«Нам потрібні фахівці, які вміють грати в Counter-Strike». Нардеп від «Слуги народу» пояснив, як геймери можуть підсилити ЗСУ

Народний депутат від партії «Слуга народу» Руслан Горбенко розповів про необхідність зміни підходів до мобілізації. За його словами, Україна може перемогти ворога лише технологічно, тому у армії є величезний запит на молодь, яка має навички управління цифровими системами та відеоіграми.

Про це він заявив в інтерв’ю «Телеграфу».

Депутат наголосив, що вміння працювати з інтерфейсами та швидка реакція, притаманна кіберспортсменам, сьогодні є критично важливими для операторів дронів та наземних роботизованих комплексів (НРК).

«Нам потрібні фахівці, які вміють грати в Counter-Strike, беруть участь у всіх цих крутих турнірах. Вміння працювати за ноутбуком зараз цінується у війську на рівні підполковника. Розуміємо, що у молоді є батьки, особливо мами, вони дуже занепокоєні, щоб їхні діти були в безпеці. Сучасна війна може це надати, щоб хлопці в підвалах керували дронами на відстані 500–1000 кілометрів [від лінії фронту]. Для цього є і засоби, і можливості», — заявив Горбенко.

За словами нардепа, для ефективної відсічі ворогу Україні потрібно щонайменше 100 тисяч фахівців, здатних працювати з сучасними системами. Горбенко впевнений, що майбутнє мобілізації за рекрутингом фахівців, які можуть керувати технікою «як у PlayStation», перебуваючи у відносній безпеці далеко від лінії зіткнення.

«Коли ми реформуємо цей підхід, озброїмо військо сучасними дронами та НРК, то точно будемо розуміти, а хто ж потрібен у війську. Відверто кажучи — молодь, яка може керувати НРК, як у PlayStation за 500 кілометрів від лінії фронту. Така практика є, але її треба тільки масштабувати», — зазначив нардеп.

На його думку, це допоможе не лише підвищити ефективність війська, а й заспокоїти суспільство, пропонуючи молоді альтернативу виїзду за кордон у вигляді високотехнологічної та гідно оплачуваної служби.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Заспокоїти суспільство від авторів «давайте завозити пакистанців поки чоловіки 5 років були насильно розлучені з дружинами і хер зна скіки років ще там просидять»

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Дайте нормальне грошове і харе придумувати всяку упороту фігню. А той хто керує дронами за 1000 км, убд не отримає)))

Тим часом кейс з лінії фронту: бл****, русня пре, відсікай їх всім, чим можете — дронами, стрілковим вогнем, артилерією. У мене є знайомий, який служить в ЗСУ, з яким ми грали в Counter-Strike у дитинстві. Так от, він мені жартома спочатку розказав, що як ото в Counter-Strike грали, бачиш ворога — стріляй. А потім серйозно пояснив, що то все дурня ті всі навички із ігор. Всьому треба вчитися з нуля. Висунувся на пару секунд не там де треба — і ти вже 200 (труп). І що немає безпечних місць ніде. Жоден солдат не може бути у безпеці, поки йде війна. Хочеш вижити — не сиди не місці.

Вибачте, але народний депутат просто пиз****. Краще слухайте людей з військовим досвідом, які були на нулі і розуміють ротації, беспілотники, прикриття дронами, координацію війська. Реальний солдат у сучасній війні має вміти і дроном керувати, і стріляти, і надавати першу медичну допомогу, і користуватися протитанковою зброєю, і маскуватися, і багато багато ще чого.

На фронті потрібні ті, хто швидко приймають рішення і дають відсіч ворогу. І власних дронів також треба вміти ремонтувати. Деякі депутати просто не розуміють, скільки треба навичок опанувати одному солдату, щоб ефективно виконувати завдання. А якщо ціль депутатата тупо мобілізувати побільше людей, вибачте, але це етнічний злочин проти українського народу.

Я пам’ятаю розмову: у одній стратегії на ПК про Рим, у мене був вибір, перший, взяти на штурм лише 100 чоловіків здорових і досвідчених, чи, другий вибір, взяти на штурм 100 чоловіків здорових і досвідчених плюс ще 100 чоловіків недосвідчених, тож всього буде двісті, наче ж сила армії зросте? Так от, ніфіга не зросте сила армії. Стане тільки гірше. Недосвідчені розпочнуть панікувати, тікати і ворогу від того стане веселіше.

. Недосвідчені у військовій справі мають працювати, але не воювати.

тобто джуни нах, онлі сенйори (в бой ідут одні старікі, тільки це не вар овер віз він)

Досвідом діляться люди. Досвід можна примножити. Знайдіть собі вчителя у військовій справі.

влогера ютубера-тіктокера-Х-інстаграмера з телеграм каналом

Досвід можна примножити.

як?

Реальний солдат у сучасній війні має вміти і дроном керувати, і стріляти, і надавати першу медичну допомогу, і користуватися протитанковою зброєю, і маскуватися, і багато багато ще чого.

спецназ?

Якщо вам це допоможе і той блогер відповідає на ваші запитання, можете користуватися. Але якщо блогер з аудиторією не спілкується, не відповідає на запитання, тоді мало чого там зможете почерпнути. Військові досвідчені розуміють, що роблять канали в інтернеті не для слави, а, для того, щоб поділитися досвідом і дати відповідь на запитання, як не загинути у першому бою. Здається, це таке просте запитання, яке має дуже велику відповідь.

Але особиста розмова — це ще краще. Більшість військових не ведуть блогів і зможуть розказати випадки з фронту тільки в особистій розмові.

