«Назвали мене Russian dick sucker». Розробник Mewgenics пояснив, чому російську мову додали в гру перед українською

Едмунд Макміллен — відомий інді-розробник, який прославився завдяки The Binding of Isaac. У лютому він у співпраці з колегою випустив Mewgenics. Нещодавно цю тактичну RPG розкритикували в українській спільноті через ситуацію з локалізаціями, Макміллен звернув увагу на невдоволення фанатів і опублікував офіційну заяву.

У травні 2024 року розробник створив у соцмережі Х пост із голосуванням. Він запитав, яку мову варто додати до Mewgenics. Українська набрала 63,3% і перемогла з великим відривом.

У другому опитуванні було ще чотири мови. Серед них була й російська. Але вона посіла останнє місце в голосуванні.

Однак нещодавно вийшов допис на сторінці гри в Steam, де розробники розповіли, що скоро додадуть російський переклад. Ба більше, для гравців із РФ підготували інтерактив із можливістю взяти участь у локалізації імен котів.

У публікації йшлося також про китайську, корейську і японську мови. Однак для них ніяких активностей не підготували — просто повідомили, наскільки готовий переклад і коли його варто очікувати.

Ми написали топік про цю ситуацію, який став резонансним в Х. Саме на нього відреагував Макміллен.

Едмунд Макміллен Розробник The Binding of Isaac та Mewgenics

«Сьогодні прокинувся і побачив цю мудацьку статтю, а також купу коментарів від українців, які називали мене „Russian dick sucker“ у відповідь на її оманливий заголовок. Ми ще дуже давно проводили опитування, щоб порівняти списки бажань і з’ясувати, на які мови нам слід локалізувати гру. Ось результати того опитування у порівнянні з фактичним рейтингом додавань у список бажаного за регіонами».

До свого допису він додав скриншот із демонстрацією країн, де у Mewgenics найбільше вішлістів. На зображенні видно, що рф на другому місці, а України немає в першій десятці.

Що ви думаєте про ситуацію навколо Mewgenics? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Навіть під цією публікацією, використовується московитська. Україна помре, через це.

самое главное чтобы она не умерла от рандомных запятых

Який жах!

Україна не помре, їй сотні років
Помре тутешній гурток патриотов московского языка

боюсь в будущем нас ждут только языковой регресс и срачи по поводу языка, усугубленные служил/охранялВаршаву у спорящих сторон

Одно только население Казахстана (свыше 20 млн человек), где русский язык имеет официальный статус, создало больше спроса на русскую версию этой игры, чем «принципиально украиноязычное» население Украины создало спроса на украинскую версию.

Ну и да, опросник твиттерным навофцам накрутить куда проще, чем казахстанцам накрутить себе топ-8 в вишлистах за русскую версию (а главное, зачем это казахстанцам)?

Про страну-агрессора, обратите внимание, я не сказал ни слова, предполагаю, что продажи там осуществляться не будут, ведь где это видано, чтобы наши уважаемые американские и европейские партнеры, щитом чьей демократии мы являемся, выбрали грязные кровавые рубли из страны агрессора вместо искреннего одобрения и лайка твиттерных украинцев?

Ты тут недавно, да? А то это уже десятый раз как доушный молодняк сподабливается совершить два клика по моему профилю и преподнести этот тред как откровение. :)

Так вот, та девушка со скриншота, ради которой я прожил 10 месяцев в Москве, в итоге стала моей женой и мы в браке уже 10 лет. В 2016 я привез ее в Одессу, где мы купили собственную квартиру за налик, заработанный в Москве, прожили счаcтливо 7 лет и жили бы дальше, если бы не российское полномасштабное вторжение, проваленный Стамбул и объявленная властью Зе «война на истощение». Я сразу понял, что надо эвакуироваться, ведь истощать будут своих: россияне-то за линией фронта, до них еще доберись, а свои-то вот они, по улицам ходят. И эвакуировался. Временно, пока в Украине не станет безопасно. Но тут, как говорится, «хочешь рассмешить Б-га — расскажи ему о своих планах».

Что еще тебе рассказать о моей жизни, раз уж ты проявил интерес? Спрашивай, не стесняйся.

Лол, забавляє дивитись, як обмежені якісь люди вважають, що локалізація це про якийсь альтруїзм, а не про бізнес. Хочете шоб не було російської локалізації в іграх — зробіть так щоб росія не була топ-3 аудиторією в стім. Не можете — ну так позакривайте пащеки. Голосування в тівтері — це про «лозунги», а вішлісти це про реальність. Реальність перемагає в черговий раз. А української в мюгенікс більше не буде ніколи судячи з усього. Та інші розробники подивляться і зроблять висновки щоб по тихому з цим не зв’язуватись. З чим всіх і вітаю.

Так. Якби тільки не опитування в світтері. Нахіба його було проводити, щоб потім наплювати на результат і викручуватись аргументами про вішлісти. Його ж обклали піструнами саме за це.

Жадоба перемогла самоповагу. Американець буде робити гру для росіян, які мріють перетворити америку в ядерний попіл.

тіпа для америки це шось нове. Вони талібан спонсорували, тепер талібан корєша рашки, вони спонсорують пропалестинський тероризм, щоб гнобить Ізраіль, вони он європку розвалюють.

Одни сделали ставку на накрутку поста в твиттере, а другие — на накрутку вишлистов, и вишлисты победили, судя по всему.
Было бы странно принимать решения которые стоят деньги на основе одного опроса в твиттере.
Кстати а у них нет возможности волонтерам предложить бесплатно украинский язык?

Щоб це мало хоч якийсь сенс:
— Купуєте
— Негативний відгук
— Повертаєте

Зараз у деяких спільнотах йде про це мова, тому є моживість залетіти на хвилі й зробити добру справу

потом будем смотреть на страничку на половине игр «недоступно в вашем регионе» за такие мувы

пиндос хотел просто повзаимодействовать с комьюнити, а не чтобы ему работы по переводам навалили

Піндос просто підняв актив, це не взаємодія

за результатами демократичних дебатів на парламентському з’їзді між нацистами та євреями, переважна більшість делегатів підтримали знищення євреїв

що тут сказати, це ж просто довб***би ¯\_(ツ)_/¯ russian dick suckers

Розробник дуже тупий якщо не розуміє що гру купили у Україні,а гра вже має позитивні відгуки у Українській спільноті , тому звісно вона не у віш лесті, він мав би зрозуміти що за 4 місяці після виходу гри , люди чекають на Українську мову .

я думаю, що Едмунд Макміллан, який ще 15 років тому випустив The Binding of Isaac на 10+ мільйонів продажів, знає, як користуватись дашбордом стіму та дивитись на статистику продажів та вішлістів.

Ситуація ідіотська і це все дуже неприємно, але я впевнений, що в твітері в опитування залетіли соціально активні українські твітеряни, які цю гру купувати би в будь-якому разі не стали.

Доброго Ранку!! Слава Україні!!!
найстрашніше що він сам сказав що дивиться якій великий віш сліст у росіян , і вони вирішили додати качапску мову , а українці які я впевнений купили гру , грали , залишали пости та голосували просто у щоці , насправді , як написав один хлопец у твітері , треб вимагати гроші назад , з великим поясненням , та скріншотами , щоб усі починали розуміти , що якщо ти щосб робиш маєш нести відповідальність, на даний момент часу розробник гри просто плюнув у обличчя усім хто придбав гру у Україні.

А хтось підкаже де саме і хто його називав «Russian dick sucker»? Бо я спеціально пішов подивитися, скільки там таких коментарів (до того, як про це написав Едмунд) і щось жодного не побачив. Повидаляли?

Спочатку я думав автор гри українець, а якщо це іноземець у якого в один день прокидається демократ, а в інший — капіталіст, то хай собі грається як хоче, а нам буде лише кразе менше говорити про його проект, а більше про українські :)

Я вибачаюсь наперед...але навіщо взагалі тоді давати ВИБІР аудиторії!!!??? + якщо України не було навіть в десятці. А потім якось викручуватись. Не хотів би ображати людину, але коли людина не тримає своє слово, а саме так я бачу цю ситуацію, то таких називають просто — пиз%№бол. І додати нічого. І вже не важливо, віш-літс не вішліст і т.п.

де усі ці люди які ниють за присутність ру локи у нявгеніці, коли ті ж самі шлякбитраф, яких так обсмоктують любі твіттеряни, вже як другий рік поспіль працюють з російською riotloc

А як одне виключає інше? Ну й ШБТ відомі місцеві божевільні, там навіть сенсу сперечатися нема.

