Вийшла нова частина Heroes of Might and Magic з українським перекладом. Але зробили її релоковані росіяни

В дочасному доступі у Steam вийшла Heroes of Might and Magic: Olden Era — нова частина відомої серії, права на яку належать Ubisoft. Гра навіть містить українську локалізацію, проте є важливий нюанс. Проєкт створила нібито кіпрська студія Unfrozen, яка насправді складається переважно з релокованих росіян.

Зараз Heroes of Might and Magic: Olden Era має 2869 відгуків в Steam, 91% з яких позитивні. А піковий онлайн у проєкті склав майже 50 тисяч користувачів і продовжує зростати, тому що наближаються вихідні.

Серед рецензій у сервісі Valve вже присутні десятки відгуків від українців. Деякі зазначають, що розробники — росіяни. Однак більшість позитивно відгукуються про проєкт.

Згідно зі сторінкою Unfrozen у LinkedIn, у компанії працює 31 розробник. І майже всі вони росіяни, хоч і релоковані у різні країни — Сербію, Кіпр, Узбекистан, Іспанію тощо.

Ми закликаємо утриматися від покупки Heroes of Might and Magic: Olden Era та інформувати, що це гра від росіян. Тому що навіть серед українців не всі знають, хто її розробляв.

Нагадаємо, ще під час анонсу нових «Героїв» ми взяли коментар у Ubisoft щодо партнерства з Unfrozen. Heroes of Might and Magic: Olden Era видає Hooded Horse, але французька компанія лишається власником прав на бренд.

«Глибока пристрасть студії до бренду Heroes of Might & Magic, їхній досвід роботи в жанрі покрокової стратегії та відданість співпраці зі спільнотою HoMM переконали нас, що вони будуть підходящою командою для створення гри Heroes of Might & Magic, яку шанувальники чекали майже десять років. Хочемо наголосити, що Ubisoft не веде діяльності в росії та припинила розповсюдження своїх ігор на території рф з початку війни в Україні. Heroes of Might & Magic: Olden Era також не буде поширюватися в росії. Unfrozen не веде діяльності в росії», — заявив офіційний представник Ubisoft HQ.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Поясніть, будь ласка, чому тут є якась спроба в претензію до релокованих росіян, але майже всі користуються російським застосунком телеграм, як і ДОУ? Це ж буквально те саме. Але тут ми робимо інфопривід, а з тг все гуд.

Хоча на мою думку, мені все одно кту куди релокнувся. Чим більше релокейтів буде — тим краще, на мій погляд. Менше податків в країну агресора.

Ось детальний розбір того, куди можуть піти ваші кошти:
1. Роль інвестора: GEM Capital

Основним інвестором студії Unfrozen (розробника гри) є фонд GEM Capital. Ситуація з ним наступна:

Засновник: Анатолій Палій — колишній топменеджер «Газпрому» (дочірньої компанії «Газенергомережа»).

Діяльність у РФ: Окрім ігор, фонд володіє активами в російській промисловості. Зокрема, розслідування проєкту Trap Aggressor вказує, що GEM Capital володіє заводом «Корунд-Ціан» у Дзержинську. Цей завод постачає хімічну продукцію підприємствам російського оборонно-промислового комплексу (наприклад, для виробництва двигунів військових літаків).

Податки: Оскільки власники та частина топменеджменту фонду є громадянами РФ, частина прибутку у вигляді дивідендів або податків на доходи фізичних осіб може потрапляти до російського бюджету.

2. Студія Unfrozen та «Nova Assembly»

Хоча студія базується на Кіпрі, у квітні 2026 року вона увійшла до нового холдингу Nova Assembly, створеного кількома студіями з портфеля GEM Capital.

Мета холдингу — «фінансова незалежність», але на етапі запуску гри вони все ще залишаються підконтрольними фонду-засновнику.

Більшість ключових розробників залишаються вихідцями з РФ, що означає потенційну сплату податків у РФ тими працівниками, які працюють дистанційно або мають там фінансові інтереси.

3. Видавець як «фільтр»

Видавцем гри виступає американська компанія Hooded Horse, а власником франшизи — французька Ubisoft.

Пряма оплата: Коли ви купуєте гру в Steam, гроші спочатку йдуть магазину, потім видавцю (США) та власнику прав (Франція).

Розподіл: Частина коштів (роялті) виплачується розробнику (Unfrozen) для покриття витрат на розробку та виплати прибутку інвестору (GEM Capital).

Висновок

Чистий ланцюжок виглядає так:

Ви купуєте гру.

Прибуток отримує студія Unfrozen.

Студія виплачує дивіденди інвестору GEM Capital.

Засновник GEM Capital (екстопменеджер «Газпрому») розпоряджається цими коштами, маючи активний бізнес у РФ, який обслуговує військову машину.

Отже. Попри наявність української локалізації та західного видавця, фінансова вигода від успіху гри прямо пов’язана з інвесторами, які мають глибоке коріння в російській економіці та промисловості.

Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Українським Героям Слава!!!
Вони значно крутіші за будь-які homm бо вони реальні і реально захищають не Ерафію(чомусь схоже на ерерфія) але Україну від реального зла!

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

когда учился и жил в общаге, то друзья играли в неё в том числе и по ночам. А мне пошаговые не заходили вообще. Относительно недавно купил третьих, попробовал ещё раз, вдруг поменялось «мировоззрение» — и удалил на 2м уровне прохождения. Нет динамики никакой, убедился что не моё окончательно. Но игроков в пошаговые наверное понять можно. А я как-то и дальше в sc2.

prntscr.com/1y4lZDgJuhIx

Тобто грати в гру від релокованих росіян це погано, а просити підписуватись на канал в ТГ, який створений від релокованих росіян це добре

Я фанат героїв. Не буду купувати нові, але пограю в них. Скачаю піратку. Бо не хворію лицемірством, коли зручно, розказуючи що не треба користуватись продуктами росні, а коли собі любімим треба (телеграм, сайт з технологіями, які створювали рашки типу nginx) — то закривати очі. Не бачу проблем користатись працею рашків безкоштовно.

Тобто грати в гру від релокованих росіян це погано, а просити підписуватись на канал в ТГ, який створений від релокованих росіян це добре

ні, не добре. але навіть з вк українці пішли з-під палки і то з ду-у-уже великим скиглінням. зняти їх з голки (номінально) неросійського телеграму буде ще важче.

Не бачу проблем користатись працею рашків безкоштовно.

це витрата часу і уваги.

Є прекрасна гра Songs of Conquest, повна аналогія HoMM3 з якісною українською локалізацією, і без русні.

