Кібердек у стилі Fallout, або як креативно використати непотрібну електроніку

Всім привіт! З дитинства я любив розбирати якусь стару електроніку і завжди думав, як можна би було зібрати її по-новому. І ось випала така нагода.

Була в мене тушка від старого макбука 2013 року і кілька дисплеїв від заблокованих айпадів першого покоління. Купувати на макбук новий дисплей не було сенсу, бо вони надто дорогі. Простіше купити ще один такий мак. Тому вирішив зібрати кібердек, тим більше вже давно ними цікавився.

Кібердек — це кастомний (саморобний) портативний комп’ютер, створений ентузіастами, який вирізняється унікальним дизайном, часто в стилі кіберпанк, і функціоналом, заточеним під конкретні завдання. Зазвичай вони базуються на одноплатних комп’ютерах (як Raspberry Pi), мають механічну клавіатуру, вбудований екран та нестандартний корпус.

Це визначення яке дає кібердеку Google, але в моєму баченні купувати просто комплект Raspberry Pi не надто цікаво. Щоб під’єднати дисплеї до макбука використав плати з аліекспресу та перехідники з 5v на 12v, їх ще часто для живлення роутера використовують. Заживити це все вирішив від батарейок з вейпів. Після тестування зрозумів, що 7 батарей ємністю 850mha тримають один дисплей орієнтовно 6 годин, що співпадає з часом роботи мабука від його батареї . Щоб заряджати їх замовив на алі 2 плати з індикаторами заряду і юсб-с.

Корпусом для цього всього став кейс від сабельної пили, в ньому гарно поміщались 2 дисплеї. Так як 3D-принтера в мене немає, а електро лобзик є, кришку яка буде закривати всі компоненти всередині, вирішив зробити з полиць старої шафи. На око все виміряв підрізав та зробив отвори для шлейфів. Плата від макбука розміщена таким чином , щоб шлейф від трекпада діставав свого місця біля клавіатури. Для охолодження зробив отвори позаду кейсу, також збільшив довжину MagSafe, щоб вивести його збоку для зарядки.

Клавіатура — стара Dell, мембранна. Numpad мені був не потрібен і забирав місце трекпада, тому я цю частину відрізав і зменшив її. Також все почистив та пофарбував. Загалом все підігнав і закріпив на рідкі цвяхи. Клавіатура щільно сидить, але за потреби її можна зняти. Букви для надпису «Vault Tec» вирізав з старого килимка для різання. Потім все пофарбував. На макбук поставив windows 10, але за потреби можна поставити будь-яку ос.

Загалом вийшло навіть краще ніж очікував, все працює добре, ноутбук не перегрівається і завдяки досить низькій роздільній здатності дисплеїв, запускає досить багато ігор. Можна користуватись дисплеями окремо, а можна обʼєднати їх в один . Відео з ним та деякими іншими моїми саморобками можна знайти на Reddit (EffectNo7405) або в TikTok (randomtech97)

Дякую за увагу! Якщо виникли питання, пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі