Xbox планує стати найбільшою ігровою компанією світу до 2030 року

Привіт, спільното! Нова гендиректорка Xbox Аша Шарма відвідала конференцію Bloomberg Tech, яка проходила на Нью-Йоркській фондовій біржі. Очільниця ігрового напрямку Microsoft заявила, що до кінця десятиліття Xbox має стати найбільшою ігровою компанією у світі. Також вона відзначила успіхи підрозділу за останній час.

«Ми зробили так багато, щоб почати відроджувати Xbox: відвантажили більше за останні 100 днів, ніж за останній рік; нам вдалося перезапустити Game Pass після восьмимісячного спаду — зараз він повернувся до зростання, збільшення доходу та утримання користувачів. А що найважливіше — ми починаємо повертатися до того, щоб бути ближчими до наших гравців і нашої спільноти», — наголосила вона.

Під час інтерв’ю ведучий спитав Шарму про бачення успіху до 2030 року.

«Я хочу, щоб ми стали компанією номер один у сфері ігор та розваг», — відзначила очільниця Xbox.

Поділилася Шарма також планами на наступні сто днів. Серед них:

• Вирішення «кризи апаратного забезпечення». Через розвиток ШІ витрати на пам’ять та сховища зросли на 50%, і її пріоритет — знайти варіанти створювати доступні продукти в умовах зростання цін.
  • Фундаментальні зміни. Шарма планує переглянути підходи до інновацій та бізнес-моделей, а також те, як компанія виводить продукти на ринок.
  • Оптимізація операцій. Компанія проведе аудит інвестицій та змінить пріоритети в управлінні, щоб повернутися до зростання та стати ігровою платформою № 1 у світі.
  • Розширення присутності. Окрім консолей, вона планує активніше розвивати напрямки Windows та мобільних ігор (Candy Crush, Minecraft), щоб охопити нове покоління гравців там, де їм зручно.

Як думаєте, що треба Xbox для досягнення цієї мети? Чи зможе компанія за наступні три з половиною роки стати виробником ігор номер один? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я усе розумію , але ігри дуже погані робляться, і ікс бокс вже не консоль , а платформа,((

Підписатись на коментарі