У неї немає статусу культової як у Героїів. Щоправда фанати із більшості сіквелів після якраз культової третьої версії 1999 часто сіквели не визнають, навдміну від тих же 20 сіквелів Зельди наприклад.
BTW 1996-2005 то був якись проривне десятиліття із народженням культових серій ігор, пов’язанний з приходом на ринок Voodo 3DFX та інших відеокарт які наздогнали (з рештою залишилось толком 3 розробника і OEM) та полігонної прискореної 3D графіки. Цей період відомий як «Друга революція».
І на цьому фоні — Герої треті це феномен, де фан був досягнутий не ультра прогрессом в стилі Id Software Quake, а майже виключно геймдизайном, бо це була 2D спрайтова технологія. Особливо на пост радянському поросторі, де тоді історично були застарілі старі компи, що банально не тягнули той же Quake.
Тут як я знаю цей сіквел, робила якраз команда фанатів саме третіх Героїів.

Щось намішано трохи, бо квейк тянуло у всіх, а для третіх героїв треба було цілих 32 мега оперативки і окремий сд мати для інсталяції, тому більше ставили другі і перші.

Тільки ти порівнюєш квєйк 1996 ррку і героїв 3, 1999 року.
В 1996 32м оператіви мало де було, в 1999 64м вже було стандартом.
Порівнюй вже з героями 2, бо вони в 1996 вийшли.

В 1999 був Quake 3 Arena. В цей рік вийшли інщі легенди кращих відео ігр в історії та знакових технологій : Unreal Tornament, Age of Empires 2, Gran Turismo 2, Silent Hill та звісно Heroes of Mind and Magic 3 (особисто я ніколи не був фанатом саме геймплея — нудятина, та гейм дизайн справді взірковий). Герої треті це як фільм Чарлі Чапліна — Вогні великого міста, німий фільм шедевр, знятий вже в час ставлення звукового кіно. Усі сіквели тому і не мають попередньої фанатскої бази, навіть як роблять ну дуже схоже на 3 тю версію. Вже тоді Герої, це максимум витягнутий з спрайтів, поверенння до 2D буде в мейнстрімі вже з Angry Birds через дясятиліття.

Яб сказав з 1992.
Бо, як на мене, 1992 найпроривніший рік в історії відеоігр.
MK
Dune 2
Wolf 3D

Рускі фанати не перестають бути рускіми.

HoMM3 зараз, як і тоді, завдяки ком’юніті живішій за усіх живих. Нового контенту вистачить на сотні годин гри, якщо не більше.

До того ж, є цілком пристойні альтернативи, наприклад:

— Як не дивно, ті самі HoMM (1-2, 4);
— Disciples (1-2);
— Warlords (1-4);
— Master of Magic;
— Lords of Magic;
— Age of Wonders (всі);

Нещодавно вийшла Heroes of Science and Fiction — практично, повний клон HoMM.

От нахіба сюди знову шовінізм додавати тільки? Є гра яку зробила якась студія — яка є компанією в ЄС по усіх документах. Хто в ній працює : білі, коричневі, сіробуро малинові і т.д. яка блін різниця ? Якщо хтось переводе грощі рашистам в обхід санкцій, чи купує за отриману валюту критичні компоненти зброї і шле її до вісі зла в обхід санкцій — то це зовсім інша справа.
Альтернативи є — так будьласка, хто ж проти, навпаки захист економічної конкуренції.

Де я написав, що українці — виняткова нація, зверхня над іншими?

Ненависть до ворога цілком виправдана під час (і після) війни.

До речі, тут є ще один (а може, і не один) фактор, який чомусь не враховується: рідня цих релокантів. З високою ймовірністю вона живе на так званій росії, сплачує податки і є корінням цих самих релокантів.

Враховуючи, скільки українських доль спаплюжила, знищила кацапня, цілком справедливо було би спалити до біса усю ту кляту московію з усіма її мешканцями.

Ну так вперед, коктель Молотова в руки і вперед палити москву тоді, бажано безпосерндньо : кремль та район рубльовського шоссе : Барвіху, Ново- Огарьово тощо. А так це аналогія приблизно рівня коли на роботі яєць нема язика в попу засунув яким підлизував шефу, далі на вулиці обіссявсь і віддав гопникам гаманця та телефона, потім прийшов до дому і побив дружину та дітей.
Якраз повна аналогія з тим з Ново-Огарьова, він там з НАТО вооює, хоча ще в Сирії їм з вертушек показали яких люлей він вихватить від НАТО раптом що.

цілком справедливо було би спалити до біса усю ту кляту московію з усіма її мешканцями

А що персонально вас зупиняє це зробити?

І таки реально: скільки вас там?

це ллмка розважається, не звертайте увагу)

я дуже люблю Герої 3

тато грав попередні частини і підсадив мене на цю заразу ще в школі

я не знаю скільки сотень годин я вбив на хот-сіт з друзями

купувати нову частину не буду + імхо, по трейлерам, графіка цієї гри — це повний п**ц. Я читав багато відгуків де вихваляли графічну частину але камон... це лютий треш

*п.с., шкода бо я б хотів пограти нових героїв)

Відгуки, в яких вам щось не подобається, самі по собі не дуже корисні. Якби хтось з присутніх хотів зробити схожу, то він би мав у тому числі розуміти а яка ж саме графіка сподобається. Тому, будь ласка, допишіть.

Ну вигладає аутентично саме до третіх героїв насправді youtube.com/...​zdox0?si=dtsDmcDHjIcfak3i
Графіка ніколи не була коньком саме Героїв, це був гейм дизайн. Unreal Tornamen вийшов в один рік із третіми Героями, і станом на сьогодні движки від Epic Games, CryTech та Id Software — це про графіку. Тобто щось міняєтьс, але загадьні правила лишаються.

Графіка ніколи не була коньком саме Героїв

та ну, не видимуйте. графіка була однією з сильних сторін, 2 і 3 частини це всеціло продемонстрували. графіка та анімація. треті герої, між іншим, якби в нормальній роздільній здатності були сьогодні — й зараз виглядали б так само гарно, якими вони були коли тільки вийшли. але хтось втратив сурси... блін, як так можна було, жахіття.

якість картинки та звуку в 3 героях були їх козирем не менше, аніж ігрова частина.

Якщо є претензії до GEM Capital, то треба його вносити в санкцонні списки, що вирішить ситуацію. Державна влада цим займається? Чи двушечка на Маскву пішла? От й треба тиснути не на користувачів, а на тих, хто контролює питання санкцій.

На GEM Capital. Кіпр є членом ЄС і має виконувати його рішення. Якщо Рада ЄС додасть фонд до санкційного списку... його кіпрські рахунки будуть заморожені. Приклад MeritServus, кіпрська компанія, яка потрапила під жорсткі санкції Великої Британії та США за те, що допомагала російським олігархам обходити обмеження та приховувати їхні статки.

тиснути треба саме на користувачів. політики навіть не почухаються, якщо тема не матиме суспільного резонансу.

Вам шашечки или ехать?

