Створюю психологічний горор про моторошну дитину
Привіт! Останні три місяці працював над своєю новою гру і ось нарешті мені є чим поділитися. В цій статті розповім як мені прийшла ідея, чому саме такий жанр і концепція, та які складності виникають при розробці.

Not My Son — це психологічний горор про чоловіка, який залишається сам на сам із моторошним сином своєї нової дружини. Ви досліджуєте будинок, помічаєте все більш тривожні речі й намагаєтесь зрозуміти, що насправді стоїть за поведінкою хлопчика.
Мій бекграунд
До цього я займався стендапом п’ять років та досі працюю інколи як сценарист для стендап-коміків. Робив імпровізаційне шоу «Твої Проблемі», був ведучим Просмажки та разом з Данилом Поваром робили комедійну виставу «Ведучі». Також відносно нещодавно приймав участь як креативний продюсер та сценарист у шоу «Абетка» з Артемом Бородатюком та Поваром Данилом.

У минулому році випустив свою першу гру — мінімалістичний платформер Leo: The Square. Про розробку писав тут. Та виступав з лекцією про власний досвід на Games Gathering. Також я інколи роблю лекції самостійно, наприклад перша була про історію класичних американських фільмів жахів.
Чому саме горор про дитину?

Колись дивився фільм чи серіал, не пам’ятаю що конкретно, але там була сцена де вітчим знайомиться з дитиною своєю нової нареченої вони товаришують і все у них добре. Але я тоді подумав: а що якщо хлопчик буде злом і буде зводити свого вітчима з розуму? І записав собі таку ідею.
Мені здається така ідея не дуже часто використовується у фільмах чи іграх і тут можна багато чого вигадати. Наприклад, вже прописав приблизно який буде сюжет та його основні моменти. Подумав про мотивацію персонажів та їх минуле. Не все це обов’язково буде у грі, але це вже дає простір для нових думок та ідей.
Дослідження ринку

При розробці минулої гри, почав більше занурюватися у тему просування гри і зрозумів, що вибір жанру й візуального стилю — це половина успіху. Звичайно при цьому важливо, що тобі повинен подобатися той жанр в якому ти розроблюєш гру. Для мене тут все просто — давно дивлюсь дуже багато горорів, читаю про їх створення та взагалі останнім часом це мій улюблений жанр в кіно.
Ще до початку створення гри подивився на ютубі та пограв самостійно у свіжі ігри в цьому жанрі, щоб розуміти що вони пропонують. Так відповів для себе чи зможу зробити щось на схожому рівні. Також поставив себе на місце умовного блогеру: відео про яку гру принесе мені більше переглядів? Минулого разу мені просто прийшла ідея і я почав її робити.
Складності при розробці

Розробляю на Unity. Це було очевидне рішення, так як вже розроблював гру на цьому рушії і в мене не було на нього ніяких скарг. Також мені здається, що це не настільки важливо — погану гру можна зробити незалежно від софту яким ти користуєшся.
При розробці мені хотілося навчитися робити інтер’єр який виглядає ніби тут дійсно може хтось жити. Тому реалізм був обраний як візуальний стиль. Це все процес який проходить не без труднощів. Наприклад, довго шукав нормальне відео чи статтю, та будь-яку інформацію про створення реалістичних локацій на Unity. Усі матеріали поверхневі або застарілі і таким чином ти не можеш зрозуміти навіть базові речі. І в цьому мені дуже допомогло ось це відео від офіційного каналу Unity. Там дуже зрозуміло і просто пояснюють фундаментальні речі на які можна спиратися вже при розробці та далі шукати щось конкретне.
В цілому було дуже багато чого не зрозуміло, бо все для мене було вперше. Можна дивитися дуже багато відео та читати статей, але це все не має сенсу якщо не відкривати проект. Тому поступово намагався робити усе, що мене лякає, або те що я не розумів.
Який план

Маю бажання випустити гру вже десь у середині серпня. Але звичайно щось може змінитися. Тут з самого початку було бажання випустити гру десь через півроку після старту розробки. Насправді на мене дуже гарно працюють дедлайни — без них я лінюся і відкладаю, а з ними проект стабільно прогресує.
Це буде гра десь на годину. Мені хочеться, щоб вона була концентрована, атмосферна і дійсно лякала. Головне для мене зараз, що мені правда цікаво цим займатися.
Сторінка гри в Steam:
store.steampowered.com/app/4656560/Not_My_Son
Мій Instagram:
Буду радий вашим відгукам)
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів