Через 3 роки я збагнув, що моя гра — про найгарнішого птаха України

Вітаю всіх на форумі GameDev DOU! Мене звати Андрій Михайленко. У 2024 році я випустив свою першу гру у Steam — Bird Feather: Aquamarine World. Розробка цієї гри стартувала у 2023 році і в один момент переді мною постало питання виробу персонажа на головну роль. Я вже вирішив, що це буде птах, але, який саме? Сьогодні напишу історію про вибір персонажу для власної гри.

Птах Рибалочка Блактний ФотографіяПтах Рибалочка Блактний

Я дивився документальні фільми про птахів, переглядав світлини в інтернеті, шукав «свого персонажа». Мою увагу привернув птах, назва якого українською Рибалочка, на латині Alcedo atthis, англійською Kingfisher. Інтуїтивно я собі сказав сказав тоді у 2023 році — це саме те, що мені потрібно для гри, робоча назва якої була пір’їна щастя — згодом назву було змінено на Пташине Перо: Аквамариновий Світ. Це українська локалізована назва. У світі гра іменується Bird Feather: Aquamarine World.

Минуло вже 2 роки відтоді, як відеогра потрапила на цифрові прилавки крамниці Steam і минуло вже 3 роки відтоді, як я обрав свого птаха під час процесу розробки. Сьогодні, я збагнув, що моя гра — про найгарнішого птаха України. Тоді це було просто інтуїтивне рішення, але сьогодні я читаю статті в інтернеті про 10 найгарніших птахів України і бачу там «свого персонажа». Звісно, правильніше було б сказати не топ-1, а, топ-10, але, особисто для мене, це найгарніший птах України.

Анімації птаха я купив готові на FAB маркетплейсі, точніше, це був 2023 рік і FAB ще не існувало, тож це був веб-сайт Unreal Engine Marketplace. Це була вигідна інвестиція, бо я купив асет у професійного аніматора з Європи. Для інді розробників і невеликих команд такі придбання є оптимальним рішенням, але, лише за умови, коли ви максимально точно знаєте, що вам це буде потрібно і це буде часто використовуватися. А, оскільки у мене це головний персонаж, то більшість ігрового часу гравець буде бачити це, тож це має бути виконано якісно і професійно.

Минуло 3 роки з тих пір, як я розпочав розробку. Розробка гри не окупилася і я потрапив у статтю про провальні релізи на GameDev DOU. Реліз був у Steam 2024 року. Реліз був також в Epic Games Store 2025 року. Продажі були дуже слабкі. Це не окупило мій час, витрачений на створення гри. Але я хочу створювати ігри надалі.

Можливо, якщо вам цікаві мої ігри, поточні і майбутні, то, запрошую на мій канал у телеграмі Сон Забутих Пісень (клік). Я публікую новини і оновлення своїх ігор. Всього у мене у блозі на каналі зараз є чотири гри і одна з них безкоштовна і доступна на Itch. Ще три гри є на Steam, але випущених ігор сьогодні у мене тільки одна, а пару ігор вже мають сторінку у Steam — ігри все ще у розробці.

Дякую всім, хто прочитав це. Бажаю успіхів всім інді розробникам!

Також, маю запитання до людей:

А як ви обираєте головного персонажа для своїх ігор?

Поділіться власними історіями!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Нотатка, редакція зробила редакцію, замінивши назву статті з моєї запропонованої:
Через 3 роки я збагнув, що моя гра — про найгарнішого птаха України
замінивши на назву, яку бачимо прямо зараз:
Через 3 роки після релізу я збагнув, що створив гру про найгарнішого птаха України
Зміна незначна, але я просто хочу уточнити, що, пройшло приблизно 3 роки після прийняття рішення, яким буде персонаж. А 2 роки пройшло після релізу гри. Реліз був у 2024 році. Рішення щодо дизайну гри були у 2023 році.

повернув ваш початковий заголовок

Підписатись на коментарі