Косплеєра в образі бійця з серії S.T.A.L.K.E.R затримала поліція Торонто. Причиною стала репліка зброї

На початку травня у парку Трініті-Беллвудс в Торонто відбувся захід Anime Connects Cherry Blossom. Сюди прибуло багато косплеєрів, а один з них одягнувся як сталкер із відомої української серії ігор S.T.A.L.K.E.R. Частиною костюма фаната стала репліка штурмової гвинтівки, через яку його арештували.

Про інцидент стало відомо з публікацій журналістки Каріми Са’д у соцмережі Х. Вона показала момент затримання косплеєра поліцією, яка прибула після виклику.

Правоохоронці наказали чоловіку стати на коліна, після чого повалили його на землю та одягнули наручники. Арештований не чинив жодного опору і спокійно пішов разом із поліцейськими до машини.

Косплеєр був одягнутий у тактичний костюм з реплікою гвинтівки. За словами очевидців, чоловіка попереджували, що краще не зʼявлятися з копією зброї на івенті. Та він проігнорував це.

Згодом чоловіка відпустили, а влада Торонто вирішила не висувати жодних обвинувачень. Косплеєр навіть потиснув руку сержанту поліції, який його затримав.

«Я вже п’ять років займаюся косплеєм у Торонто, використовуючи подібний реквізит, і жодних проблем ніколи не виникало, тож ви розумієте, чому я спокійно вирішив прийти на цей захід. Я навіть раніше відвідував подібні заходи саме в цьому парку», — заявив косплеєр у коментарі Toronto Sun.

Нагадаємо, що схожі історії траплялись і в Україні. Так, в 2021 році патрульна поліція Запорізької області затримала чоловіка з реплікою відьмачого меча. Однак тоді йому загрожувала кримінальна відповідальність за ч. 2 ст. 263 ККУ (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу).

Як вважаєте, чи правильно діяли канадські правоохоронці? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Редакція, а ви фото бачили? що там від Сталкера?

Патч на плечі і грудях найманців (мерків) синя голова орла

а окрім патча?
цирас, міч? я в новий не грав багато, але щось мені підказує, що там такого не було

1. Затримати.
  2. Перевірити зброю і документи.
  3. Зрозуміти, що зброя є макет і відпустити.
Правоохоронці діяли правильно. Краще косплеєрам не брати макетів зброї.

В чому новина? Я розумію, затримали за схожість з реальною зброєю, але це ж в порядку речей, хіба ні?

Редакторам на ДОУ треба місячний план по статтям виконувати, ось і висосують подібне.

Підписатись на коментарі