Ми закликаємо утриматися від покупки Heroes of Might and Magic: Olden Era та інформувати, що це гра від росіян.

можете не купляти, вона є на xbox pc game pass, який коштує 230 грн на міс, або просто взяти тріал гейм пасу за 40 грн на 2 тижні і пограти.
за вашу інсталіцію гри з геймпасу розробнику не заплатять

за вашу інсталіцію гри з геймпасу розробнику не заплатять

Щось мені підказує, що розробники отримують гроші за публікацію в геймпас. І потім наступні контракти залежатимуть від популярності тайтлу.

за публікацію отримають, але там наче якись фіксед апфронт пеймент, ну або шукайте на торрентах

Ви не вплинете на популярність тайтлу.
Видавець репортить, що гра на стімі зробила 500к продажів за 72 години.
Ми (українці) ніяк не впливаємо на те, які російські ігри стають популярними, а які не стають.

P.S. Я підтримую етичну позицію не купляти гру, розроблену росіянами

Єбать підарасів прорвало в коментах, хахахпхпхп

Я так і не зрозумів: це перемога чи зрада?

давати свої гроші ворогу це перемога чи зрада?

Мда....люди. Прочитав я це все і знову зрозумів, не бачити нам єдності і якогось світлого майбутнього. Якщо що, я це не тільки про Україну, а загалом про те, як люди діляться своїми думками, як вміють слухати інших, як бачать світ і т.п. Дуже сумно.

не бачити нам єдності

звістно не буде єдності
бо після стількох років війни досі є ті (та і я у цьому списку частково, чого лукавити), котрим кацапскій продукт то норм.
розмовляти на псячій то норм, бо «мне так удобно» і тд...

Відразу пригадую «єдиний блок комуністів та безпартійних» з часів СРСР. Я не розумію, навіщо потрібна єдність, та що вона дає?

Замість поста-застереження вийшов пост-реклама =)

боже... ваш nginx теж від росіян... доу, видаліть свій сайт будь ласка, не потрібно збагачувати країну-агресора.
олкрема увага на рівень «аналітики»... серйозно, порахували акаунти в лінкедін і з них насмоктали «майже всі там росіяни»? :(((

Росіяни які опинились на Кіпрі тобто в ЄС, засвоїли українську мову на рівні — що можуть робити тексти та озвучку для локалізації розважального продукту. Це ж перемога !

Це елемент м’якої сили. Судячи з коментарів, для декого цілком вдалий.

Це тонкий натяк, що ті хто безпосередньо робив із вірогідністю 99.9% етнічні українці. Власне якщо міряти не політичними висерами, а скажімо скільки рекрутували в москалі і пішли в добровольці в тому числі в Криму та на Донбасі — приблизно 120 000 осіб, то взагалі статистика зовсім не на боці Києва. В Легіоні і РДК усього приблизно 6500 осіб.

Та скільки ж вас там під одним профілем сидить?! Хтось московитською, хтось з чятіком, хтось хоя цитує, хтось (з якогось переляку) міряє рускі ігри добровольцями, намагаючись перенести дискусію у зовсім іншу площину. Ви хоч нотатки одне одному лишайте, якщо важко перечитувати ці коментарі.

Давайте ещё указывайте во что играть украинцам, а во что нет. Делите украинцев ещё и здесь, мы же такая нация «сплочённая». Я в ДОУ разочарована. Как и в большинстве украинцев, в принципе.
P.S. сейчас ещё мовнюки набегут за мову считать)))))

Моноетнічна повістка, яку нам нав`язують не має нічого спільного із політико-економічним протистоянням. З одного боку Коломойський, Ахметов, Пінчук і т.д. та Зеленський, Сирський, Броуді т.д. З іншого боку : Мельниченко, Абрамовіч, Усманов, Потанін, Греф, Михельсон і Путін, Мішустін, Оверчук, Набіуліна, Лавров, Щойгу, Патрушев. тощо.
Тобто етнічність тут ні до чого — до чого капітали та активи як завжди, а в першу чергу труба та газосховища з Уренгою та Тюмені до країн ЄС і світова ціна на газ та нафту, від якої залежать як статики і капітали конкретних осіб, так і бюджети державних утворень які тримають ресурсну рентну економіку на плаву. В 90-ті у Єльцина без грошей в бюджеті та держава розвалювалась, Чечня вже воювала за відокремлення — а регіони перестали переховувати податки в центральний бюджет.

Wow. Оце вас там плавить. Колегіально вирішили вже, прямо, усі карти на стіл? Що там далі по методичці? Нецікаво, правда, але відпрацьовуйте вже по повній програмі. 20 рублів — це 20 рублів все ж таки.

Розмовляти в Україні українською? Який жах!
А яку саме націю ви вважаєте «сплачонай»? Вас, видно, анітрохи не бентежить, що мова є фундаментом нації?

Але то таке, у вас, ботів, знайдуться відповіді на всі питання — методичка не змінюється вже, як мінімум, дванадцять років.

дамбілі бамбас, рускочєлюсних утискають, рускі ігри хороші, релоканти політикою не цікавляться — оце от усе.

Що мене дійсно дивує у DOU, так це його неочікувана популярність серед московитів та манкуртів. Як і з молекулярною блювотою, повиповзали з усіх шпарин на захист свого русково. Це справді цікаво.

Проте добре, що DOU викликає резонанс. Все правильно, значить, робить.

Якщо вас сильно українці розчарували — біжіть хутко за порєбрік, там точно ніхто розчаровувати не буде і рускі ігри ніхто не хейтить (хоча хейтять, звісно, бо лайна і там вистачає).

Йой, просто спало раптово на думку: та ви ж, може, звідти і пишете. Не ображайтесь на нас, українців, будь ласка. Ми просто хочемо, щоб вас більше не існувало. Суто дрібничка.

мова не є фундаментом нації, далі можна не читати цей висер думок

Латинська Америка — десятки країн з однією мовою, але різними національними ідентичностями

Непогано, дуже непогано.

Є ще Австрія і Німеччина, Румунія і Молдова, США і Британія і... Тобто, Канада і... Гм. Бельгія і... Коротше. ПАР і Нідерланди. Чи Римська імперія і усі поневолені народи. Біс їх усіх розбере.

Парад націй — взагалі цікавий історичний період.

А колонізація, нав’язування мови, релігії тощо — це, не повірите, зміна (чи, радше, підміна) ідентичності, розмазування фундаменту, допоки він не стане повністю чужим. Рускій язик мав повністю витіснити українську мову, зробити всіх рускіми.

Корінні народи Америк розмовляли іспанською, португальською, англійською, французькою? В якому статусі вони зараз? Скільки їх лишилося?

Ще раз: чужа мова — втрата ідентичності.

