Стример Bokoen1 заявив на Twitch, що росію потрібно було знищити ядерною зброєю. За це він отримав довічний бан

Bokoen1 — блогер, який відомий прямими трансляціями глобальних стратегій Paradox Interactive. Він влаштовує спільні ігри з друзями, і під час однієї з таких сесій у Hearts of Iron IV отримав довічний бан. Стример заявив, що росію потрібно було знищити ядерною зброєю після Другої світової війни. А блок союзників — «боягузи», тому що не зробили цього.

Історію переповів на Reddit користувач під псевдонімом PlanetaryIceTea. Під час розмови Bokoen1 використовував термін glassing. Він позначає перетворення піску на скло внаслідок ядерних вибухів і використовується як синонім до масованого ядерного бомбардування окремої території.

«Ти (звернення до іншого гравця, — прим.) мав би glassing росію. Це те, що я зараз рішуче підтримую. Якщо вже на те пішло, після Другої світової війни союзники мали б просто glassing росію, це лише моя думка з цього приводу. Вони були боягузами, бо не захотіли просто glassing їх. Ось що це було», — заявив Bokoen1.

Друзі стримера намагалися його зупинити, однак він продовжив. Блогер згадав бомбардування Хіросіми і Нагасакі.

«Замість того, щоб скинути другу бомбу на Японію, їм слід було просто скинути її на Москву. Вони мали б просто їх знищити, буквально просто позбутися Росії. З висоти сьогоднішнього дня, з урахуванням того, наскільки росіяни тупі, що нічого не роблять проти свого клятого диктатора та авторитарних режимів, їм слід було б їх знищити, їм слід було б просто знищити все цю кляту країну», — додав Bokoen1.

Пізніше стример написав розгорнутий коментар, в якому вибачився з свої слова. Він заявив, що подивився значення терміну glassing і відео з наслідками ядерних бомбардувань.

«Я думав, що те, про що я говорив, було схоже на атаку на СРСР із застосуванням тактики шоку і страху за допомогою ядерних бомб, які на той час були у США. Одну на Москву, щоб повалити уряд, решту на фронт, щоб здобути перевагу над армією. Потім із застосуванням звичайних бомбардувань, як це було зроблено щодо Німеччини та Японії. У контексті операції Unthinkable. Потім члени мого Discord пояснили мені, що glassing означає знищення всього населення», — підсумував Bokoen1.

Стример заявив, що не мав на увазі бомбардувань мирних жителів. Він визнав свою провину, однак вважає довічне блокування надто суворим покаранням.

А що ви думаєте про цю ситуацію? Діліться думками в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Идея, канеш, клёвая — но... как бы это сказать... эмоциональная )))
Поехали разбирать по пунктам.
1. Сравнительно безнаказанно можно было сделать в тот короткий срок, когда у совка ещё не было своей бомбы, а у США уже была. Там что-то пара лет разницы была всего-то. И фишка в том, что у США было всего 2 бомбы на этот момент. И обе — потрачены ) Так что момент, когда можно было бы отбомбиться сравнительно безнаказанно — был упущен.
2. Даже если бы с непонятных причин США решили отбомбиться по совку в 45-м — 2 бомбы вряд ли сыграли бы ключевую роль в войне. Это в Японии плотность населения высокая за счёт небольшой площади, и пара разрушенных городов там означала прям много. В совке же промышленность была децентрализована в военное время, и бомбы скажем по москве и питеру не сильно уменьшили бы оборонительные и наступательные возможности совка, равно как и мобилизационный резерв, зато гарантированно втянули бы США в следующий виток войны, который им на тот момент вообще не нужен был. Особенно с учётом незавершённой войны в Японии. Они из этой войны выходили победителями как в экономическом, так и в политическом смысле, натянув по самые гланды своих извечных противников — британцев, которые фактически потеряли все свои колонии.
3. Если мы говорим о glassing — то это скорее 80-е, когда кол-во ракет с обеих сторон было максимальным. Но, несмотря на то, что совок серьёзно проигрывал в качестве и количестве ракет — даже его сравнительно скромного запаса хватило бы, чтоб сделать ответный glassing по стратегии мёртвой руки. Т.е., на выходе — как минимум 2 не оч пригодных для жизни континента. И засранные остальные (вспомним, что Чернобыль засрал не только Украину и Беларусь, но также часть Великобритании, Данию и Швецию) Чего ради? Чтоб хуйло сдохло в колыбели? Цель, канеш, благородная — но не всякая цель оправдывает средства.

Не вижу сценария, при котором glassing был бы оправдан с точки зрения логики и здравого смысла.

і як завжди, малороси продовжуть вилизувати дупу росії

Мені сподобалось, що в якості посилання на цю історію автор допису використав твіт однієї з самих відомих інтернет-помийок, яка заблокована багато де за свою деструктивну діяльність. en.wikipedia.org/wiki/Kiwi_Farms

Редакція DOU тримає марку.

А потім редактори бігають і розповідають як «правильно» фактчєкать.

не перевіряв але здається Паттон теж казав, що треба «москву бомбіть»

загалом база, позиція дуже правильна.

але +\- всі платформи банять за якісь такі речі. В мене 1 акк на реддіті теж забанили бо я написав шо всю росію спалити треба) хтось певно зарепортив і одразу бан прилетів.

Не все так однозначно, бо руснявих кремлеботів повно всюду щоб репортити. Бо не рідко купа інших клованів говорят різну діч і їх не банаять. До того ж про твіч чув, що там купа зборів була на «наших мальчишек в трусіках», чи то інших якихось сво причетних...короч західні меріж як завжди.

«Не можна мстить. Повинні ми любити всіх підорасів, злодіїв, убивць. Бо кожний з них — народ, всі — богоносці.» © Митець

Тю. Хлоп правильно все сказав. Мова про ррфср і москву. А союзники, як тоді шмарклі жували, так і зараз. Вирішення однієї з найбільших проблем планети — на кінчику ядерної балістичної ракети.

Мінус лише один, що забанили. А так висловив те, що ми всі думаємо. Моя повага!

З мінусів бачу лише те, що забанили за правду.

Підписатись на коментарі