Epic Games анонсувала Unreal Engine 6 — що вже відомо
Компанія Epic Games офіційно анонсувала Unreal Engine 6 — нову версію рушія, який стане наступним етапом розвитку їхньої платформи для розробки ігор і замінить Unreal Engine 5.
Реліз анонсували під час змагань Rocket League Championship Series Paris Major 2026. Epic підтвердила, що Rocket League буде однією з перших ігор, яка перейде на новий рушій.
Хоча технічні деталі та дата виходу UE6 поки не оголошені, відомо, що новий рушій має інтегрувати звичні інструменти розробки з можливостями Unreal Editor for Fortnite (UEFN), що відповідає стратегії Epic по створенню єдиної взаємопов’язаної екосистеми. Це дозволить авторам контенту та проєктам вільно взаємодіяти між собою.
Що ще відомо про Unreal Engine 6
Epic Games також натякнула на майбутню підтримку Fortnite, LEGO Fortnite, UEFN та інших ініціатив, які розвиватимуть екосистему в стилі метавсесвіту. Нагадаємо, про це раніше зазначав генеральний директор Epic Games Тім Свіні. Він також пояснював, що Unreal Engine 6 поєднає традиційні можливості рушія з простотою Unreal Editor для Fortnite. Це дозволить розробникам створювати гру один раз та запускати її на будь-якій платформі.
Пізніше у 2025 році Тім Свіні казав, що творці нарешті виправлять старе обмеження: якщо раніше ігри на Unreal використовували переважно одне ядро процесора, то в шостій версії навантаження розподілятиметься на всі ядра сучасних комп’ютерів і консолей, що зробить ігри значно потужнішими.
У Unreal Engine 5 були представлені такі технології, як Nanite, Lumen, MetaHuman і розширені можливості для віртуального виробництва. Epic продовжує вдосконалювати рушій, зокрема через оновлення 5.6, 5.7 тиа 5.8, які сфокусовані на оптимізації продуктивності, анімації та покращеннях для відкритих світів.
Детальнішу інформацію про Unreal Engine 6 оприлюднять найближчим часом.
24 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівКуда я б***ь попав, я просто шукав парнушку...
Шизи з десятою серією відеокарт будуть незадоволенні !!!
А шо вже 5 доробили?
Там напевно неможливий навайбкожений кал, але ж наніти карл, які там наніти. те що абсолютно всі ігри без винятку виглядають як лайно і потребують хлібопічку за 8000 баксів це тому що розробніки лохи і гравці лохі.
Хтось, поясніть, будь ласка, чому на цю новину і телеграмі так багато «блюючих» реакцій? UE такий поганий,6-та версія погана, всі думають, що люди переноситимуть проекти на новий рушій посеред розробки, чи 5-та версія така погана, що 6-та виглядає недоречною? Ваші варіанти?
Питаю без сарказму чи доріканнями. З цікавістю.
Є окрема категорія людей, які не люблять UE. Але я теж здивований їхній кількості. Це ж просто анонс нової версії рушія)
Негатив, бо люди просто неадекватні. Вони нічого не знають про Unreal Engine зсередини. Ті негативні реакції в основному не від розробників, а від звичайних геймерів, які бачили логотип Unreal Engine на продуктах, які їм не подобаються.
як пофіксити мерехтіння тіней?
Я колись знаходив ще недописану книгу Unreal Art Optimization
Сторінка Forward vs Deferred Shading
unrealartoptimization.github.io/...ines/forward-vs-deferred
Вступ, початок книги
unrealartoptimization.github.io/book
дякую, поекспериментую як буде час.
Легко — не робити тіней :)
Якраз у тему. У мене є одна гра без тіней. Колись зробив прототип — скачати можна, там на 2 хвилини геймплею всього. Гравець по сюжету у чорній дірі знаходиться. Типу наукова фантастика, але, з фантазією. Прикріплю відео, 2 хвилини і 22 секунди.
Ох ці неадекватні люди. Могли б купити 4090 або 5090 і не нити в своїх цих інтернетах, що ігри на UE5 неоптимізований три пережований кал, який без DLSS/FSR не здатен працювати.
узагальнена думка нубаса дуже ціна для нас
Так. Ви зрозуміли. Ми виходимо на головного монополіста на ринку відеокарт.
NVIDIA, яка пропонує вам купити 5090.
А голова NVIDIA тусується разом з головою Epic Games...
ого.... «від звичайнийх геймерів»
ну це однозначно дуже «вузька» категорія користувачів, треба спитати думку хлібопекарів, юристів, і бариста про їх думку. Тоді точно будемо знати чи все класно чи ні.
Здається, що думка Андрія в іншому. Мені не подобаєтсья гра Immortals of Aveum. Вона просто погана. І зроблена на UE. Значить усі ігри на UE погані. Така поведінка гравців вже класика.
Он зараз близько 20% всіх негативних відгуків у стімі на Марафон — це скарги, шо Банжі закрила Дестіні 2. Це те саме :)
До речі з баристою гарний приклад. Якщо 8 з 10 барист готує погану каву, вина на баристі чи кавомашині?
якщо бариста бачить що кавомашина погана і всеодно подає каву через неї — винен бариста.
мвахахаха, МВАХАХАХАХАХАХАХА
Тобто бариста повинен сам зібрати свою кавомашину, бо кавомашина епіків погана і не оптимізована? А інакше вина на ньому?
мені здається, що я чув про існування інших ігрових рушіїв, але я не впевнений.
також зазначу що я пожартував в попередньому повідомленні.
Моя думка в тому, що, реакції людей до таких новин (приклад — анонс Unreal Engine 6) діляться на 2 принципового різні категорії від різних типів людей:
1. Користувачі Unreal Engine (розробники ігор та технічні інженери).
2. Не користувачі Unreal Engine (звичайні геймери).
3. Є ще третя категорія, які взагалі нічого не знають про Unreal Engine, але такі люди на форум gamedev dou ua не заходять, тож їх не беремо.
1. Перші знають, як працює Unreal Engine зсередини, бо вони користуються ним. (Приклад — той, хто написав технічну статтю на gamedev dou про якусь фічу в Unreal Engine).
2. Другі лише бачать готовий продукт, готову програму, готову гру. (Приклад — мій друг геймер).
3. Треті скажуть: «А що це?» (Приклад — моя бабуся).
Різниця у світогляді цих людей величезна.
Перші роблять неоптимізовану парашу.
Другі купують цю неоптимізовану парашу за 70 євро, щоб запускати на відеокарті за 1500 євро, але не дай бог, щось погане скажуть в адресу епіків, чі жопоруких разрабів.
Серед оленів надзвичайно розповсюджений стереотип, що все що зроблено на UE статтерить.