Наведений приклад Південної Америки — це відбруньковані колонізатори, які за рахунок віддаленості метрополій, перерозподілу територій, не узгодження різних поглядів на ті чи інші питання почали потроху дистанціюватися одне від одного, маючи спільний фундамент. Згодом на нього нашарувалися ще більші відмінності й ідея нації, як такої. І замість вигадування своєї якоїсь унікальної мови, було взято фундамент метрополії. Що сумно, але дуже показово. Власне це саме трапиться з Україною у разі програшу: колонізація, підміна ідентичності, знищення фундаменту нації.

Далі можете не читати цей висер думок.

Вызывают улыбку те кто говорят «перестаньте делить украинцев». Так бандеритос создавалась как бинарная идеология, разделение в ее основе. Ты не можешь быть на 99% украинцем и на 1% «ну игра то хорошая». Ты должен на все 100% быть в одном поле, включая язык, глэчики, смерть москалям и вот это все. Нельзя быть «я с Украиной во всем, но в своем городе я говорю по русски, потому что родной», не-не-не, так оно не создавалось.
Когда придет понимание, что вот оно только так, тогда и придет понимание, кто ты есть.

Звідки ви берете цю поєбееь, я ахуєваю від цього польоту фантазії з 2014 року?

Ты серьезно? Але, прочитай еще раз название темы.

Я в ДОУ разочарована. Как и в большинстве украинцев, в принципе.

То ж хулі ви тут робите? А за слово «мовнюки» треба бити в обличчя

Взял в стиме в первый же день, поиграл, прикольная игрушка.
Не могу сказать, что ловлю вайбы третьих, четвертых или пятых героев, но я пока только первую миссию прошел — времени не так много, как тогда :(

Перепрошую, а ви точно не переплутали новину, під якою вирішили залишити коментар? Напишіть у стімі, як вам все подобається, як не вистачає часу, як добре підтримувати бюджет так званої росії, скільки рублів вам платять за кожен коментар. Не соромтеся, чого ви.

Нет, не перепутал.
В стиме обязательно напишу отзыв, как только пройду.
А так твой коммент выглядит как шиза:
Купил игру -> поддержал бюджет РФ -> написал коммент -> получил выплату из бюджета РФ.
Ты если такую схемку найдешь, контактом поделись, будем разорять бюджет РФ вместе!

Пхахаах, какие же вы смешные... Студия находится на Кипре, все разработчики за границей рф, но тебе и этого мало🤣🤌🏻 Все налоги они платят исключительно на Кипр,или Думаешь они выехали с Московии, но продолжают по своей воли просто так присылать деньги в казну? 😁

Де хоч один реальний доказ того, що грощі йдуть до федерації ? Бо тоді насправді притензії — треба виставляти ЄС та уряду Кіпру, що можливі фінансові переводи в обхід 21 пакетів санцій.
А там насправді — наприкдад Угорщіна вимагає нафту із газом за контрактом, уся Східна Європа і заідьм в Австрію Німеччину і т.д. на томв паливі. Італія бере нафту із тіньового флоту зливаючи її в морі біля Сицілії після чого паливо з тих НПЗ йде по на пів Європи і т.д.

Зачем писать новость, если не рекомендовать к покупке? Ради комментариев?

Проходьте повз. Свій коментар ви вже відпрацювали.

Так я і не кажу, що ви бот. Я погоджуюся: новину написали заради коментарів. Коментар ви залишили. Місію редакції виконано. Можна рухатися далі.

Ор, з перших днів в курсі, що росіяни і що ?

Нічого, пан " Зареєстрований 2 травня". Репорт

До речі, щодо лібералів: чому б dou не взяти прямі коментарі у керівництва студії? Спитати, як вони ставляться до війни рф проти України, статус Криму, про підтримку народу України, про податки і газпром... Розставити, так би мовити, усі крапки над ї.
Бо, видно, манкурти ніяк інакше не заспокояться (хоча, з іншого боку, яке кому до них є діло).

— Вы собираетесь перевести всю прибыль из офшора на Кипре в рф и обменять все в белую полученые Евро в рубли ?
— Да и все до копейки задонатим в фонд единой россии, в збор на дворцы путина и коопратива Озеро.

«Ты на меня не зырь так люто и брови ты не супь
Я знаю, лучшая в мире валюта — это наш тамбовский рупь»
...
" С мозолью на заводе заработаем рубли
И отдадим в фонд мира и в фонд партии родной!"
© Хой
www.youtube.com/watch?v=DXN7wSbhYd4

Нагадаю про непоганий варіант: купити STALKER, скачати HoMM: Olden Era із торента безкоштовно.

Це правда, що CEO команди-розробки — росіянин, у команді теж росіянів багато (якщо не всі). Я перевіряв LinkedIn, слухав, як говорить CEO, його команда.

Artem нижче описав ланцюг, як деякий % ваших грошей піде не лише Ubisoft, але й до російського інвестора, який також інвестує у завод, який постачає компоненти для виробництва військової техніки (це я не перевіряв).

Удачи скачать это с торрента в Германии)

а в чем проблема? сканят трафик и присылают штрафы? скрой содержимое трафика от провайдера

Риск не оправдан. Лучше купить.

риска нет вообще =\ о чем ты вообще?

Довольно рискованно устанавливать что-либо пиратское на компьютер, если там есть что-либо, кроме этой игры. Так себе совет.

Якщо сподобається гра куплю. А ви ідіть на .... зі своїми порадами що купляти що ні.

Якщо подобається, як сосія щоденно вбиває українців, то купуйте, звісно. Пораджу потрапити під обстріл і радіти, що гроші пішли у вірному напрямку.

Не буду нікому радити/бажати потрапити під обстріл, навіть Вам. Не кажіть людям що їм робити і не почуєте у відповідь куди вам йти.

Так а навіщо тоді ви виповзли зі своїм коментарем? Купили б собі тихесенько, пораділи б, що на голови українців сиплються дрони і ракети та й потому. Навіщо казати автору не казати вам, що робити? Спойлер: подібні статті розраховані не на вас, тож проходьте повз, ігноруйте і на душі буде спокій.

Якби не цей висер (стаття) то і відповіді не було б. Якщо ця стаття не розрахована на «нас» то і не публікуйте її у суспільному просторі. Такі *** як ви розділяєте українців на правильних і не правильних.

Тобто ви під кожним застереженням про рускій контент пишете своє «нє согласєн»? Важка, видно, у вас робота. Невдячна.
І де тут «розділення» українців? Тут все просто і зрозуміло: ви або підтримуєте сосію, або ні.

а неправильные украинцы это те кто платит русне? или что ты имеешь в виду?

Питання не до мене, я ніяк не розділяю українців.

