Як працює ритм роботи три дні на фріланс і три дні на власну гру? Діліться досвідом
Дізнався з інтернету з одного блогу, що існує ритм роботи 3 дні на фріланс, 3 дні на власну гру, 1 день вихідний. Можливо, у кого був досвід такої роботи? Як це впливає на обидва проєкти? Наскільки це добре?

Чи можливо працювати у такому ритмі, щоб виконувати роботу якнайкраще? Я надаю послуги як левел-дизайнер Unreal Engine 5. Раніше, коли я знаходив замовлення на фрілансі, то я призупиняв розробку власної інді-гри і приділяв час проєкту замовника. А після завершення замовлення і всіх правок, повертався до власного проєкту і продовжував розробку.
Раніше я намагався всі свої сили та увагу приділити замовнику. Але зараз я задумався про такий ритм роботи роботи як 3 дні на фріланс замовлення та 3 дні на власну гру.
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЩось по-багатому. Не знаю, хто собі може дозволити працювати три дні
Тут не про три дні на тиждень роботи йде мова. Працювати якраз виходить 6 днів на тиждень при повному навантаженні — спочатку 3 дні на першій зайнятості працюєш на замовника, якщо є замовлення. Далі 3 дні в іншій зайнятості сам робиш свою гру. На фрілансі замовлення не постійні, тож коли замовлення відсутні, то і по 6 днів на тиждень працювати можливо над власною грою.
Раніше, якщо я знаходив замовника, який готовий мене найняти як фрілансера, то я раніше всі робочі дні приділяв замовнику на фрілансі. Але, оскільки я це робив, то я призупиняв інший свій проєкт (інді гру), бо під час фріланс замовлення не було часу на його створення.
Виходило чередування проєктів, наприклад, а знаходжу замовлення на 2 місяці роботи. І поки я працюю над замовленням, мій інший проєкт на паузі, оскільки весь мій час йде на замовлення.
В теорії, я можу перейти на режим 3 дні перша робота / 3 дні друга робота / 1 день вихідний, але тоді замовлення буде виконуватися 4 місяці за ті ж самі гроші. А я зможу не відкладати свій проєкт ще на два місяці, а постійно прогресувати в обох проєктах. Це звісно буде повільніше, але це дозволить стабільно вести розробку всіх проєктів.
Ну якщо грошей вистачає на ті 4 місяці з одного замовлення, то, напевно, норм ідея. Хоча, я б напевно зробив 4-2-1. Чотири дні на роботу, два на проект і один на відпочинок. Так наче й не сильна просадка по роботі, але й по проекту щось робиться.
Навіть якщо у багатьох цей ритм працює, то без гарантій, що вам цей ритм буде комфортний, бо у кожного свої індивідуальні особливості: хтось жайворонок, хтось сова, комусь комфортно працювати зранку, комусь — вночі.
Я свої проєкти роблю довго, наче марафон. Часто розчаровую тих, хто каже: «та це можна зробити за пару місяців», але це мій комфортний ритм. Зазвичай удень працюю в комфортному ритмі над проєктами на основній роботі, щоб увечері залишалися сили на свої проєкти, або ж відпочиваю, або ж відпочиваю й потім роблю проєкт, на який є настрій.