«Обличчя надто дитяче». Зовнішність героїні у продовженні Stellar Blade викликала суперечки серед гравців

На Summer Game Fest 2026 корейська студія Shift Up повноцінно анонсувала Stellar Blade: Blood Rain. Це продовження гри 2024 року з новою головною героїнею Еві. Однак сиквел вже спричинив суперечки. Причиною стала якраз зовнішність протагоністки, яку порівнюють з дитиною і називають надто молодою.

На Reddit і в соцмережах можна знайти сотні публікацій на цю тему. Користувачі порівнюють обличчя Єви у першій Stellar Blade та Еві у продовженні. Нова зовнішність змушує деяких гравців почуватися некомфортно.

При цьому форми тіла у нової героїні такі ж, як у Єви. Фізика рухів теж збереглася, особливо це стосується грудей та сідниць. Нижче можна прочитати кілька коментарів на цю тему.

«Навіть Asmongold стверджує, що її обличчя виглядає надто дитячим. Перше фото здається незаперечним доказом, але, на мою думку, їй, судячи з усього, 18–21 рік».

«Якби я знайшов це фото на чиємусь жорсткому диску, я б серйозно замислився над тим, щоб повідомити про це правоохоронні органи».

«На мій погляд, вона виглядає молодою. Навіть як для азіатки вона виглядає молодою. Я віддаю перевагу старшим, більш привабливим дівчатам, як у першій грі».

Багато користувачів також встали на захист бачення Shift Up. Вони вважають, що розробники реалізували ідеал жіночої краси у корейській культурі.

Тим часом директор Shift Up Кім Хюнг-Те прокоментував зовнішність Еві в інтервʼю Famitsu.

«Ми навмисно зробили Еві нижчою на зріст і трохи молодшою на вигляд. Ми створюємо Еві так, щоб вона мала ще сильнішу та виразнішу особистість», — заявив Хюнг-Те.

Нагадаємо, переглянути найцікавіші анонси на Summer Game Fest 2026 можна в нашому окремому матеріалі.

А що ви думаєте щодо зовнішності головної героїні? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ем, а в чому проблема? Ну дитяче обличчя, може вона дійсно підліток. І що з того? Це ж слешер, а не гра жанру XXX. Чи всі ці критики вважають інакше? Тоді розробники Little Nightmares або Pragmata теж педофіли за такою логікою, а розпробники God of War — гоміки.

Виглпдає на 18-21 рік? Так це не дитяче

Це гарний приклад того, як вестерни, які всі такі за «дайверсіті», не можуть сприймати чужу культуру, яка не сфокусована на ненависті до білих. Одразу обливають лайном все, що «не таке», через призму своєї бульбашки.

Це ж корейська студія. У них це частина культури, де жінки намагаються зберігати «дитяче» обличчя впродовж життя. Дуже показово, що ніхто з критиків навіть не звернув на це увагу.

До речі, в аніме ж цей прийом використовують десятиліттями. І всім якось нормально. Але ігри — «це ж інше», чи не так?

Тепер я в же у тому щасливому віці коли можу топити за асексуальність, пурітанство, ханженство та фемінізм. Роботи, ШІ та комп’ютерні моделі не мають статі!
А тому треба заборонити переносити людські гріхи у світ ІТ. Роботи та усі комп’ютерні моделі не мають мати статевих ознак! Тобто вони можуть мати гуманоїдну форму, але без статевих відмінностей. Також у спілкуванні вони також не мають мати статі. Робот, AI чи ігровий персонаж це завжди «воно».
Оскільки чалдфрі, асексуальність та небінарність — це сучасні тренди, то треба розширити заборони на усі види мистецтва. Не має бути більше Барбі та Кена — ляльки мають бути просто люди, без статевих ознак. Картини, фільми, ігри — усюди людину можна зображувати тільки як гуманоїда без статевих ознак. Одяг також не має розділятися на жіночий та чоловічий. Увесь одяг має бути універсальним.
Це дозволить вирішити багато проблем: гендерну нерівність, об’єктивізацію жіночого тіла, дискримінацію небінарних осіб, харасмент та сексизм.
Майбутнє людства у андрогінності. З часом виражені статеві ознаки будуть вважатися атавізмом. У майбутньому, як у СРСР, — нема секса! (як вже мемає його зараз у 50% молоді).

«Гравці» чи ті самі люди які намагались закенселети першу частину? Можуть іти на*** у будь якому випадку. Це ж не переклад якийсь, це мистецтво, хай творці роблять як хочуть. Категорично проти будь якої цензури у мистецтві.

Обличчя дійсно занадто дитяче і це крінжатіна як на мене.

Якщо вони так бачать то хай буде

Ще коли перша частина їбала всім мозги, цей хрюк хрюк постив у твітері виключно ші оброблені малюнки маленьких дівчаток з мокрим вареником, а зараз заворушились що у православну гру вставили ші педшфілію.

Ми створюємо Еві так, щоб вона мала ще сильнішу та виразнішу особистість

ну да ну да, так йому за це й вміняють. сильніша та виразніша дитячість.
взагалі цікаво дізнатися, звділкіля ноги ростуть у азіатів в такому тяжінні. японяки також хворіють тим самим.

Епштейн френдлі стайл ...

Гунер-слоп робить гунер-слопські речі 🤯

Підписатись на коментарі