а ты его префаером обвинил тогда получается? бо тут никакого креатива не хватает понять в чем разделение

Та у нього, в методичці, такі складні матерії не прописані :)

Молодець «иван». Не діли. Для здоров’я так корисніше

«иван» ми українців і не ділемо. Не ділимо і громадян України. А от таких як ти «иванов дубовикових» ділемо. Переважно на нуль :)

Ярик, шуруй за кораблём, украинцы всегда грызлись друг с другом, и даже сейчас ты в одном своём комментарии противоречишь сам себе

«иван» ! Сходи вслід за «русскім караблєм» :)

Гениальная логика: Купил кипрскую игру — поддерживаешь Россию 😁🤌🏻

А що ще чекати від «ивана» :) Яндексом відповідь перекладав :)?

Нема коментарів до цього посту, а ті що є, це про Івана. Оце так гіперфіксація :)

можете не купляти, вона є на xbox pc game pass, який коштує 230 грн на міс, або просто взяти тріал гейм пасу за 40 грн на 2 тижні і пограти

Купив та буду грати. Шикарна гра. І є український переклад. Навіть Джона вони притягнули до розробки. Релоковані росіяни — молодці

як писали в коментах, вони не просто релоковані, а належать газпрому, але хіба це має різницю, правда?

належити можуть раби, а вони живуть в іншій країні, платят там податки, та роблять класну гру з українською мовою. Мені достатньо. А ти можеш продовжувати свою боротьбу.

Молодець! Чесно відпрацьовуєш гроші!!!
П.С. В рублях платять? Мабуть ні. Вони більше цінують «загніваючі» долари та євро

А ти де воюєш? в якому окопі? чи ти воюєш на українських сайтах з росіянами, та навіть на їхні сайти для своєї боротьби зайти боїшся, патріотик)?

Так он же диванный воин, он всего и вся боится 😁

Так росіянчики і є раби, навіть перебуваючи у Европках.

а чим шикарна? поділіться своїми враженнями. які відмінності вам від 2-3-4-5 героїв сподобалися?

5 — це теж москалі. Але питання можна навіть розширити за рахунок 1-6-7.

5 на відміну від наступних отримала певне визнання. і 6-7 наче як також росіяни робили. але про них я не думаю що хтось згадує.

але я питання задав лише через те, щоб подивитись чи зможе ця людина щось відповісти з цього приводу. бо по перше гра говно, по друге ця людина більше на агітатора схожа аніж на гравця.

6-7 робили угорці\німці. 1-а не була лайном у свій час. Та і зараз вона не така вже й жахлива, якщо увімкнути ностальгію.
5-а — чергова спроба перезапуску усього, для поціновувачів, звісно. Добре, що хоч до Грузії випустили. Погано, що після Ічкерії.

Даже не буду говорить своих предпочтений, модно просто зайти на сайт метакритик и увидеть что после легендарной тройки, только пятую часть воспринимали хорошо, хотя тебе уже тут напихали в комментариях

чуві, 3, а особливо 4 та 5 це настільки різні за механікою ігри, що ставити їх в один ряд і питати які відмінності сподобались це щось неадекватне. І де ти інші частини героїв загубив, чому на 5 зупинився. Це як спитати а які відмінності Хант Шоудаун тобі сподобались від Дума першого, Квейка другого та Контр страйка? А? А?

Але щоб ти не доколупувався та може видав те, що ти насправді хотів сказати, відповім.
Грав в героїв 2-5. В Ері сподобались повністю нові механіки бою, де кожен юніт має доп скілл, сподобалась система артів, сподобалась нова система скіллів глобальних — закони. Взагалі як на мене в грі дуже багато нового, всі геройщикам раджу

Цікаво. А хто вам заборонив грати у цю «чудову» гру, не купуючи її? Вам дійсно ок, що гроші повертаються назад у московію?

мені ок, що гроші йдуть людям, які виїхали з рашки.
Для мене ок, коли людина просто каже — я не підтримую війну проти України. І доказ — виїзд з рашки. Я не буду вимагати каяття та падіння на коліна. Не підтримуєш рашку — ти ОК.

геройщики не люблять ні 6, ні 7. більшості не подобається і 4, хоча мені особисто зайшла перероблена механіка героїв і те що вони були повноцінною одиницею.

так а чим сподобалось то конкретніше оця остання? як оживило гру на відміну від інших частин? бо це не герої, а очко.
ти хочеш сказати що тобі хайвмайнд демонічний сподобався? не чуві я тобі після такого.

так а чим сподобалось то конкретніше оця остання?

Я відповіів, а ти мені у відповідь — «а чим конкретніше?». тобто відповідь моя тобі не подобається. А після «не чуві», іншої для тебе не буде. Для тебе цебе очко, тобто ти хочеш мене спитати чим очко тобі може сподобатись? соррі, питай своїх друзів, які знають тебе краще за мене.
Не хочеш — не купуй, твоє право.

що ти там разочковався?
так, я запитав в тебе конкретику, бо абсолютно впевнений що ти чи то ботяра, чи то нарколига.

звісно мені ні про що не каже твоє «сподобалася система артефактів» — система артефактів існує в 3-4-5 героях, що там в інших частинах я не знаю. що такого видатного в цій грі вони представили в системі артефактів що воно заслуговувало окремої згадки від тебе?

юніти мали скіли й в 3 героях якщо я не помиляюсь, але це була рідкість, типу того ж джина що міг бафнути когось — фіча була в пасивках юнітів, здається кожен юніт мав свою родзинку.

в 4 та 5 активні скіли зустрічаються частіше.

а ти про заднєпривідність краще б після відкритої любові до гри де додали хайвмайнд демонів, котрими ніколи й не пахло, взагалі на заїкався.

Релоковані рускі = рускі. А хороші рускі — кожен 200-й, де б вони не були (за виключенням тих, що цілком і повністю перейшли на наш бік).

Ну так не крути дупою, а припини юзати тг, якщо кожен 200 і де б вони не були. А то тобі там нижче приклад навели про дурова та ТГ, а ти почав казати, ні, дуров давно поїхав, податки не платить, тобто хороший руський.

Або пиши «всі мають припинити користуватись російським ПО окрім мене, бо я так вирішив і мені подобається телега»

Наведи, будь ласка, цитату, де я сказав, що дуров хороший? Чи те, що мені подобається тг? Бо немає сечі терпіти ці пекельні борошна, розмовляючи або з манкуртом, або з корисним ідіотом, або з запорєбріком.
Подобається підтримувати агресора? Сподіваюся, одного дня не сподобається. Миру нам.

Скільки $ тг платить у бюджет так званої росії? Коли він вийшов звідти і чому (що не робить тг білим і пухнастим, звісно)?

Ти трошки недієздатний, розумію. Ось твоя цитата про ТГ з коммента твого нижче.

Притримуюсь протилежної думки. Я повторю, виділяючи основні слова капсом, мені не складно: наведи, будь ласка, ЦИТАТУ, де я сказав, що дуров ХОРОШИЙ? Чи те, що мені ПОДОБАЄТЬСЯ тг?

