараз і є величезна втома, але в думках вже не терпиться приступити до розробки наступних дуже крутих епізодів гри!

Про розробку

Дуже багато було думок, як саме її зробити. Звісно, хотілося гру від третьої особи, але як я потягну такий масштаб? На початку розробки сил було багато, і дуже не хотілося, щоб це була чергова інді-гра з видом зверху... Від третьої особи грається набагато крутіше й імерсивніше. З іншого боку — зараз варіант просто гри видом зверху, здається вже досить не поганим варіантом😅

Останні пару місяців дороблювання демо-версії були дуже важкими. І навіть не через кількість багів, що постійно з’являлися, а через постійних відключень світла.

Здебільшого мені набагато легше і приємніше писати логіку гри, аніж робити арт. Коли ти одна (або майже одна) робиш великий проєкт, ти просто не маєш права писати код як заманеться. Критично важливо продумувати архітектуру і робити всі системи так, щоб вони збиралися як готові кубики Lego, якими можна було б користуватися протягом усієї гри. Інакше розробка виллється в купу годин непотрібної роботи та нескінченних помилок.

Зараз я розумію, що технічно потягнути проєкт можна. Але як соло-розробниці мені важко витягнути 3D-графіку на такий рівень, щоб вона одразу чіпляла гравця при класичній камері від третьої особи (коли видно всі недоліки деталізації окруження).

Тому зараз я активно тестую інші, креативні версії камери. Шукаю ракурси, які б приховували нестачу ресурсів на арт, але при цьому естетично виглядали.

Наразі готова демоверсія з першим епізодом. Для мене це був своєрідний полігон, на якому хотілося потестити підходи до розробки, зрозуміти, що підходить для такої гри, а які рішення були помилкою.

Попереду ще дуже багато роботи: нові рівні, складні моральні вибори та інше.

Спробувати демо можна на itch.io
Також можете підписатися на телеграм

Буду рада вашим відгукам)

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

майже шість гігабайт демо-версії інді гри?...

загалом вайб локацій непоганий, але над моделькою треба ще попрацювати, бо зараз враження що це маска аніме дівчини, а не аніме персонаж.

І над «хуком» попрацювати варто — зараз гру ніяк описати за одне речення так, щоб усім захотілось грати.

Так демо багато важить, але уся гра думаю 20-30гб буде, що вже не дуже багато

Діана, ви часом не з Таїланду родом? А то там є такі баришні шо ховайся.

Трішки запутався, наче розробник Діана, а в телеграмі пише про себе у чоловічому роді xD

Звісно бажаю успіхів у розробці

Цікава ідея, бажаю успішно довести гру до релізу!

Ооо ще один аніме шутер) Тільки TPS. Самі робимо свій, тільки FPS.

Підписатись на коментарі