Game Pass втратив «мільйони» користувачів всього за кілька місяців після підняття ціни на 50%

У жовтні минулого року вартість Game Pass вчергове зросла. Пакет Premium та інші подорожчали одразу на 50% без урахування регіональних цін. Нещодавно стало відомо, що це стало причиною різкого падіння кількості підписників. Мільйони людей відмовилися від Game Pass всього за кілька місяців.

Інформацією про зменшення аудиторії поділився Метью Болл — головний стратег XBOX. Фахівець виступив у межах заходу, який провів журналіст The Game Business Крістофер Дрінг на Summer Game Fest 2026. Джефф Кейлі, організатор SGF та The Game Awards, опублікував фрагмент його доповіді, де йдеться про Game Pass.

«Метью Болл сказав, що XBOX втратила мільйони підписників після підняття вартості Game Pass на 50% в кінці 2025 року», — сказано в публікації.

За словами головного стратега XBOX, у Microsoft повʼязують падіння кількості користувачів саме з підвищенням вартості. Це підтверджує і лист, який директорка XBOX Аша Шарма надіслала співробітникам.

«Зростання сповільнилося, а втрата передплатників прискорилася після змін цін та асортименту минулого року», — йшлося у повідомленні.

Зараз XBOX намагається повернути довіру аудиторії. Вартість Game Pass знизили, хоча Call of Duty тепер не зʼявлятиметься в сервісі на релізі. Компанія також повертається до політики консольних ексклюзивів, про яку просили фанати.

А ви підписані на Game Pass постійно? Чи користуєтеся сервісом, коли виходять цікаві новинки? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не знаю про які ціни йде мова, у мене знімає 230 гривень на місяць і я дуже задоволений. Вигідніше мати підписку ніж купувати ігри за 60 баксів, тим більше лишень нещодавно був пост як ми намагаємося звернути увагу Майків на Україну;)

Спочатку було 190 гривень, потім два рази дорожчало до 300 гривень. Зараз прибрали колду на релізі в пасі і знов ціна зменшилася. У консольщиків ціна ще більша.

Я теж призупиняв підписку, коли вартість зросла, бо все ж є різниця між 350 грн та 850 грн. В будь-якому разі, я маю мати підписку, оскільки онлайн не доступний без неї у 95% проектів (а я багато граю в онлайн). Плюс сам по собі Пасс непоганий, є цікаві пропозиції.

Підписатись на коментарі