Нова консольна війна? Sony повертається до сюжетних ексклюзивів на PS5, а фанати XBOX просять про них у Microsoft

Схоже, часи «боротьби ексклюзивів» з епохи PS3 та Xbox 360 можуть повернутися. Впродовж останніх років тільки Nintendo продовжувала випускати ігри виключно для своєї платформи. Однак тепер до цієї стратегії офіційно повертається Sony. А фанати XBOX просять про це Microsoft.

Про наміри Sony випускати свої флагманські однокористувацькі проєкти виключно на PS5 повідомив інсайдер і редактор Bloomberg Джейсон Шраєр. За його словами, гендиректор PlayStation Гермен Хюльст повідомив про це працівників внутрішніх студій компанії.

Йдеться про ігри на кшталт Ghost of Yōtei, Saros або Marvel’s Wolverine. Вони не зʼявляться на ПК у майбутньому. Sony випускатиме на персональних компʼютерах лише мультиплеєрні проєкти, як от Helldivers 2, Marathon чи майбутню Marvel Tokon: Fighting Souls.

Водночас команда Xbox змінила назву на XBOX.

Керівниця Microsoft Gaming Аша Шарма провела голосування і після цього «нова» назва зʼявилася в усіх соцмережах компанії

Також компанія запустила запустила портал Player Voice. На цьому сайті фанати можуть висувати свої пропозиції щодо покращення платформи. І зараз на першому місці йде прохання від користувача під псевдонімом Carlos Hernandez про повернення ексклюзивів.

«XBOX завоював популярність завдяки чудовим ексклюзивним іграм. Неможливо продавати консолі, якщо у покупців немає вагомої причини придбати саме цю консоль, а не продукцію конкурентів, або якщо ви навіть віддаєте свої флагманські ігри конкурентам. Поверніть їх, будь ласка», — написав Carlos Hernandez.

Заклик зібрав майже 7 тисяч вподобайок і тисячу коментарів. Однак Microsoft поки це ніяк не коментувала.

А що ви думаєте про політику ексклюзивності? Хотіли б повернутися в епоху, коли Sony та Microsoft випускали ігри тільки для власних платформ? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

раньше смотрел на все эти восторги, оценки 10/10 и думал «вот где крутые игры!».
а потом когда появилась возможность поиграть, понял, что все это унылое переоцененное опенворлд гавно с прокачкой. я в это не хочу даже бесплатно играть, тем более, брать под это отдельную консоль.

Завжди думав про купівлю PS лише для знайомства з ексклюзивами. Перестав, коли вони почали їх портувати на ПК. Щонайменше для частини потенційних покупців повернення до ексклюзивів буде єдиною мотивацією купити PS, тож логіка є.

На яких ексклюзивах став популярним хбокс? Всі ігри на хбокс можна грати на пк

Я проти ексклюзивності, але здається компанії на ній заробляють більше ніж випускаючи свої ігри на всіх платформах одночасно.

Не знаю чи зароблює більше Соні, але девелопери ігр точно зароблюють менше

Підписатись на коментарі