А потім ви говорите, що російська пропаганда все придумала та в Україні немає ніякого неонацизму. Вона звичайно дуже калічна, але хіба «бажання смерті людям з певною етнічною та політичною ознакою (наявність громадянства)» не є визначенням поняття «неонацизм»?

не є визначенням поняття «неонацизм»?

нет, это не оно

Оно-оно, по крайней мере не по определению Википедии а так, как это слово используется в расхожем значении (≈ксенофобия, расизм) и как его понимает роспропаганда.

Оно-оно, по крайней мере не по определению Википедии а так, как это слово используется в расхожем значении (≈ксенофобия, расизм)

у тех кто использует термины не зная их значение?

и как его понимает роспропаганда

собаке все равно на что лаять, находясь за забором. считаться мнением собаки не обязательно — полает и пойдет в будку

Телеграм і багато інших застосунків, якими ти користуєшся, теж зробили росіяни. Видалив вже, патріот?

пограв в демку, бо на той момент не придивлявся хто розробник
перше шо різануло око — дофіга ШІ-слоп арту, невиразні персонажі, в цілому дотримання якогось одного стилю дуже кульгає
по друге, абсолютно ніякий дизайн інтерфейсу, незручно й невдобно, так, були деякі гарні рішення — але він бісив мене постійно
деякі рішення геть тупі ,типу питати кожен раз «ви впевнені шо хочете закінчити хід?» — вибісило вже на 4 хід
й при цьому кожній коняці треба кожен хід виставляти наново куда вона має бігти (це взагалі фігня повна), а попасти конякою в замок — треба мати хист, час й натхнення — точно тикнути саме в ті 4 пікселя, інакше попадаєш кліком на замок й він відкривається
ну й власне фактично це копі паста 3 героїв з парочкою «додаткових» механік й «новою», але безхарактерною, 3Д графікою
але найсумніше це музика... музика з третіх героїв прямо за душу досі бере, а тут шось невнятне.
кароче скіки б піар не старався, а це не те шо навіть не поряд, а дуже далеко від HMM3.

Навіть не збирався брати, бо гра виглядає як якесь мобільне лайно

Ось детальний розбір того, куди можуть піти ваші кошти:
1. Роль інвестора: GEM Capital

Основним інвестором студії Unfrozen (розробника гри) є фонд GEM Capital. Ситуація з ним наступна:

Засновник: Анатолій Палій — колишній топменеджер «Газпрому» (дочірньої компанії «Газенергомережа»).

Діяльність у РФ: Окрім ігор, фонд володіє активами в російській промисловості. Зокрема, розслідування проєкту Trap Aggressor вказує, що GEM Capital володіє заводом «Корунд-Ціан» у Дзержинську. Цей завод постачає хімічну продукцію підприємствам російського оборонно-промислового комплексу (наприклад, для виробництва двигунів військових літаків).

Податки: Оскільки власники та частина топменеджменту фонду є громадянами РФ, частина прибутку у вигляді дивідендів або податків на доходи фізичних осіб може потрапляти до російського бюджету.

2. Студія Unfrozen та «Nova Assembly»

Хоча студія базується на Кіпрі, у квітні 2026 року вона увійшла до нового холдингу Nova Assembly, створеного кількома студіями з портфеля GEM Capital.

Мета холдингу — «фінансова незалежність», але на етапі запуску гри вони все ще залишаються підконтрольними фонду-засновнику.

Більшість ключових розробників залишаються вихідцями з РФ, що означає потенційну сплату податків у РФ тими працівниками, які працюють дистанційно або мають там фінансові інтереси.

3. Видавець як «фільтр»

Видавцем гри виступає американська компанія Hooded Horse, а власником франшизи — французька Ubisoft.

Пряма оплата: Коли ви купуєте гру в Steam, гроші спочатку йдуть магазину, потім видавцю (США) та власнику прав (Франція).

Розподіл: Частина коштів (роялті) виплачується розробнику (Unfrozen) для покриття витрат на розробку та виплати прибутку інвестору (GEM Capital).

Висновок

Чистий ланцюжок виглядає так:

Ви купуєте гру.

Прибуток отримує студія Unfrozen.

Студія виплачує дивіденди інвестору GEM Capital.

Засновник GEM Capital (екстопменеджер «Газпрому») розпоряджається цими коштами, маючи активний бізнес у РФ, який обслуговує військову машину.

Отже. Попри наявність української локалізації та західного видавця, фінансова вигода від успіху гри прямо пов’язана з інвесторами, які мають глибоке коріння в російській економіці та промисловості.

Забагато літер — у прорускіх амеб не вистачає когнітивних здібностей, щоби опанувати причинно-наслідковий зв’язок.

Хмм, а без чата гпт, можешь что-то придумать? Например самому поискать в интернете, или, О БОЖЕ, написать на почту разработчикам и там спросить?

Поясніть, будь ласка, чому тут є якась спроба в претензію до релокованих росіян, але майже всі користуються російським застосунком телеграм, як і ДОУ? Це ж буквально те саме. Але тут ми робимо інфопривід, а з тг все гуд.

Хоча на мою думку, мені все одно кту куди релокнувся. Чим більше релокейтів буде — тим краще, на мій погляд. Менше податків в країну агресора.

а в итоге, как обычно, окажется что материнская компания мейру и весь доход идет на рашку, как это было со всеми остальными кипро-русскими геймдев студиями

Можете навести приклад таких студій? Реально цікаво, не цікавився темою раніше

GDCy, Helio Games, Owlcat, MY.GAMES, Gaijin, Brickworks, PLAYDUCKY вот это точно дочерние от мейлру или мейлру имеет значимую часть акций у них. и еще могу контор 10 назвать, но их причастность может быть сильно меньше или может оказаться они просто работают вместе, а не полностью подчинены

Тобто все що під мейл ру? Бо в нас є умовно плейрікс, він немає зв’язків, але Кіпр

Тобто все що під мейл ру?

да

Бо в нас є умовно плейрікс, він немає зв’язків, але Кіпр

тут у меня претензий нет

Пхахахаха, это очень смешно, знаком с улитками лично, ещё до полномаштабки работал с ними лично, даже сдружился, так вот ничего о :"материнская компания мэйлру, весь доход идёт на рашку" там нету и в помине, так что не обманывацте людей

Ага. Звичайні розробники знають куди йде весь фінансовий потік студії. Вірю:)

ну раз нонейм-однодневка вписывается за улиток, то видимо они кристально чисты, тут нечем крыть

dtf.ru/...​undfish-owlcat-i-unfrozen

Unfrozen буквально належить газпрому. про це говорять відкрито самі співробітники. вони просто збирають терміново гроші на СВО тому і такий скорий реліз

ну вот :) час прошел как я написал и уже всплыло

Так, так. Але у топіку саме про релокейт росіян, а не тих які в прокремлівських студіях, наскільки я зрозумів.

