Кумівство чи ще ні? Гейб Ньюелл просив у Маска, щоб Хідео Коджіма міг відвідати SpaceX

У 2018 році засновник Valve Гейб Ньюелл «замовив слівце» за Хідео Коджіму перед Ілоном Маском. Він познайомив творця Metal Gear та Death Stranding з мільярдером, і той запросив його на завод SpaceX.

Про це стало відомо із позову Маска проти Сема Альтмана та OpenAI. Матеріали справи стали публічними під час розгляду у суді, і серед них були листи Гейб Ньюелла до очільника Tesla та SpaceX.

«Хідео Коджіма (серія Metal Gear, справжній візіонер у нашій галузі) був тут, у Valve, щоб поговорити про свою нову гру. І він згадав, яке велике значення він надає майбутній роботі в галузі штучного інтелекту. Я сказав, що з радістю познайомлю його з людьми з OpenAI, і з ентузіазмом розповів про роботу, яку ця команда виконала разом з нами (не знаю, наскільки ви зараз залучені до їхньої діяльності). По-друге, він розповідав, як сильно хоче полетіти в космос, і я запропонував познайомити його з вами. Він із задоволенням відвідав SpaceX», — написав Ньюелл наприкінці жовтня 2018 року.

Маск сприйняв цю пропозицію з позитивом. Мільярдер відповів, що з радістю поспілкується з японським геймдизайнером.

«Звісно, було б чудово зустрітися з Хідео Коджімою, і він може завітати на завод ракет. Немає проблем, надішліть йому мою електронну адресу», — відповів Маск.

У 2020 році Коджіма в інтервʼю з Джеффом Кейлі підтвердив, що хотів би відвідати SpaceX. А Маск в коментарях відповів, що готовий прийняти геймдизайнера в «будь-який час».

Коджіма справді дуже сильно хоче полетіти в космос. Він писав про цю пристрасть у книзі The Creative Gene. За словам розробника, він готовий кинути роботу та сімʼю заради польоту в космос.

«Якби я міг мати лише одне бажання в житті — якби я міг промовити чарівне заклинання і здійснити будь-що — без вагань, це було б таке: „Я хочу полетіти в космос, перш ніж помру“. Це не має бути щось екстравагантне, на кшталт польоту на Місяць чи Марс. Мені б вистачило навіть короткої орбіти, трохи за межами земної атмосфери, де я міг би легенько доторкнутися до космічного простору. Я віддав би все, щоб це бажання здійснилося: свою нинішню посаду геймдизайнера, яку я вибудовував сорок п’ять років; я навіть готовий відмовитися від своєї сім’ї чи власного життя. Ось наскільки сильно я — а точніше, ми — прагнемо космосу», — зізнався Коджіма.

А чи є у вас настільки пристрастна мета у житті? Розповідайте в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі