Френдслоп — це легкі гроші? Дебютна гра від соло-розробника продалася тиражем 100 тисяч копій за тиждень

Френдслоп вже став феноменом завдяки таким іграм як Peak. Жанр стає все популярнішим, і нещодавно в ньому зʼявився новий хіт — Sledding Game. Це дебютний проєкт соло-розробника під псевдонімом Max, який за тиждень з моменту релізу продався тиражем 100 тисяч копій.

Про це стало відомо зі сторінки гри в Steam. Sledding Game вийшла 30 квітня і до 5 травня досягла позначки у 100 тисяч продажів на ПК. Max подякував всім користувачам за такий результат.

«Для мене дуже важливо, що я маю підтримку, щоб продовжувати створювати ігри на фултаймі завдяки моїй першій грі у Steam. Досягти таких великих цифр — це мрія, і ви всі зробили це можливим за 5 днів. Я не можу бути більш вдячним», — написав Max.

Sledding Game — кооперативна гра, події якої розгортаються на гірському курорті. В ній можна кататися на лижах або санях, кидатися сніжками, ліпити сніговиків тощо.

Зараз Sledding Game перебуває в дочасному доступі, однак уже отримала 1704 відгуки, 97% з яких позитивні. Повноцінний реліз заплановано через рік, а протягом цього періоду Max планує додати більше різноманітного контенту.

Раніше ми розбирали феномен френдслопу в окремому матеріалі. Несподівана популярність цього жанру стала однією з головних ігрових несподіванок у 2025 році.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вау, а що це за таке неприємне поняття «френдслоп»? Веселі цікаві прості ігри для друзів — це «френдслоп», а спинномозгові клікалти згенеровані — це «гіпперкежуал»?
Якби, зробити маленьку цікаву гру, знаачно складніше ніж велику гру що має великі бюджети — називати їх «слопами», це прям взагалі якась неповага. На сторінці гри в Стім немає жодного такого тегу, доречі.

А щодо автора гри, дуже радий :)

Френдслопи звісно популярні, але те що це легкі гроші, то це не так. Багато ігр нічого не отримують. В данному кейсі гра прикольна і розробник робив маркетинг. Неймовірно, але якщо гра гарна і є хочаб трохи маркетингу, то гра має всі шанси гарно продатись.

Підписатись на коментарі