Чтобы перевести чистые деньги с легальной прибыли с Кипра на федерацию, кроме как непосредственно перевести в активы деньги — кем надо быть ?

Без усіляких спроб. І навіть без претензій. Приклад невідповідний.

Скільки $ тг платить у бюджет так званої росії? Коли він вийшов звідти і чому (що не робить тг білим і пухнастим, звісно)?

А тут, як тільки дупу припекли санкції і кенселінг, усі порозбігалися, хто куди по світу, але воно не скасовує зв’язків з так званою росією.

У студії є хоч якісь коментарі з приводу війни, яку їхня недокраїна розв’язала з Україною? Хоч один з 2014-го і до сьогодні, ні?

Спробуйте, будь ласка, в инший приклад.

Скільки $ тг платить у бюджет так званої росії?

На вашу думку не платить у бюджет? Ви помиляєтесь.
А чи у тг є якась позиція щодо війни? Нема, максимально нейтрально.

Все теж саме на мою думку, якщо порівнювати з звичайною студією як студія з цього топіка, а не яка під газпромом чи мейл. ру.
Тут в топіку кажуть за конкретний кейс і придирка саме за те, що це росіяни. Якщо з цього виходити, то приклад з тг дуже гарний. Бо показує що тут очі закриваюсь, а тут ні. Немає чіткої позиції, на мій погляд.

Хіба я не написав, що тг не білий і не пухнастий? З іншого боку, підтверджень, що тг напряму поповнює бюджет кацапстану, немає. Проте захищати його я не збираюся.

Приклад невідповідний з-за контексту: ці тарганоподібні студії, вуса яких тягнуться до витоків, з’явилися тільки за рахунок остраху перед західними країнами, а не остраху перед ачізнай, інакше сиділи би вони собі на пляшечках рівнесенько і нікуди не релокувалися б.

Щодо просто релокованих хороших рускіх лібералів, то всі вони, майже без виключень, провалюються на «питанні України». Там колективна рєзінова попа в головах й імперські амбіції. Наразі вони є ворогами, якщо не доведуть протилежне.

Приклад з тг доказує, що це лицемірство. Не користуйтесь тг тоді і іншими російськими розробками. А виходить що тут зручно користуватись тг і все не так однозначно, а там руські які виїали і це вже інше чомусь.

А можна, будь ласка, назви інших російських розробок, якими я користуюся? Буде дуже цікаво почитати. За вашою логікою виходить, що наші волонтери, наші воїни — також лицеміри, якщо користуються тг? І чого ви так схопилися за той тг? Чому ви, наприклад, вважаєте за аксіому, що я взагалі користуюся тг і він мені обов’язково має подобатися? І де я написав, що не все так однозначно? Навпаки, все однозначно: ви або підтримуєте агресора, або ні. Релоковані рускі не проти війни, допоки не доведуть протилежне.

Тому що немає сенсу буліти/викривати/кенселити одну частину продуктів де є росіяни, коли активно користуєшся тим самим від росіян і там не кенселиш. Я ніде не писав про вас конкретно, перше моє повідомлення було загальне до всіх включно з ДОУ.

это нечестное сравнение, проблема только в том что кто-то хочет заплатить за героев — это нельзя, а играть можно

Не бачу закликів про оплату в статі. Бачу спробу в заклики кенселити продукти від релокейт росіян.

і заклики абсолютно правильні. цю пошесть треба випалювати скрізь, де вона з’являється.

Цікаво що це був головним месенджером яким користувались (власне зараз та через VPN) їх вояки на фронті, допоки особисто путін не заборонив його як такий як «Вражеский месенджер, через который враг читает секретную информацию» (хоча обидва брати Дурови, це прям плід олімпіад в Пітері що саме путін і організовував). По факту просуваючи позаринкові методи конкуренції — із месенджером Макс.
Там у них через це така вонидла піднялась, бо навіть купа пропагандонів які кормились з Телеграму — почали гнати бочку проти путіна. А дехто Вікторію Боню бьюті блогершу з Монако зробили новим Єльциним і її вже в цітує в думі Зюганов. На фронті поливали путлера — матюками, щоправда як Поігожин ніхто не зробив.

А до чого тут ДОУ? Це теж російський продукт?

Богдане, для багатьох людей Телеграм це об’єктивна необхідність. а от ігри це розкіш, якою можна перебирати.

Арсеній, це ви так вирішили? Є купа альтернатив тг. А хтось наприклад був би радий пограти у ігри з дитинства, які зараз перезапускаються і для нього це може більш цінним, ніж тг. Це просто питання того, що коли нам комфортно, то тоді ругаємо, а коли ні, то це інше. Це позиція подвійних стандартів.

кому війна, а кому ігри дитинства. ну-ну.

До чого тут це? Не граю в такі ігри, пояснюю лише логіку. Тут підтримується продукт від росіян і це ок, а тут ні. Хоча різниці нуль, це називається подвійний стандарт.

ось ваша логіка: користуватися тг, бо тільки там є критично важлива інформація (напр. групи самоорганізації, без яких неможливо пройти ВЛК) — те саме, що безпосередньо давати гроші росіянам заради розважального продукту, який вам насправді нафіг не здався. нуль різниці! подвійні стандарти! а як же :)

Офігенно. Не можна пройти ВЛК під час війни через російський телеграм. Це конфлікт інтересів. Це чисто російський продукт. Якщо він став настільки важливим для України, то це дуже погано. А ваші слова лише нормалізують російські продукти в Україні під час війни.
Так, різниця є. З ігр гроші не підуть в рфію (за виключенням мейл ру), а з телеграм буде ризик безпеки дати, бо це рашн продукт.

Але повторю, на мій погляд, все що не приносить грошей в рфію — то є ок.

тут в коментарях уже розписали, куди йдуть гроші від цієї гри:

фінансова вигода від успіху гри прямо пов’язана з інвесторами, які мають глибоке коріння в російській економіці та промисловості.

це стосується і самих розробників. хай вони хоч триста разів релоковані, але що це змінює, якщо вони елементарно пересилатимуть частину грошей на батьківщину? зрештою, поза грошима є ще й моральна площина. Owlcat, наприклад, як були ватою, так і лишилися, і 10 років життя на Кіпрі їх чомусь не виправили. Unfrozen інші? навіщо підтримувати таких людей?

по тг ще раз і коротко: одне не виправдовує інше. те, що українці повально залежать від тг не означає, що тепер можна заради якоїсь забавки давати гроші русні.

Для цього я і уточнив. Ті що принесуть гроші в рф — звісно не ок. Ті що взагалі не пов’язані, то максимально все одно. Нащо зайва увага цьому, не зрозуміло.

