Clair Obscur: Expedition 33 розійшлася накладом 8 млн копій. Обговорюємо вплив гри на річницю релізу

Привіт, спільното! Сьогодні річниця релізу Clair Obscur: Expedition 33 — напевно, головної гри 2025 року. За цей час рольова гра від Sandfall Interactive зібрала близько 500 нагород GOTY, серед яких п’ять найголовніших: Golden Joystick Awards, The Game Awards, DICE Awards, Game Developers Choice Awards та BAFTA Game Awards.

На честь річниці розробники поділилися статистикою. Clair Obscur: Expedition 33 розійшлася накладом у вісім мільйонів копій. І це при бюджеті в $10 млн.

«Ми в захваті й, чесно кажучи, досі під враженням від того, що продажі Clair Obscur: Expedition 33 офіційно сягнули 8 МІЛЬЙОНІВ копій. Величезне дякуємо кожному, хто грав, створював фан-арт, ділився новинами, проводив стріми, обговорював і підтримував нашу гру», — написала команда у своїх соцмережах.

Загалом статистика продажів гри протягом цього року виглядала так:

• 500 тисяч — 25 квітня 2025-го;
  • 1 млн — 27 квітня 2025-го;
  • 2 млн — 6 травня 2025-го;
  • 3,3 млн — 27 травня 2025-го;
  • 5 млн — 8 травня 2025-го;
  • 8 млн — 24 квітня 2026-го.

Цікаво почути ваші думки про цю гру через рік після релізу. Чи грали ви в неї? Які враження? Який, на вашу думку, вона мала вплив на ігрову індустрію? А може, навпаки, вважаєте, що гра перехайплена? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

работает всрато на steam deck. ушла в самый конец беклога.

Дуже сподобалася гра, пройшов з задоволенням минулого року, думаю знову перепройти. Гра однозначно заслужила всі свої нагороди та шалений прибуток. Багато хто скаржиться на геймплей, але мене гра зачепила не цим, а сюжетом, музикою, діалогами, філософією і т.д. Тобто для мене це більше як цікавий серіал, де ти ще й персонажами керуєш, ніж просто гра.

Підтримую. Я з тих, кому не зайшли ці напряжні покрокові файти, але історія, візуальна частина та музика — просто шедевр

Підписатись на коментарі