Стример Bokoen1 заявив на Twitch, що росію потрібно було знищити ядерною зброєю. За це він отримав довічний бан
Bokoen1 — блогер, який відомий прямими трансляціями глобальних стратегій Paradox Interactive. Він влаштовує спільні ігри з друзями, і під час однієї з таких сесій у Hearts of Iron IV отримав довічний бан. Стример заявив, що росію потрібно було знищити ядерною зброєю після Другої світової війни. А блок союзників — «боягузи», тому що не зробили цього.
Історію переповів на Reddit користувач під псевдонімом PlanetaryIceTea. Під час розмови Bokoen1 використовував термін glassing. Він позначає перетворення піску на скло внаслідок ядерних вибухів і використовується як синонім до масованого ядерного бомбардування окремої території.
Bokoen1, Hearts of Iron 4 streamer, has been permanently banned from Twitch after stating the Allies should have genocided the Russians following World War 2.
— Kiwi Farms (@KiwiFarmsDotNet) May 19, 2026
Discussion, details on Kiwi Farms: t.co/ncJKuK8hX4 pic.twitter.com/0I5sXwVita
«Ти (звернення до іншого гравця, — прим.) мав би glassing росію. Це те, що я зараз рішуче підтримую. Якщо вже на те пішло, після Другої світової війни союзники мали б просто glassing росію, це лише моя думка з цього приводу. Вони були боягузами, бо не захотіли просто glassing їх. Ось що це було», — заявив Bokoen1.
Друзі стримера намагалися його зупинити, однак він продовжив. Блогер згадав бомбардування Хіросіми і Нагасакі.
«Замість того, щоб скинути другу бомбу на Японію, їм слід було просто скинути її на Москву. Вони мали б просто їх знищити, буквально просто позбутися Росії. З висоти сьогоднішнього дня, з урахуванням того, наскільки росіяни тупі, що нічого не роблять проти свого клятого диктатора та авторитарних режимів, їм слід було б їх знищити, їм слід було б просто знищити все цю кляту країну», — додав Bokoen1.
Пізніше стример написав розгорнутий коментар, в якому вибачився з свої слова. Він заявив, що подивився значення терміну glassing і відео з наслідками ядерних бомбардувань.
«Я думав, що те, про що я говорив, було схоже на атаку на СРСР із застосуванням тактики шоку і страху за допомогою ядерних бомб, які на той час були у США. Одну на Москву, щоб повалити уряд, решту на фронт, щоб здобути перевагу над армією. Потім із застосуванням звичайних бомбардувань, як це було зроблено щодо Німеччини та Японії. У контексті операції Unthinkable. Потім члени мого Discord пояснили мені, що glassing означає знищення всього населення», — підсумував Bokoen1.
Стример заявив, що не мав на увазі бомбардувань мирних жителів. Він визнав свою провину, однак вважає довічне блокування надто суворим покаранням.
11 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівИдея, канеш, клёвая — но... как бы это сказать... эмоциональная )))45-м — 2 бомбы вряд ли сыграли бы ключевую роль в войне. Это в Японии плотность населения высокая за счёт небольшой площади, и пара разрушенных городов там означала прям много. В совке же промышленность была децентрализована в военное время, и бомбы скажем по москве и питеру не сильно уменьшили бы оборонительные и наступательные возможности совка, равно как и мобилизационный резерв, зато гарантированно втянули бы США в следующий виток войны, который им на тот момент вообще не нужен был. Особенно с учётом незавершённой войны в Японии. Они из этой войны выходили победителями как в экономическом, так и в политическом смысле, натянув по самые гланды своих извечных противников — британцев, которые фактически потеряли все свои колонии.80-е, когда кол-во ракет с обеих сторон было максимальным. Но, несмотря на то, что совок серьёзно проигрывал в качестве и количестве ракет — даже его сравнительно скромного запаса хватило бы, чтоб сделать ответный glassing по стратегии мёртвой руки. Т.е., на выходе — как минимум 2 не оч пригодных для жизни континента. И засранные остальные (вспомним, что Чернобыль засрал не только Украину и Беларусь, но также часть Великобритании, Данию и Швецию) Чего ради? Чтоб хуйло сдохло в колыбели? Цель, канеш, благородная — но не всякая цель оправдывает средства.
Поехали разбирать по пунктам.
1. Сравнительно безнаказанно можно было сделать в тот короткий срок, когда у совка ещё не было своей бомбы, а у США уже была. Там что-то пара лет разницы была всего-то. И фишка в том, что у США было всего 2 бомбы на этот момент. И обе — потрачены ) Так что момент, когда можно было бы отбомбиться сравнительно безнаказанно — был упущен.
2. Даже если бы с непонятных причин США решили отбомбиться по совку в
3. Если мы говорим о glassing — то это скорее
Не вижу сценария, при котором glassing был бы оправдан с точки зрения логики и здравого смысла.
і як завжди, малороси продовжуть вилизувати дупу росії
Мені сподобалось, що в якості посилання на цю історію автор допису використав твіт однієї з самих відомих інтернет-помийок, яка заблокована багато де за свою деструктивну діяльність. en.wikipedia.org/wiki/Kiwi_Farms
Редакція DOU тримає марку.
А потім редактори бігають і розповідають як «правильно» фактчєкать.
не перевіряв але здається Паттон теж казав, що треба «москву бомбіть»
загалом база, позиція дуже правильна.
але +\- всі платформи банять за якісь такі речі. В мене 1 акк на реддіті теж забанили бо я написав шо всю росію спалити треба) хтось певно зарепортив і одразу бан прилетів.
Не все так однозначно, бо руснявих кремлеботів повно всюду щоб репортити. Бо не рідко купа інших клованів говорят різну діч і їх не банаять. До того ж про твіч чув, що там купа зборів була на «наших мальчишек в трусіках», чи то інших якихось сво причетних...короч західні меріж як завжди.
«Не можна мстить. Повинні ми любити всіх підорасів, злодіїв, убивць. Бо кожний з них — народ, всі — богоносці.» © Митець
Тю. Хлоп правильно все сказав. Мова про ррфср і москву. А союзники, як тоді шмарклі жували, так і зараз. Вирішення однієї з найбільших проблем планети — на кінчику ядерної балістичної ракети.
Мінус лише один, що забанили. А так висловив те, що ми всі думаємо. Моя повага!
Наш слоняра!!!
З мінусів бачу лише те, що забанили за правду.