(за виключенням мейл ру

Якщо йти вже в площину, що розробники будуть відправляти особисті кошти, то пропоную кенселити всіх. Починаючі від держави «двушечка на москву», продаж нафти та закінчуючі навіть Сталкер 2, Метро 2033, телеграм, плейрікс та інші. В кожному з цих продуктів були задіяні росіяни. Це ще якщо не казати про купа рестиків та бізнесів в Україні які належать росіянам через схеми.
+ купа іноземних бізнесів, в яких працюють росіяни.

Тому не треба ускладнювати собі життя, на мій погляд. Всі студії, що відправляють гроші в бюджет рф — мінус. Наприклад сейбер. Всі студії, що ніяк не пов’язані з рф, але мають всередині етнічних росіян, то все одно. Зараз світ так перемішався вже, що якщо вишуковувати росіян в кожному бізнесі та продукті, то це можна зійти з розуму. Це тільки моя особиста думка.

у компанії працює 31 розробник. І майже всі вони росіяни, хоч і релоковані у різні країни — Сербію, Кіпр, Узбекистан, Іспанію тощо.

Так люди ж виїхали з росії.

И что? Выехал = отмылся? — Нет

Якби американці думали так само то на Місяць вони б не полетіли

Тут як в отій радянській (?) приказці: «можна вивезти істоту з так званої росії, але не можна так звану росію вивезти з істот». І до чого тут Місяць?

І до чого тут
Місяць?

Гугли чи кинь в чат гпт «Фон Браун нацист Сатурн5»

Після нашої перемоги ми так само зможемо використовувати залишки руського інтелектуального капіталу на нашу користь в якості репарацій. Чи американці викрали фон Брауна у 1939-му?

А в чем запачкался? Там не просто так выезжали, за протесты на площадях пытали електро током из розетки или душили пакетом или противогазом с замкнутым клапаном. Политковскую, Немцова и Навального вообще убили. Там не просто так выезали, часто все бросив — это обстоятельства непреодолимой силы. 6500 человек примерно, приехали воевать с режимом с оружием в руках.
Больше скажу, если смотреть их медиа пространство не нарезками как нам показывают, вы сами будете за месяц убежденным борцом с : укрофашистами, гейропой и гребаными пиндосами тупыми но хитрыми. Очень там грамотно работают идеии и приемы Иозепа Гебельса. Ксати, мы еще и копируем от туда лучшее.
Как выразился Андрей Макаревич : «Народу сильно настучали телевизором по голове».

Там не просто так выезали, часто все бросив — это обстоятельства непреодолимой силы. 6500 человек примерно, приехали воевать с режимом с оружием в руках.

Интересно ты сравниваешь работяг с газпрома с противниками режима...

Больше скажу, если смотреть их медиа пространство не нарезками как нам показывают, вы сами будете за месяц убежденным борцом с : укрофашистами, гейропой и гребаными пиндосами тупыми но хитрыми. Очень там грамотно работают идеии и приемы Иозепа Гебельса

Ошибаешься, пропаганда работает на определенную группу людей, я в нее не вхожу

Как выразился Андрей Макаревич

ого, такой авторитетный мыслитель выразился

LLM, що ти робиш, ахаха, припини.

Ок.

Та сама мантра адептів хороших рускіх: адінарот, братушечкі, війна хуйла, а не нароту, прастиє люді, ми жє ні в чьом нівінавати.

Проте немає тут протиріч. Навпаки! Теза «хороший рускій — кожен двохсотий» працює навіть в цьому випадку.

Політковська, Литвиненко, Новодворська, Нємцов — вже також хороші рускі, хоча за життя «питання України» не ставало перед ними гостро. Нємцов, якщо що, також про братські народи і таке інше. Але вихлоп їхньої прижиттєвої боротьби має фантастичні наслідки: абсолютно ніяких, нуль. Бо нарот любить стойло, бояр і царя. Там їм і місце. За льошу бутерброда ніяково якось навіть згадувати, яким би хорошим він зараз не був. Та його тимчасово жива дружина — це класичне обличчя руского ліберала з імперськими мріями, та сама платівка: братські народи, війна хуйла, хороші, стражденні рускі, яких вбивають українці, але Крим не віддамо. Десь так.

Та вони як оті таргани: лізуть звідусіль, з усіх щілин, хоч скільки їх витравлюй. На сайті — жодної згадки про країну-гній. Одразу видно: пишаються походженням, вялічієм. Видавці теж закривають очі, усе їх влаштовує, усе спокійно у французько-американському королівстві. І цифровим майданчикам комфортно: навіть гроші, які пахнуть людською кров’ю, — лише бізнес, нічого особистого.
Проте найогидніше те, що новоявлені міжнародні кіпріоти залучили до роботи Джона Ван Канеґема — це як Mick Gordon і Levelord для ядерного кишківника. Тільки гірше.
Якщо дуже вже кортить помацати купку, яку навалили москалі, — насолодіться разовим піратством. Не підтримуйте агресора: його прибутки завжди перетворюються на зброю, яка нас убиває.

І Пола Ромеро. Який нещодавно приїжджав в Україну і грав з нашим оркестром, підтримуючи нас... Дурдом, а не світ.

Про те, що Україна качає російську нафту в Європу через свій нафтопровід мені варто розповідати?

Краще розкажіть, як одне виправдовує інше? Якщо коїться x, то можна робити і y? Поки нафта тече у прокремлівську Європу (і ми за цей сором отримуємо €90 млрд), значить, можна спокійно наповнювати бюджет так званої росії власними гривнями? Тобто коли Європа остаточно відмовиться від руськіх енергоносіїв, то аж тоді, звісно, можна буде відмовиться від покупок їхніх продуктів, все правильно?

якщо y — приносить мільярди, а х — лише десятки, то на що треба звертати увагу? Чи 90 лярдів очі замилюють?

на те, на що можна особисто вплинути. з нафтопроводом ти нічого вдієш, а от утриматися від купівлі гри — запросто.

та цей галімий шмат лайна що паразитує на серії не те що брати не хочеться — навіть згадувати за нього.

до речі цікаво — видавець в них якісь чи то росіяни чи то замасковані росіяни чи то якісь росіяно люби — там купа російьских тайтлів.
але цікаво те, що це не юбісофт. наче ж їм належить тайтл.

а також цікаві махінації з датою релізу в стімі. вчора заходив і показувало 30 квітня, типу як вчора. але це не правда, вони в стімі були чи то на тому тижні чи десь там. і вони все ще в ранньому доступі. (хоча тут можу помилятися, це слова товариша)

видавець в них якісь чи то росіяни чи то замасковані росіяни чи то якісь росіяно люби

росіянолюби, бо сама компанія з сша. це худед хорс, які Манор Лордс видавали і спеціалізуються на всякій середньовічній темі

Підписатись на коментарі