я тобі розкажу як вилізти на вежу і скрутити два дроти 10Кв, камон, ти тепер досвічений і навчений, ти знаєш що це опасно, знаєш як вилізти і не впасти, і як злізти, і це все в теорії, і ти навіть здав тести на 100%, ось сертифікат навіть

це щось як отримати права ПДР (по відео і книжкам) і ні разу не проїхавшись в реальній тачці по місту

Зрозумів. Розмову скінчено.

Реальний солдат у сучасній війні має вміти і дроном керувати, і стріляти, і надавати першу медичну допомогу, і користуватися протитанковою зброєю, і маскуватися, і багато багато ще чого.

спецназ?

Ні. Це не спецназ. Це 2026 звичайний солдат ЗСУ найнижчого рангу, який може ефективно виконувати поставлене завдання.

Нє, мені канєшна до вояки як до балерини.
Але все ж це як сказати що сучасний програміст повинен бути фуллстеком, девопсом, бізнес аналітиком, qa та менегером
Звісно зустрічаються подібні люди, які дійсно на гарному рівні володіють усім чим треба. Але все ж часто ролі діляться і це злагоджена командна робота.
Тактичну медицину звісно повинен знати у війську кожен, але на рівні хоча б не вбити накладаючи турнікет. Всеодно далі забирають фахівці.
Дрони керують окремі навчені люди, так само як і у штурми ідуть окремі навчені люди і це різні люди. Та і той хто керує дрона може щось базове в конструкції розуміти, але ремонти, зборка це все ж теж окремо навчені люди

Ллмка є ж, здається що кожен з нею може бути фуллстеком

Доповнюю думку щодо військових спеціальностей. Не кожен солдат має вміти стріляти з артилерії, керувати БТР-ом, бути пілотом гелікоптера або винищувача і навіть не кожен солдат має вміти керувати звичайним автомобілем.

Але я вже написав базовий набір навичок для піхотинця ЗСУ 2026. Дронів зараз безліч і треба вміти ними користуватися у польових умовах. Стріляти або з гвинтівки, або із протитанкової зброї має вміти кожен на полі бою. Маскування — запорука виживання. Тактична медицина — рятує життя побратимів, і не кожен солдат є хірургом, але кожен має вміти винести пораненого з поля бою і надати першу медичну допомогу. Це все я знаю з особистого спілкування з військовими. У сучасній війні дрони є у всіх. Автомати є у всіх.

Тож таке порівняння неправильне:

сучасний програміст повинен бути фуллстеком, девопсом, бізнес аналітиком, qa та менегером

Якщо не хочеш ремонтувати дрона, то віддай побратиму, хоча б 1 із 4 має це вміти робити в польових умовах.

Але все інше — це актуальний «стек» знань для успішного виконання завдання.

Якщо не хочеш ремонтувати дрона

то візьми новий з коробки, а несправний відправ назад.

у вас рожеві поні, на місці ніхто нічого не «ремонтує», якщо це не крупна заміна вузлів на бомберах. фпв дістається новий, мавік в польових умовах ти тіки скотчем можеш перемотати, лелеку відправляєш на завод.

З чого ти взяв, що ці люди потрібні для штурмів? Гарні геймери можуть гарно керувати роботизованою зброєю, де потрібна швидка реакція.

Тому що, бл****, я був у приміщенні ТЦК і мені пропонували піти на штурм, і навіть пропонували пропустити медичну комісію, якщо я підпишу. В прямому сенсі пропустити — для «умовних добровольців» є такий варіант, що ти заявляєш у приміщенні ТЦК, що ти здоровий і бажаєш служити у війську, то тобі «поліпшують умови» для швидкості проходження медичної комісії. Але я на це не згодився і пішов на повне довге медичне обстеження.

Ось ці всі слова про те, що, геймери неначе потрібні, щоб начебто керувати роботизованою зброєю — це пастка для молодих людей. Молодих реально можуть відправити на штурми. А якщо ненавчений виживанню у бою, то відсоток смертності у першому бою просто зашкалює.

Я не можу знати, як має бути правильно. Але мені всередині дещо підказує, що для успішного штурму потрібні не геймери, а серйозні чоловіки, які мінімум 1 рік пробули на фронті на нулі як підтримка більш досвідчених військових, які очима своїми бачили, як повертаються зі штурмів більш досвідчені військові і можуть запитати про складність виконання бойових завдань у них.

За всі підрозділи не буду казати, але скажу за «Лазарів». У нас геймери попадають в пілоти у переважній більшості випадків, а якщо ще й на симуляторах трохи літали, то це гарантовано пілоти.

У нас

у вас не має бути піхоти, тільки наземні команди які сидять в умовному тилу та можуть опіздюлитися лише на заїзді або якщо спалять позицію.

мінімум 1 рік пробули на фронті на нулі

та отримали стопіцот тисяч контузій і птср.

зав’язуйте з такою експертизою.

дронарі то перша ціль зараз як колись снайпери, а в полоні дронарів того... сам розуміеш...

другий вибір

дай вгадаю, другий вибір — припинити мобілізацію та відкрити кордони, а воює хай син нардепа від слуги народу?

платіть гроші бо війна то робота а не «обовязок» з часів сраліна

Назначуть відповідальним за тактику!

Дуже показово що вcі подібні матеріали сором’язливо підписані «Редакція GameDev» :D

Все більше і більше лютої кринжи так підписано, особливо зашкварні пости швидко видаляють.

ало контр страйк дада плейстейшен

Очередна порция лапши для будущих штурмовиков

Підписатись на коментарі