Ну так пройшло два роки, нема української — нема вішліста, тим паче інді-гра

Гарна ілюстрація того, що активність у Твітері обмежується лише Твітером 🤷‍♂️

Так, тому потрібно купувати, залишати негативний відгук та повертати кошти

Я не розумію логіку макміліана, бо спочатку було проведено опитування до аудиторії (аж два роки тому), таким чином аудиторія відчула себе почутою і у відповідь отримала руський переклад. Клас, кайф. Це саме те, чого очікувала аудиторія. А тепер Макміліан ображається, і захищається тим що там були вішлісти. Ну тоді нащо було проводити опитування?
Ну от хто він як не рашн кок сакер

Ну, обещать (в Твиттере) не значит жениться. Видимо, посмотрел, что дальше Твиттера это всё не сконвертируется в деньги и не вернёт затраты.

Думаю так і треба було сказати, може менше говна в свій адрес отримав, хз 🫪

Хіба в цій грі так багато тексту, що додати локу це супер дорого?

та що тут думати коли вже все сказали

Russian dick sucker

в попередньому пості справедливо додали, що українські переселенці не враховуються в цих вішлістах. і окуповані території додають тим уродам вішлістів.
а те що він рашн дік сакер і прикривається вішлістом — ну, як на мене це лише то й доводить.

я б взагалі волів за те щоб його оштрафували на весь прибуток за це лайно. я після трейлеру цього лайна досі відійти не можу.

окуповані території додають тим уродам вішлістів

Оккупированные территории — это Украина! Я не видел ни одного западного сервиса, где было бы иначе.

українські переселенці не враховуються в цих вішлістах

Не приписывайте себе всех украинцев, полно и переселенцев и тех, кто находится внутри Украины, кто предпочтет украинской локализации русскую или английскую. Я еще зимой ознакомился с этой игрой на английском, например. Покупать ее желания у меня не возникло.

не приписуйте собі мої приписування.

що ви цим зауваженням сказати хотіли я гадки не маю — поясните?
як мінімум тому що мова першочергово йшла про стім віш лісти, віш лісти ваші мовні вподобання наче як не рахують, лише те з якого ви регіону робите цей самий віш, хоча тут впевненості не маю.

Я хотел сказать, что оккупированные регионы геолоцируются однозначно как Украина и никакие вишлисты оттуда не приплюсовываются к РФ вишлистам, а приплюсовываются раз таки к украинским. По поводу языковых предпочтений: вы опять-таки забываете, что живете в Украине не одни и вишлист из Украины не значит плюсик в копилку украинской локализации. Может быть, что даже наоборот.

вы опять-таки забываете, что живете в Украине не одни и вишлист из Украины не значит плюсик в копилку украинской локализации. Может быть, что даже наоборот.

але ви все лише ускладнили) що я забуваю? я логічної ланки не можу зрозуміти.

Неважно, читайте лучше твиттер-тэг #NAFO и не беспокойтесь ни о чем.

щось ви занадто вразливий якийсь і думки своєї не тримаєтесь.
я до прикладу щиро нічого не зрозумів, що ви хотіли сказати.

про якісь нав’язування мови, про те що я в Україні не один. та звісно не один. що ви сказати то хотіли?

Я не видел ни одного западного сервиса, где было бы иначе.

gamedev.dou.ua/forums/topic/56187

К чему это? В вашей новости указано, что оккупированные территории находятся под санкциями и поэтому EA их не обслуживает. Повлиять на это никак нельзя, в OFAC указаны конкретные регионы Украины в границах областей, без учета текущей линии фронта. Поэтому под санкции США де-факто попали и жители подконтрольного Запорожья и оккупированного Мелитополя, и подконтрольного Херсона и оккупированной Новой Каховки. И это популярная позиция западных сервисов: избегая рисков нарушения санкций, отказывать в оказании услуг не просто жителям областных центров Украины в подсанкционных регионах, а даже выходцам оттуда, живущим в других областях и даже за пределами Украины. Например, единственный американский брокер ценных бумаг Interactive Brokers, который обслуживает граждан Украины напрямую со своего юрлица в США, запрещает регистрироваться даже уроженцам этих подсанкционных территорий с украинским паспортом, не то что жителям. А существующие аккаунты блокирует за «подозрительный вход», который де-факто может быть входом из Херсона, например.

Но все перечисленное не означает, что EA или Interactive Brokers считает оккупированные территории российскими и аудиторию оттуда прибавляет к аудитории из РФ. Нет, это по-прежнему Украина, ее часть, просто подсанкционная. У steam точно также: деньги из РФ и оккупированных территорий они не принимают, но по геолокации «Симферополь» или «Донецк» они определят Украину и добавят вишлисты оттуда к вишлистам из Украины, а не из РФ. О чем и был мой комментарий.

Підписатись на коментарі