Аніме про козаків: питання про виробництво мультфільму
Привіт, геймдев-спільното! Сьогодні нетипове питання. Чи є у нас в Україні студії по малюванню та анімації класичних мультиплікаційних фільмів, які можуть впоратись із задачею повного виробництва короткометражного ролика, який стане маркетинговим асетом.
Відразу кейс, щоб був зрозумілий формат — анімований трейлер у стилі аніме, який було зроблено під замовлення для Valheim.
Iron Gate — Valheim: Mistlands Animated Release Trailer
Це високоякісний короткометражний ролик у такому характерному стилі. Використовується як один із маркетингових асетів для відеогри. Сама гра використовує зовсім інший арт-стиль, але образи вікінгів та інших персонажів Valheim впізнавані.
Гіпотетично, чи є у нас студії, або окремі особи, які можуть таке зробити про козаків?
Цікавить виключно 2D-малювання та 2D-анімації.
Виникла така ідея, що можна було б таке створити для створення комп’ютерної гри.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЄ ідея замінити стилістику на ось таку
Джерело
Але, якщо розглядати це як маркетинговий асет — трейлер, напевно, краще обрати аніме стиль, а не обирати чорно-біле малювання мультфільмів з високим рівнем деталізації.
А якої ви думки? Що краще продає гру? Який трейлер краще підійде — у якому стилі?
Найближче що я знаю, це курси сакуга. Загугліть «курси сакуга україна». Там на сайті є приклади робіт з яких можна вийти на аніматорів.
Дякую
Ну ще є варіант ротоскопії www.gorgonaut.net/home
Мені здається це класний кейс, щоб спробувати можливості АІ. Можна спробувати влаштувати конкурс чи ще щось подібне. Або спробувати самому. Звісно, якість буде нижче, ніж в людської праці, але й витрати також будуть суттєво нижчими.Або використати АІ для генерації не відео, а зображень у потрібному стилі, щоб були референси для аніматорів. Маю на увазі зображення «козаки в аніме стилі».
Я категорично проти використання ШІ AI у продакшені у сфері арту та анімації.
Я не проти, якщо воно буде на препродакшені, але, не в самому продакшені.
Я ціную своїх клієнтів, покупців комп’ютерних ігор. Від імені Andrium Games я пропоную для користувачів арт і мистецтво тільки як результат людської праці. Це моє рішення охоплює як гру безпосередньо, так і всі супутні матеріали, включаючи трейлери та інші маркетингові асети.
«Погратися» з генеративним AI то можна, але, я не збираюся результат AI генерації комусь намагатися продати чи використовувати це у рекламі ігор.
Я шукаю людей, які працюють без використання генеративного штучного інтелекту у продакшені.
Кейс може і класний, щоб організувати конкурс, але, хіба-що, за умови, що це НЕ буде використовуватися як маркетинговий асет. Тож і конкурс такий може провести хтось інший, але, не я.
Мій мотив у створенні високоякісного продукту для людей від людей.
лудитам для перегляду
Мені плювати на ШІ арт, як на явище.
Але я не хочу споживати ШІ арт і ще й платити за це.
В деталях моя заява від Andrium Games щодо використання ШІ є у соціальних мережах — прочитати тут (клік 1 на X.com)
Також, я поважаю думку щодо використання ШІ від Hinterland — прочитати там (клік 2 на X.com)
Дайте роботу Андрію хтось, будласка😔😔😔